Etape de dezvoltare a colectivului

Orice grup de oameni din exterior seamănă cu un organism viu. Este capabil să crească, să dezvolte și chiar să experimenteze ceva similar cu moartea socială. Acest fenomen se găsește aproape oriunde: la serviciu, la școală sau la universitate. Am decis să înțelegem cum se desfășoară principalele etape ale formării trecerii colective.

Etape de dezvoltare a colectivului

 1. Lepuire. Toți participanții la grup se cunosc, demonstrând în același timp numai cele mai bune calități ale acestora. Echipa în această etapă creează apariția unei atmosfere coezive și prietenoase, deși în realitate sentimentele adevărate sunt ascunse și nu sunt arătate. În acest stadiu al dezvoltării colectivului de lucru, doar obiectivele și metodele de cooperare sunt discutate foarte superficial. Oamenii nu știu prea multe despre colegii lor, deci nu există practic o activitate colectivă.
 2. Schimbați poziția de pornire. Nemulțumirea interpersonală în grupul strălucește situația și începe să se dezintegreze în grupări, micro-grupuri. Acesta este timpul luptei pentru conducere, atât pentru conducerea în întreaga echipă, cât și pentru conducerea informală în cadrul grupurilor sale.
 3. Rezultatul. După ce formațiunea și dezvoltarea colectivului au atins punctul culminant și fiecare dintre membrii săi a luat locul atribuit, începe o perioadă de muncă fructuoasă. Acest lucru se datorează faptului că grupul are la dispoziție cunoștințe și resurse pentru un proces de lucru mai raționalizat.
 4. Eficiență. Aici, accentul se pune pe utilizarea corectă a resurselor de timp și pe îndeplinirea exactă a sarcinilor și obiectivelor. Grupul analizează problemele cu un ochi obiectiv și este capabil să le rezolve creativ.
 5. Îndemânare. Într-o echipă care a parcurs toate etapele anterioare de dezvoltare, legăturile dintre membrii săi sunt întărite considerabil. Oamenii sunt judecați și acceptați în funcție de trăsăturile și meritele lor pozitive, și nu de alunecări și deficiențe. Dezacordurile personale sunt eliminate într-un timp scurt.
 6. Aging. Conform legilor echipei de dezvoltare a încercat și testate peste abilitățile de ani într-un anumit domeniu, chiar îi permite să „rămână pe linia de plutire“, dar competitorii mai activi sunt deja semnificativ mai mare decât nivelul de performanță. Noi metode de roboți și situația schimbată în jurul sferei de activitate a coca-ului se simt.
 7. Epava. Colectivul ca atare încetează să mai existe. Uneori un grup se poate descompune chiar din cauza plecării sau a decesului conducătorului său.

Termenii de dezvoltare ai echipei

Pentru ca colectivul să treacă prin toate aceste etape în dezvoltarea lui, trebuie să creeze condiții.

Factorii de dezvoltare a colectivității

  dezvoltarea echipei

 1. Activități comune.
 2. Prezentarea cu exactitate a cerințelor echipei.
 3. Opinia publică sănătoasă și obiectivă.
 4. Perspective de dezvoltare.
 5. Crearea sau multiplicarea tradițiilor activității colective.

Acum știi ce trebuie să treci prin grup pentru a deveni o echipă cu adevărat profesională. Aceste cunoștințe pe care le puteți aplica ca manager și când instalați noi roboți.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 37 = 42