Memorie verbală

Memoria verbală este o memorie care este responsabilă pentru capacitatea unei persoane de a-și aminti orice informație textuală. De regulă, amintirea pur și simplu a textului poate fi destul de dificilă. Experții recomandă să facă față acestor situații destul de simplu: cuvintele pentru a selecta asociații vizuale, tactile, emoționale, care vă permit să memorați absolut orice informație mult mai ușor.

Memorie verbală și nonverbală

Toate informațiile care vine din exterior, pot fi verbale, adică, simbolul verbală și non-verbală, adică, non-verbală (această persoană, itinerarii, muzica, mirosuri, etc). De obicei, o persoană are unul dintre aceste două tipuri de memorie dezvoltat mai bine decât cel de-al doilea.

Emisfera stângă a creierului este mai capabilă să memoreze informații verbale, iar cea corectă este aceea de a trata informațiile non-verbale. Aceasta corespunde unei divizări generale a funcțiilor creierului. La 66% din totalul persoanelor cu stânga, creierul funcționează într-un mod similar, iar doar 33% dintre ele au schimbări în funcționarea emisferelor cerebrale.

Dezvoltarea memoriei verbale

Memoria verbală este responsabilă, în primul rând, de abilitatea de a reproduce informații textuale. Prin urmare, pentru ao dezvolta, este necesar să se facă referire în mod specific la texte.

De exemplu, la orice vârstă, acest tip de formare de memorie, cum ar fi poezii de învățare, este perfectă. Nu trebuie să alegeți dintr-o dată lucrări complexe, puteți alege texte scurte și simple, în care nu există cuvinte și expresii complicate sau învechite care nu sunt caracteristice limbajului modern.

După ce ați învățat deja învățarea poeziei, veți observa că va fi mai ușor și mai ușor să vă amintiți textele. După aceasta, puteți merge la monologii personajelor din piese sau la texte mai complexe. Ca rezultat al acestei lucrări, vă va fi mai ușor să percepeți și să transmiteți orice informații verbale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 2 = 1