cum să nu mai fii leneș

Lăcomia este numită cu tărie motorul progresului, dar, în cea mai mare parte, oamenii au fost mult timp convinși de experiența lor că, în cele mai multe cazuri, încetinește semnificativ acest progres. Cel mai puternic lucru din lenea este dezvoltarea personală în diferite sfere ale vieții. De aceea, atunci când o persoană este leneșă, ea nu numai că condamnă pe alții, ci și o mulțime de auto-acuzații, care pot chiar mai mult să amâne începutul acțiunilor active. Dar este mult mai rezonabil să încercați să înțelegeți motivele, să vă întrebați "de ce sunt leneș" și deja, pe această bază, să rezolvați problema.

De ce oamenii sunt leneși?

Ideea că atunci când o persoană este leneșă - nu face nimic, este o iluzie. O persoană este de obicei ocupată cu ceva, dar nu de ceea ce ar trebui. De exemplu, în loc să scrieți un raport anual, să navigați pe Internet, să vă uitați la televizor sau să faceți lucruri de rutină, dar cel mai important este întotdeauna amânarea. De ce se întâmplă acest lucru? Motivele obiective pot fi mai multe:

  • lipsa motivației;
  • lipsa de energie;
  • teama de o sarcină prea complexă;
  • lipsa timpului.

Cum să înveți să nu fii leneș?

Îți imaginezi motivul pentru lenea ta? Apoi, puteți începe să luptați.

  1. Dacă nu aveți suficientă putere - alocați suficient timp pentru odihnă și, în orice caz, nu o confundați cu lenea, este vital pentru o activitate eficientă. Încercând să îndepliniți multe sarcini într-un timp scurt, creați astfel de condiții extreme pentru organism, încât nu veți avea timp să faceți nimic, ci doar să vă pierdeți energia.
  2. Dacă energia este suficientă, dar există o lipsă catastrofală de timp pentru lucruri foarte importante, atunci merită să vă structurați cu atenție ziua. Problemele pot fi multe, dar, în orice caz, diferă în ceea ce privește gradul de importanță și de urgență și este de la acești indicatori să se procedeze. Faceți o rutină zilnică și programați acțiunile în ajun. Acest lucru vă va permite să vă orientați mai bine în timp și vă pregătiți pentru afaceri importante în avans.
  3. Se întâmplă, de asemenea, să amânăm în mod constant o sarcină importantă și absolut nu putem să ne împlinim. Gândiți-vă, poate că nu vedeți absolut punctul în punerea sa în aplicare. Și ce se va întâmpla dacă nu se va face deloc? Nu puteți? Imaginați-vă cât de ușurați să simțiți atunci când o împliniți în cele din urmă sau promiteți-vă să o încurajați cu ceva plăcut.
  4. Uneori nu îndrăznim să abordăm o sarcină dificilă doar pentru că nu știm de ce parte să ne apropiem - pare a fi atât de grea și de voluminoasă. În acest caz, ar trebui să fie corect împărțit în subtascuri, să scrieți un plan pe prospect și să treceți la pasul de implementare pas cu pas.
  5. Dacă niciunul dintre acestea nu ajută, permiteți-vă să fie leneși și este leneș și să nu se angajeze în chestiuni străine. Pasul departe de calculator, nu porniți televizorul, nu apucați o carte sau un telefon, stați sau stați în mijlocul camerei. Este recomandabil în acest moment să detaliați acțiunile pe care trebuie să le faceți în detaliu și voi înșivă să nu observați cum veți înțelege că sunteți suficient pentru a fi leneși și că veți fi gata să le îndepliniți.

Cum să tratăm lenea masculină?

Ne-am dat seama cum să nu mai fim leneși, acum ne vom uita la modul în care femeile luptă cu competență cu lenea de sex masculin, de exemplu, pentru a implica un soț în îndeplinirea sarcinilor casnice.

În primul rând, nu mai gândiți la faptul că un om este leneș și nu încearcă să facă nimic în mod intenționat. Nu credeți, dar cel mai probabil nu văd cu adevărat problema și, prin urmare, nu încearcă să o rezolve. Nu vă așteptați să vă citească gândurile și să ghiceți sugestii complexe, cum să nu fii leneșadresați-vă direct și asigurați-vă că l-ați lăudat după ce a făcut față acestei sarcini.

De asemenea, un om poate evita să facă treburile casnice pentru că nu știe cum să îți îndeplinească cererea, de aceea poate fi necesar să faci mai multe lecții cu privire la spălarea atentă a mâncărurilor și sortarea lucrurilor pentru spălare.

Principalul lucru - în nici un caz nu au văzut soțul, dar arată mai multă atenție și răbdare. Să-i explici liniștit motivul pentru care nu trebuie să fii leneș, să te obosesc și să lucrezi și nu ai timp să faci totul și speră să ai sprijin din partea lui, așa că eforturile tale vor fi cu siguranță răsplătite.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

53 − = 45