Exercițiu “Tseitnot” pentru lider

Exercițiu

Regulile pentru formarea "Tseitnot" pentru manageri

poartă

Dezvoltarea planificării.

timp

De la 25 la 35 de minute.

Dimensiunea grupului

6-14 persoane.

Formare și resurse

Copii ale instrucțiunilor privind numărul de participanți.

instrucție

Este necesar să citiți și să distribuiți instrucțiunile participanților.

debriefing

 1. Cum ai gestionat sarcina?
 2. Ce a fost dificil?
 3. Ce a împiedicat?
 4. Ce a ajutat?

Discutați mai multe soluții.

Ce concluzii pot fi trase din discuție?

Oferim mai multe variante de instrucțiuni pentru exercițiul "Time Zeit" pentru manageri.

Numărul opțiunii 1

Instrucțiuni:

Sunteți șeful uneia dintre ramurile corporației Käsler. Astăzi aveți o zi dificilă. Voi intenționați să faceți cât mai multe cazuri posibil, deoarece mâine la ora 07.30 plecați la sediul central din Kiev cu un raport despre starea lucrurilor din sucursala dvs.

Este 08.40 dimineața. În ultimele zile, au apărut multe probleme minore și mari: mașina de birou sa descompus, șoferul este ocupat să-l repare, secretarul a pierdut o voce (nervos). Ieri a început expoziția mare de elită "Metal-2006". Participarea la această expoziție este foarte importantă pentru companie, la expoziție lucrează manageri de nivel înalt, vizitatori la fel de respectabili. Din păcate, managerii companiei dvs. s-au mutat să lucreze cu concurenții, ca urmare, partenerii dvs. au lucrat la standul pentru a doua zi deja. Singura persoană pe care vă puteți baza în aceste zile dificile este managerul dvs. de birou. Cu toate acestea, ați promis că astăzi, eliberați-o astăzi la ora 17.00, pentru că are astăzi o zi de naștere. Secretarul este deschis până la ora 18.00. În plus, soția dvs. a avut astăzi un atac de apendicită și a fost dusă la spital. Ați amintit accidental că copiii care au plecat deja la școală nu au cheile pentru apartament, deoarece soția dvs. este întotdeauna acasă și întotdeauna le întâlnește. Ca noroc ar fi rămas fără bani în cont și telefonul dvs. mobil este blocat temporar, astfel încât să nu puteți comunica cu nimeni pe drum. Din fericire, noul dvs. Mercedes este în stare excelentă. Trecerea de la un punct la altul de fiecare dată durează 20 de minute. A face acest lucru mai rapid este imposibil.

Astăzi trebuie să aveți timp:

