cum să nu mai minți

Mulți oameni se gândesc cum să nu vă mai mințiți, și cel mai important - cum să nu mai minți pe cel iubit. La urma urmei, este o minciună, adesea cea mai nesemnificativă și aparent nevinovată, care provoacă dezordine în relație.

Cum să nu mai minți - sfatul unui psiholog

Mai întâi trebuie să aflați cauza minciunilor sistematice. Motivul poate fi:

  • dorința de a părea mai bună;
  • dorința cu orice preț de a obține rezultatul dorit;
  • dorința de a vă mângâia.

Dacă cauza este identificată, puteți trece la pasul următor. Determinați motivul pentru care doriți să nu mai mințiți. Cu cat mai multe motive și mai clar decât au, cu atât mai ușor va fi de a face cu falsitatea. Adesea, un stimulent pentru oprirea minciunilor este:

  • dorința de a simți decența lor;
  • dorința unei comunicări apropiate și, prin urmare, sinceră cu ceilalți;
  • aspirația de a întoarce fosta încredere a rudelor.

Apoi - ne dăm o instalație pentru a nu mai minți. Tratamentul minciunilor patologice necesită o voință mare și controlul de sine, totuși, dacă doriți, vă puteți întotdeauna să vă schimbați.

În plus, puteți găsi tovarăși în brațe - persoane care au trecut deja prin tratament pentru minciună. O opțiune bună va fi o conversație cu un psiholog și cu cei dragi care vor sprijini cu siguranță această intenție și vor ajuta în lupta împotriva falsității. În plus, astăzi există numeroase grupuri de sprijin, care constau în oameni cu aceleași probleme. Vizitarea unor astfel de grupuri va ajuta la atingerea obiectivului stabilit mai repede și mai ușor, grație sfaturilor oamenilor cu experiență în rezolvarea unei astfel de probleme, oameni.

Este foarte important să se identifice situațiile în care minciuna apare cel mai adesea și să se învețe să se evite sau să se învețe să se depășească ei înșiși și să se evite minciuna. Dacă o minciună apare din cauza îngrijorării cu privire la ceva specific - nivelul câștigurilor salariale, statutul social sau clasele din școală - ar trebui să încercați mai întâi să scăpați de aceste anxietăți.

Cum să nu mai minți oamenilor?

Dacă o minciună vizează anumite persoane - părinți sau prieteni, ai nevoie pentru a determina cauza fricii de a vorbi adevărul. Dacă nu cum să oprești sfaturile mincinoase ale unui psihologse pare că nu minți, poate e mai bine să rămâi tăcut.

Dacă vorbim despre a spune mereu tuturor adevărul, merită să faceți o rezervare - este imposibil. Adevărul este neadevărat și nu este întotdeauna adevărat, indiferent ce este, este potrivit. Există, de asemenea, o minciună pentru mântuire, justificată și îndreptată spre reticența de a face dureri asupra vecinului.

În general, există multe nuanțe pe care este foarte dificil să le gândiți pe deplin. A minți este incontestabil rău, dar gândiți-vă serios doar dacă minciunile devin patologie și o anumită dependență - o minciună de dragul minciunilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 28 = 32