cum să scăpați de gânduri rele

Fiecare dintre noi in viata exista situatii in care emotiile negative si gandurile trist au depasit, ceea ce exacerbeaza o stare deja proasta. În această situație apare întrebarea cum să vă distrageți de gândurile rele și să vă întoarceți la viața normală. Psihologii sfătuiesc să înceapă să înțeleagă și să analizeze situația, să înțeleagă exact ceea ce a condus la situația actuală.

Cum de a distrage atenția de la gândurile triste?

Problema stării emoționale negative, ca regulă, are motive clare, pe care, în mod inconștient, ne îndepărtăm de noi înșine. Cel mai adesea acestea sunt cauzate de teamă, anxietate, incertitudine în viitor, aceste sentimente formează un stres prelungit. Cum să vă distrageți de aceste gânduri și grijile negative, pentru că odată ce ați lăsat în frică, scapa de ea este foarte dificil.

Întrebat cum să scape de gândurile obsesive, experții recomandă:

  1. Dacă o persoană se confruntă cu teamă și anxietate constantă, este necesar să ne imaginăm o situație în care toate temerile sale s-au întâmplat. Trebuie să ne punem întrebarea: "Ce se va întâmpla dacă frica mea se va împlini?" În cele mai multe cazuri, ea ajută să înțeleagă că viața nu se termină acolo. De exemplu, o persoană se teme de a fi concediată, și-a închipuit că acest lucru sa întâmplat deja, iar gândurile sale s-au îndreptat spre rezolvarea problemei, adică pentru a căuta un nou loc de muncă sau un venit alternativ.
  2. Reevaluarea valorilor reprezintă o etapă importantă în lupta împotriva gândurilor rele. Este suficient doar să se calmeze și să se scrie în ordine descendentă toate valorile și prioritățile vieții. Lăsați-o deoparte o oră sau două, apoi din nou priviți această listă. Și se dovedește că sănătatea celor dragi este mai importantă decât pierderea unui loc de muncă, fericirea unui copil este mai importantă decât o dezamăgire a iubirii.

Cum să scapi de gândurile rele - sfatul psihologilor

Sfaturi practice, cum să distrage atenția de la gândurile trist pe care psihologii le oferă:

  1. Trebuie să învățăm să fim distrasi. În această chestiune hobby-urile și hobby-urile sunt bune.
  2. Faceți exerciții fizice. Unii psihologi sfătuiesc când încep să învingă cum să distrage atenția de la gândurile obsesiverău gânduri, suporta maxim corpul tău - stai-up-uri, push-up-uri, jogging. Atunci când mușchii lucrează la limită, emoțiile se retrag.
  3. Pedeapsa pentru tristețe. Un simplu exercițiu este de a pune o bandă de cauciuc pe mâna ta și cu orice gând rău trageți-o înapoi și faceți clic pe mână, și nu ușor, dar tangibil. Creierul reacționează brusc la durere, de fiecare dată când primește un semnal de durere cu gânduri triste, le va evita.

Situația care ne pare a fi blocată are întotdeauna o soluție. Trebuie doar să faceți un efort și să începeți să acționați.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 7 = 1