 1. Trebuie să ridici biletul de avion în companie <Авиатор> pentru călătoria de afaceri de mâine. - 10 min.
 2. În atelier, trebuie să ridicați imprimanta de la reparații pentru a imprima documentele pentru călătoria de mâine. Documentele sunt gata - tipăriți 20 de minute.
 3. Directorul general al companiei <Сервис плюс>, Clientul tău VIP, astăzi este Ziua de naștere, și ai comandat un cadou pentru el - un ceas de birou sub formă de cană de spumă de bere. Ieri am sunat de la salon și am cerut să fiu la birou astăzi, unde curierul va livra darul.
 4. Ați programat astăzi negocieri cu clienți foarte importanți - 1-1,5 ore
 5. La ora 18.30, trebuie să fii acasă pentru a deschide ușa pentru copiii care vin de la școală.
 6. De la 17.00 la 19.00 puteți vizita soția în spital.
 7. De la 09.30 la 10.30 aveți o întâlnire cu șefii de departamente ale filialei dvs. pentru ultimul trimestru.
 8. La ora 13.00 este planificată o întâlnire a partenerilor. Nu știi de ce.
 9. V-ar plăcea să vedeți cele mai recente probleme ale revistelor de producție metalurgică care s-au acumulat pe biroul dvs. - 30 min.
 10. Trebuie să vă pregătiți pentru prezentarea la Conferința Științifică și Practică Internațională dedicată particularităților producției de laminare a țevilor (în această direcție intenționați să vă dezvoltați afacerea). Conferința va avea loc în 2 zile, în ziua în care vă veți întoarce la călătoriile de afaceri, înțelegeți perfect că nu veți mai avea timp pentru antrenament. Pentru a pregăti raportul, aveți nevoie de 2-2,5 ore.
 11. La 20.00 în restaurant <Большая медведица> Dumneavoastră așteptați un CEO de dinere festivă al companiei <Сервис плюс> (Client VIP-). Acolo a comandat o saună.
 12. La ora 12.30 va sosi un consultant din cadrul companiei. <СЕТИ>. L-ați sunat pentru că ați făcut o rețea corporatistă și acum există dificultăți în funcționarea multor programe. Acest lucru duce la o funcționare defectuoasă în întregul birou și aveți nevoie de cineva să se uite la ceea ce este în neregulă. - 40 min. - 1 oră
 13. Corespondența adresată dvs. conține mai multe întrebări care, în opinia secretarului dumneavoastră, necesită o soluție urgentă. - 1 oră.
 14. În parc, între orele 17.00 și 19.00, un câine vă plimbă pe mama ta. Cu ea ați fost de acord în prealabil despre întâlnire și pe care nu l-ați văzut mai mult de o lună.
 15. Au apărut zvonuri că lotul de mărfuri din Germania ieri a fost blocat în vamă la aeroport.

Astăzi ați venit în mod special la birou în 20 de minute. înainte de începerea zilei de lucru, pentru a avea timp să vă planificați ziua de lucru.

Soluția exercițiului

8.40-9.0 - planificare.

9.0-9.30 - vizualizarea jurnalelor.

9.30-10.30 - întâlnire cu șefii departamentelor.

10.30-12.0 - negocieri cu clienți foarte importanți.

12.0-12.40 - ridicați imprimanta de la reparații (secretarul va imprima documentele).

12.40-13.0 - odihnă.

13.0-14.0 - întâlnire cu tovarășii.

14.0-16.30 - pregătirea raportului.

16.30-17.0 - Îmi iau un cadou, drumul spre companie <Авиатор> și primirea unui bilet (10 minute).

17,0-17,50 - drumul către mama mea și comunicarea cu ea.

17.50-18.30 - drumul spre casă, odihnă.

18.30-19.0 - drum spre spital, timp cu soția lui (nu este suficient, dar se văd mai mult de o dată în 2 luni).

19.0-20.0 - drumul spre restaurant, puteți trece prin casa pentru a schimba hainele.

Secretar: imprimă documente tratate maestru apeluri cu darul de curierat și de a primi un cadou, se pare că, cu vama (pentru o scurtă discuție pe voce de telefon va fi suficient). Telefonul mobil nu poate suna, dar agenda telefonică - adică, puteți apela copiii și sunteți de acord că ar trebui să vină exact la ora 18.30.

managementul timpului

Numărul opțiunii 2

Sunteți șeful uneia dintre companiile KVASS Power Int. Holding. Astăzi aveți o zi dificilă. Voi intenționați să faceți cât mai multe cazuri posibil, deoarece mâine la ora 07.30 zburați la sediul companiei din Olanda cu un raport despre starea lucrurilor din întreprindere.

