forme de comunicare de afaceri

Comunicarea de afaceri este cel mai pragmatic mod de comunicare umană, deoarece interesele afacerii sunt întotdeauna plasate peste preferințele personale (cu excepția cazului în care, desigur, negocierile de afaceri sunt conduse de experți reali).

În timpul comunicării de afaceri, indiferent de forme și tipuri, există întotdeauna un schimb de informații, experiență, sugestii între interlocutori. Deoarece scopul principal este clar - beneficiile fiecărei părți, atunci vom vorbi despre alte aspecte care, deși sunt în umbre, joacă mereu un rol la fel de important în lumea afacerilor.

goluri

Comunicarea de afaceri trebuie să conducă în mod necesar la o decizie reciprocă rezonabilă, dacă acest lucru este posibil. Cel mai important lucru, din punct de vedere al perspectivei, nu este acela de a strica relațiile dintre parteneri și de a face, de asemenea, cea mai favorabilă impresie pentru toți participanții la negocieri. Aceasta ar trebui să fie o prioritate pentru oamenii de afaceri vizionari.

negocieri

Negocierile, ca formă de comunicare de afaceri, au cu siguranță o poziție de lider în semnificația rezultatului cauzei. Negocierile sunt împărțite în:

  • negocieri verticale - cu autoritățile superioare;
  • orizontale - negocieri în cadrul companiei;
  • neautorizate - sau după ore;
  • cel mai înalt nivel sunt negocierile dintre liderii părților interesate;
  • tabel extins - negocieri în grupuri de lucru, comisii specializate.

În orice caz, pentru desfășurarea cu succes a negocierilor, nu este suficient să cunoaștem teoria, formele și tipurile de comunicare de afaceri. În negocierile orale, spre deosebire de corespondență sau conversații indirecte, ar trebui să posede calitățile celor mai buni vorbitori, astfel încât, după discursul tău, adversarul nu mai are întrebări.

interviu

Conversația ca formă de comunicare de afaceri este tactica cea mai informală, mai simplă și mai folosită pe scară largă pentru convingerea interlocutorului neprihănirii. Conceptul de conversație de afaceri este foarte larg - este, în principiu, orice contact oral între persoane autorizate, care se realizează pentru a obține soluții comune.

Partea cea mai dificilă în desfășurarea conversației este început, pentru că părțile sunt conștienți de tot ceea ce vreau să spun, dar cum să obțineți subiectul cu tact și în timp util, pentru a crea o atmosferă favorabilă de ușurință, nu toată lumea știe. Pentru aceasta, cel puțin, trebuie să fii un bun psiholog și să înțelegi cine este interlocutorul tău și ce este. În caz contrar, puteți "doshutitsya" la punctul că cazul va ajunge accidental kulaks.

discuție

Discuția ca formă de comunicare de afaceri este un fel de discuție colectivă a sarcinii prezentate, prin compararea diferitelor puncte de vedere. Rezultatul și rezultatul oricărei discuții ar trebui să fie o decizie.

Dintre toate formele principale de comunicare de afaceri, discuția este cea mai emoționantă, pentru că în detrimentul unei împingeri emoțional-intelectuale, ritmul competitiv al discuției nu va dispărea până la sfârșit.

Participanții la discuție ar trebui să respecte eticheta general acceptată la nivel mondial a discuției, și anume:

  • nu vorbi prea mult și de multe ori;
  • nu întrerupeți interlocutorii;
  • respectă toți participanții la discuție;
  • Nu criticați respondenții.

forme și tipuri de comunicare de afaceri

Structura cea mai competentă a discuției este alternanța avantajelor și dezavantajelor, acest stil de referință conduce la rezolvarea cu succes a problemei.

Farmecul principal al comunicării de afaceri nu este într-un set de cuvinte obscure pentru o persoană normală, ci în tact și respect, care trebuie să provină din fiecare frază pe care ați spus-o. Rădăcina cuvântului „afaceri“ - această chestiune, și, dacă doriți cu adevărat să se ocupe cu partenerul dumneavoastră dacă doriți să încurajeze în el aceeași dorință, comunicare ar trebui să se bazeze pe simpatie reciprocă (chiar dacă numai în exterior), pe înțelegerea și concesii. La urma urmei, comunicarea de afaceri - ca dans, dacă un partener merge pe picioarele partenerului, nu descalifică nici unul dintre ei, ci perechea lor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 24 = 26