cunoștințe și conștiință

Conștiința și cunoașterea sunt unele dintre cele mai presante probleme ale filosofiei. Este imposibil să cunoști conștiința proprie, chiar dacă cineva încearcă să se despartă de ea. Din aceasta este imposibil să "iesi afară", prin urmare, filozofia privește conștiința prin prisma relației sale cu orice.

Conștiința și cunoașterea în filosofie și psihologie

Conștiința permite unei persoane să navigheze în mediul înconjurător. Fiecare obiect din univers este înzestrat cu înțelesul său. Omul își folosește conștiința prin cunoaștere. Constiinta ne ajuta sa reflectam lumea din jurul nostru, astfel incat sa experimentam emotii, sa reflectam si sa incercam sa cunoastem realitatea. Potrivit filosofilor, conștiința subordonează omul dorințelor și scopurilor sale. Contribuția foarte mare la acest domeniu a fost adusă de Sigmund Freud. El a crezut că nevroza, atacuri de panică și anxietate apar pe fondul dorinței, care din anumite motive nu au fost puse în aplicare, dar a rămas conștient. Astfel, "eu" este fixat între dorințele și atitudinile acceptate în societate. De exemplu, Freud consideră religia o formă de nevroză socială.

Activitatea conștiinței este îndreptată spre cunoaștere. Omul este înzestrat cu o nevoie cognitivă. Fiecare dintre noi caută să înțeleagă necunoscutul și să explice neînțelegerile. În acest context, apar idei și teorii diferite. Mulți oameni încearcă să se exprime prin creativitate. Este conștiința și cunoașterea care îi împing pe persoana spre creativitate, care contribuie, de asemenea, la dezvoltarea personală.

Calea de a cunoaște o persoană a creației sale nu a fost găsită încă. Putem încerca să construim teorii, dar în această etapă de evoluție, oamenii nu își pot cunoaște conștiința. Pentru aceasta este necesar să se depășească limitele sale, care este plină de mari complicații.

Multe dintre înțelepții de Est, și samanii au învățat să meargă dincolo de limitele propriei sale conștiință, dar aceste metode nu sunt potrivite pentru oamenii obișnuiți neinstruit, deci este important să se angajeze în preocupări și practici spirituale. Potrivit înțelepților, aceste metode extind mintea și ajută la găsirea răspunsurilor la întrebările care apar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

69 − = 62