Este 08.40 dimineața. În ultimele zile, ai căzut pe multe probleme mici și mari: mașină de birou rupt în jos, conducătorul auto este ocupat repararea acestuia, secretarul a pierdut vocea (de nervi). Ieri a început o Expoziție de elita mare „Băuturi - 2007: nu te lăsa ofili!“ Participarea la această expoziție este foarte important pentru compania sa arate manageri de lucru la nivel înalt ca vizitatori grave. Din nefericire, managerii companiei pe care trebuiai să-l lucreze au căzut cu epidemia de gripă, ca urmare, partenerii dvs. lucrează deja la standul pentru a doua zi. Singura persoană pe care vă puteți baza în aceste zile dificile este managerul dvs. de birou. Cu toate acestea, ați promis că astăzi eliberați-l de la serviciu devreme - la ora 17.00. Secretara dvs. este deschisă până la ora 18.00. În plus, soția dvs. a avut un atac de apendicită aseară și a fost dusă la spital. Ați amintit accidental că copiii care au plecat deja la școală nu au cheile pentru apartament, deoarece soția dvs. este întotdeauna acasă și întotdeauna le întâlnește. Dacă ai avea noroc, ai rămas fără bani în cont și telefonul tău mobil este temporar dezactivat, astfel încât să nu poți contacta drumul cu oricine. Din fericire, noul dvs. "AUDI" este în stare excelentă. Se atașează planul părții orașului. Arată cât timp va dura pentru a vă deplasa de la un punct la altul. Nu este posibil ca această călătorie să fie mai rapidă.

Astăzi trebuie să aveți timp:

 1. În firma "Give Vizu!", Trebuie să obțineți un pașaport gata și plătit și un bilet pentru călătoria de afaceri de mâine (10 minute)
 2. În atelier, trebuie să ridicați imprimanta de la reparații pentru a imprima documentele pentru călătoria viitoare. Documentele sunt deja gata, imprima - 20 min.
 3. Președintele Companiei Holding are astăzi o zi de naștere și ați comandat un cadou pentru el - un ceas de birou sub formă de cană spumantă de kvass. Ieri au sunat din salonul de artă și mi-au cerut să fiu la birou astăzi, la ora 17.00, unde agentul va livra darul. Vrei să-l surprinzi pe președinte, așa că vei intercepta agentul la intrare.
 4. Ați dori să luați prânzul astăzi împreună cu președintele (1-1,5 ore).
 5. La ora 18.30, trebuie să fii acasă pentru a deschide ușa pentru copiii care vin de la școală.
 6. De la 17.00 la 19.00 puteți vizita soția în spital.
 7. De la 09.30 la 10.30 aveți o întâlnire planificată pentru ultima lună.
 8. La ora 13.00 este programată o întâlnire a partenerilor. Nu știi de ce.
 9. V-ar plăcea să vedeți cele mai recente probleme ale revistelor despre producția non-alcoolică, acumulate pe masa dvs. (0,5 ore).
 10. Vei apela expoziția „Băuturi - 2007: nu te lăsa ofili“ Pentru a verifica cum merg lucrurile și să sprijine colegii lor în munca lor grea (20 min.).
 11. Trebuie să vă pregătiți pentru prezentarea la Conferința Științifică și Practică Internațională dedicată particularităților de creștere a hameiului în regiunile de nord (în această direcție intenționați să vă dezvoltați afacerea). Conferința va avea loc două zile mai târziu, în ziua în care vă întoarceți din Olanda și înțelegeți perfect că nu va mai fi un timp pentru pregătire (2 ore).
 12. La ora 20.00, în restaurantul "Ivanych" veți aștepta o cină festivă. Acolo a comandat o saună.
 13. La ora 12.30 consultantul companiei SETI va veni la birou. L-ați sunat pentru că ați făcut o rețea, iar acum există dificultăți în funcționarea multor programe. Acest lucru duce la o funcționare defectuoasă în întregul birou și aveți nevoie de cineva să se uite la ce se întâmplă (40min - 1 oră).
 14. Corespondența adresată dvs. conține mai multe întrebări care, în opinia secretarului dvs., necesită o decizie urgentă (1 oră).
 15. În parc, între orele 17.00 și 19.00, prietenul dvs. merge cu un câine. Cu ea, ați fost de acord în prealabil cu privire la întâlnire.
 16. Se zvonea că un lot de eșantioane de produse din Țările de Jos de ieri a fost blocat la vamă la aeroport.

Ați ajuns special la birou cu 20 de minute înainte de începerea zilei de lucru, pentru a avea timp să vă planificați astăzi.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

65 − = 60

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: