filme care influențează psihicul

După uitam de calitate foarte înaltă și film împușcat impresionant, ieșind din teatru (sau doar de a închide fila pe computer), te simți ca, să-l puneți blând, ciudat, și se spune „sub influenta“. Adică, acest film a influențat cumva psihicul tău, gândurile convenabile pe tema "privit și uitat" aici nu sunt aplicabile.

Desigur, în primul rând, ar trebui să aplaudăm regizorul și oamenii care au reușit să creeze un produs de film cu adevărat inimaginabil. Dar cu noi înșine, ce vom face?

De ce iubesc oamenii filmele de groază?

În lumea modernă, trăim într-un ritm incredibil de rapid și intens. Creierul nostru a învățat să nu reacționeze deosebit de grav la știri, care încearcă cu toate forțele sale „intimidat“ la imaginile pe care le vedem în fiecare secundă, la cerere, rugăciune și altele mizerie. Dar avem nevoie de emoții pentru viață, le atragem atunci când pornim următoarea groază.

Când ne uităm la film de groază care influențează psihicul fricii iese in evidenta adrenalina, si ne simtim cu care ne confruntăm, împreună cu eroii de frica lor, dar noi știm că cu noi se va întâmpla nimic, am făcut-o casă, în cazul în care, liniștit și confortabil și liniștit. Sangele ridica nivelul de anticorpi - o reactie la eliberarea de adrenalina, ceea ce semnaleaza un pericol iminent. Anticorpii nu știu unde să meargă, așa că corpul funcționează pentru auto-distrugere - se luptă cu el însuși.

Suntem obișnuiți cu această stimulare a adrenalinei, pentru că gâdila nervilor este un exercițiu foarte plăcut și relaxant. O mulțime de impresii și toate fără consecințe! De-a lungul timpului, există o dependență de adrenalină și cerem din ce în ce mai multe filme de influență psihice. Dependența se dezvoltă conform unui algoritm standard.

Ce afectează filmele?

Filmele care afectează psihicul uman, sunt concepute pentru a aborda partea întunecată a naturii umane, cel pe care noi de obicei atât de ascunsă cu grijă de prietenul, co-lucrătorilor, superiorii. Aceasta - frică, complexe, foamete, război, dorințe interzise, ​​vulnerabilitate, societate, sexul opus. Privind un film, compensăm ceea ce nu este posibil să se manifeste în viața noastră de zi cu zi.

efect

În timpul său în China au fost interzise de la vizionarea filmului „Call“ și „jurnalelor morții“ pentru că după eliberarea lor a crescut numărul de infracțiuni, crime și acte de violență. Și în Rusia s-au văzut și efectele uitării unor filme groaznice care afectează psihicul. Deci, au fost momente când un grup de elevi l-au adus pe fata în pădure, au ucis-o și au băut toate sângele, ca vampirii din filmul ei favorit.

Dar, la urma urmei, violența poate fi învățată din cărți, rețele, doar privirea din fereastră. Acest lucru nu înseamnă că acum tuturor trebuie să i se interzică să privească fereastra, având în vedere probabilitatea unei influențe dăunătoare a unor persoane asupra psihicului.

Da, persoanele care urmăresc în mod regulat filmele de groază (nu doar despre scenele sângeroase, ci și despre thrillerele psihologice) sunt într-adevăr mai agresive, potrivit statisticilor. Dar nu este compus 100% din maniaci.

Interdicții împotriva violenței nu este sigur, deoarece chiar și același film afectează oameni diferiți în felul lor - o mai maleabil nu pot viziona pur și simplu, și cei care suferă de alte persoane cum ar fi (cel mai probabil, psihicul lor este deja traumatizat), pentru a primi doar ideea pentru realizarea "destinul" său - violența, răspândirea durerii, a suferinței. Astfel de oameni ar trebui "salvați" în timp părinți, profesori și psihologi.

Interdicțiile generează numai interes în această parte a industriei cinematografice. Vă vom oferi o listă de filme care afectează psihicul și le puteți vedea din punct de vedere "științific", chiar dacă nu sunteți un fan al acestui gen. Observați-vă, sentimentele, schimbările de dispoziție.

Lista filmelor care afectează psihicul

 1. Exorcistul diavolului (1973);
 2. Firele (1984);
 3. Kinoproba (1999);
 4. Head-Eraser (1977);
 5. Behind Glass (1987);
 6. Salo sau 120 de zile de Sodoma (1975);
 7. Jocuri amuzante (1997);
 8. I scuipa pe graves (1978);
 9. filme de groază care afectează psihicul

 10. Clockwork Orange (1971);
 11. Renăscut (1990);
 12. Pink Floyd: Zidul (1982);
 13. Scara lui Iacov (1990);
 14. Antihrist (2009);
 15. Centipedul uman (2009);
 16. Omul din spatele soarelui (1988);
 17. Necromantic (1987);
 18. Green Mile (1999);
 19. Lista lui Schindler (1993);
 20. Jocuri minte (2001).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 2 =