introspecție

Omul modern trăiește într-o lume a situațiilor stresante sporite, care pot provoca diverse tulburări psihologice și mentale în organism.

Dar, după cum știți, controlul asupra propriului comportament, emoții, joacă un rol semnificativ în viața umană.

Deci, introspecția, sau altceva numită introspecție, este observarea de către persoană a proceselor interne personale ale psihicului său, în timp ce el observă același lucru pentru reacțiile și manifestările sale externe.

Auto-monitorizare în psihologie

În psihologie, introspecția este notată ca fiind singura metodă de bază. El este într-o oarecare măsură o lipsă de fiabilitate și o dificultate, deoarece în introspecție obiectul în spatele căruia persoana observă este independent de procesul de observare. La urma urmei, când există un anumit proces al conștiinței, o persoană o schimbă, ceea ce înseamnă că nu este exclus ca o persoană să deschidă un nou fapt, pe care el însuși la introdus în conștiința sa.

Această dificultate există, dar este dificil de depășit.

Sarcini de introspecție

Metoda de introspecție implică o încercare de a înțelege, de a izola fenomenele care apar în mintea unei persoane, folosind o analiză specială. Pentru a îndeplini această sarcină, psihologia modernă se conectează la introspecție printr-o observație obiectivă care o completează.

Observarea și auto-observarea

Observarea este o fixare intenționată și sistematică a diferitelor procese psihologice, fapte în condițiile vieții de zi cu zi, naturalețea vieții.

Să enumărăm cerințele pentru această observație științifică:

  1. Este necesar să se elaboreze un plan de monitorizare.
  2. Înregistrați rezultatele.
  3. Formulează concluziile.

Auto-observarea joacă un rol de sprijin. Sub forma unui raport verbal, o persoană descrie tot ceea ce a reușit să vadă în mintea sa. Apoi se compară datele și observațiile de introspecție, se fac concluziile corespunzătoare.

Problema introspecției

Această problemă este cea mai confuză și complexă în psihologie. Se ascunde în încercarea de a fundamenta o metodă de introspecție, care pare clară și strictă. Până la urmă, subiectul psihologiei este procesul de conștiință, fapte. Ele sunt deschise numai unei anumite persoane și metoda de introspecțieacest lucru indică faptul că aceste fapte ale conștiinței pot fi investigate doar prin introspecție.

Personalitatea, care se ocupă de introspecție, ajută la aceasta:

  1. Jurnal de auto-observare.
  2. Interpretarea impresiilor, evaluarea altora și introspecția.
  3. Creșteți stima de sine.
  4. Trecerea antrenamentelor.

Trebuie remarcat că introspecția va fi de înaltă calitate dacă urmați recomandările psihologilor, consolidând introspecția prin vizionarea altora din jurul vostru.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 6 = 8