forțele motrice ale dezvoltării mentale

Orice persoană se dezvoltă pe tot parcursul vieții. Dezvoltarea este un proces natural, inseparabil de viață.

Problema forțelor motrice ale dezvoltării mentale a unei persoane este studiată de diferite școli de psihologie din diferite unghiuri. Este clar că dezvoltarea are loc în funcție de un anumit program genetic și sub influența directă a mediului (atât natural cât și social).

Forțele motrice ale dezvoltării mentale a personalității unei persoane sunt foarte diverse. Putem spune că acesta este un sistem complex, unic pentru toți (cu toate că, desigur, este posibilă identificarea unor factori biologici, sociali și de informare obișnuiți pentru toți oamenii sau grupurile de oameni).

Pentru dezvoltarea mentală normală a copilului, forțele motrice de la nivelul normal format la momentul nașterii sunt contradicțiile naturale dintre nevoile emergente și posibilitatea de a le satisface. Nevoile în acest caz trebuie înțelese ca fiind biologice, sociale, cultural-informaționale și spiritual-morale.

Despre contradicțiile, rezolvarea lor și dezvoltarea personalității

Contradicțiile sunt depășite direct în activitatea reală sub influența educației și a educației. Condițiile de viață apar într-o persoană de orice vârstă și pentru fiecare vârstă se caracterizează prin propria sa specificitate. Rezolvarea contradicțiilor apare atât în ​​mod natural, cât și cu aplicarea eforturilor mentale, cu tranziții indispensabile la niveluri mai înalte ale activității mentale. Deci, treptat, personalitatea trece la niveluri mai înalte ale dezvoltării mentale. Satisfacerea nevoii face ca contradicția să fie irelevantă. Nevoile nesatisfăcute creează noi nevoi. Astfel, contradicțiile se schimbă și dezvoltarea omului continuă. Desigur, această schemă abstractă reprezintă procesul de dezvoltare în cea mai generală formă.

Desigur, descrierea unui astfel de proces complex ca dezvoltarea mentală, forțele motrice ale dezvoltării mentale a personalitățiieste imposibil și incorect să se reducă doar la anumite schimbări cantitative în trăsăturile, calitățile și calitățile individului.

Despre caracteristicile procesului

La anumite perioade de vârstă, dezvoltarea psihicului este legată și se produce odată cu formarea de noi caracteristici calitativ, se poate spune "neoplasme". Astfel, cu cât o persoană este mai în vârstă, cu atât personalitatea sa este diferită de personalitatea altora, adică procentul de unicitate crește, deși prin semnele externe nu este prea vizibil. Din păcate, de-a lungul anilor, claritatea și prospețimea percepției, caracteristice vârstelor mai vechi, se estompează și fanteziile se schimbă, dar acesta este un curs natural, normal al vieții.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 1