identitatea de gen

Mulți oameni presupun că cuvântul „gen“ este un sinonim pentru cuvântul „sex“. Dar această opinie este eronată. Identitatea de gen - o combinație de caracteristici psihosociale și socioculturale, care sunt de obicei atribuite unuia sau celuilalt sex biologic. Adică, oamenii vor fi pe omul sexului biologic ar putea simți și să acționeze ca o femeie, și vice-versa.

Ce înseamnă identitatea de gen?

După cum sa menționat deja mai sus, acest concept definește atributele sociale și culturale ale apartenenței la sexul biologic. Inițial, o persoană se naște cu anumite caracteristici sexuale fiziologice și nu cu sexul. Copilul pur și simplu nu cunoaște normele societății, nici regulile de comportament în ea. Prin urmare, genul unei persoane este determinat de el însuși și este adus de oamenii din jurul său la o vârstă mai conștientă.

Educația de gen va depinde în mare măsură de punctele de vedere cu privire la relațiile dintre sexe acelor oameni care înconjoară copilul. De regulă, toate postulatele și bazele comportamentului sunt incluși în mod activ de către părinți. De exemplu, băiatul spune adesea că nu poți plânge, pentru că el este omul următor, exact ca o fata imbracata in rochii colorate pentru motivul că este reprezentativ al sexului biologic feminin.

Formarea identității de gen

Până la vârsta de 18 ani o persoană, de regulă, au propria deja o idee, la care el însuși clasifică podea. Acest lucru se întâmplă atât la nivel inconștient, adică, de copil la o vârstă fragedă determină grupul care vrea să aparțină, și conștient, de exemplu, sub influența societății. Mulți oameni amintesc ca un copil să le cumpere jucării care se potrivesc cu sexul lor, adică, băieții au primit mașini și soldați, și fete păpuși și truse pentru gătit. Asemenea stereotipuri trăiesc în orice societate. Avem nevoie de ele pentru o comunicare mai confortabilă, deși în multe privințe ei limitează personalitatea.

Formarea identității de gen și de familie este necesară. În grădinițe se organizează cursuri speciale pentru dezvoltarea acestui proces. Cu ajutorul lor, copilul se învață pe sine și, de asemenea, învață să se clasifice printre un anumit grup de oameni. Aceste subgrupe se formează atât pe sexe, cât și pe familii. În viitor, acest lucru îi ajută pe copil să învețe rapid regulile comportamentului în societate.

Cu toate acestea, este posibil ca sexul să fie diferit de sex. În acest caz, procesul de autoidentificare se va întâmpla, dar va necesita o abordare individuală.

Cum definiți sexul?

Există diferite metode de testare pentru a determina identitatea sexuală și de gen a unei persoane. Ele vizează identificarea identității unei persoane, precum și determinarea rolului său de gen în societate.

Una dintre metodele cele mai populare sugerează răspunsul la 10 întrebări, cu ajutorul cărora se dezvăluie caracteristicile menționate mai sus. Celălalt se bazează pe desene și interpretarea lor. Valabilitatea diferitelor teste este destul de diferită. Prin urmare, să spunem că astăzi există cel puțin o metodă care permite 100% determinării identității sexuale a unei persoane, nu există.

Chestionarul Sandra Böhm

identitatea de gen1

identitatea de gen2 identitatea de gen3

identitatea de gen4

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 1 = 7