Neînțelegerea în relație - cum să găsiți un limbaj comun?

Neînțelegerea în relație este motivul lipsei de comunicare. Oamenii cred că au explicat deja în detaliu esența, dar de fapt interlocutorul nu le-a înțeles sau le-a înțeles greșit. Studiile efectuate de psihologi arată că majoritatea oamenilor atribuie o expresivitate deosebită discursului lor, deși, de fapt, aceasta nu este realitate.

Ce este neînțelegerea?

Prin înțelegere se înțelege obiectul cunoașterii și al modului existenței umane. Din punct de vedere psihologic, orice persoană trebuie să fie înțeleasă de alți oameni și el însuși are nevoie să înțeleagă faptele altor oameni, fenomenele naturale, relațiile politice și multe alte aspecte. Neînțelegerea și neînțelegerea reprezintă o problemă universală, atât în ​​sfera publică, cât și în viața personală.

De ce există o neînțelegere?

Categoricitatea multor oameni, lipsa dorinței de a accepta sau de a auzi un alt punct de vedere conduce la situații de conflict. Neînțelegerea este calea spre vrăjmășie, iar motivul apariției sale este o dorință pasională de a câștiga în orice litigiu sau de a impune propriile drepturi asupra altora. Neînțelegerea dintre oameni este descrisă în mod clar în literatură, iar exemplele prezentate arată că supraaglomerarea în mândrie duce doar la o îngustare a orizontului.

Neînțelegere în relații

Toți oamenii sunt diferiți și această afirmație este la fel de veche ca lumea. Problema de neînțelegere între oameni poate avea loc nu numai pentru motivul că nu există nici o dorință de a înțelege, cu atât mai puțin să accepte punctul de vedere al altcuiva, dar, de asemenea, pentru că toți oamenii au valori diferite, cultura, percepția sistemului. Persoanele cu sisteme de percepție diferite cu mare dificultate se pot înțelege reciproc. Dorind să explice ceva, o persoană ar trebui să vorbească o limbă accesibilă și ușor de înțeles pentru el.

  Cu toții percepem informații în diferite moduri, în funcție de tipul pe care psihologii îl numesc patru. Acest lucru determină în mare măsură ce fel de relație se va dezvolta între oameni de diferite tipuri.

 1. vizuale - majoritatea informațiilor sunt percepute cu ajutorul viziunii, descriu emoțiile lor folosind termenii sistemului vizual. În tratarea lor, atenția lor este mai ușor de atras de ceea ce pot vedea și aprecia de la prima mana.
 2. Audialy - să primească cea mai mare parte a informațiilor prin canalul auditiv. Explicarea punctul său de vedere la astfel de oameni, este necesar să se recurgă să ne amintim că pentru astfel de oameni este de intonație importantă și volumul de vorbire, și ei nu vor accepta niciodată cel care țipă sau folosește cuvintele ofensatoare.
 3. kinestetiki - percepe lumea din jurul lor și informația prin senzații. Ei vor înțelege mai bine o altă persoană dacă folosește cuvinte și expresii care descriu ceva la nivelul senzațiilor. Cuvinte: senzație, sentiment etc. atrage în mod necesar atenția unei persoane de acest tip.
 4. Math discret - numai prin gândirea logică și prin înțelegerea lor poate fi percepută lumea. Dovedeste-le ceva, daca este posibil, doar cu ajutorul unei abordari logice si a unui lant construit ideal de inferente.

Neînțelegerea părinților și a copiilor

Problema părinților și a copiilor a existat întotdeauna. Dacă ignorați faptul de diferența de generații, lipsa de înțelegere a părinților și a copiilor de acolo pentru un număr de cauze similare în apariția care dau vina adesea părintele, nu copilul. Un număr de conflicte pot fi evitate cu succes dacă un adult încetează să mai lupte și aderă la poziția sa. Fiecare familie este individuală, dar neînțelegerile din familie care au apărut între părinte și copil sunt adesea identice.

 • performanța și comportamentul școlar;
 • nerespectarea ordinii în cameră;
 • minciuni mincinoase care apar brusc;
 • zgomot (copilul asculta cu voce tare muzica, televizorul sau pur si simplu face zgomot);
 • atitudine lipsită de respect față de bătrâni;
 • cererea de cadouri, neîndeplinit "vreau" cauza de insultă pentru copil;
 • necorespunzătoare, în conformitate cu părinții, compania, prieteni răi;
 • un aspect neplăcut sau o modă de neînțeles pentru părinți;
 • îngrijire proastă pentru animalul tău de companie.

de ce există neînțelegere

Neînțelegere între un bărbat și o femeie

Problemele din relație, datorate faptului că există o parte sau întreaga lipsă de înțelegere reciprocă, este pentru fiecare pereche. Cei care au învățat să găsească mijlocul de aur și stau la masa de negocieri trăiesc fericit împreună până la vârsta înaintată. Rezolvarea oricărui conflict cu "cei doi câștigători" este o decizie înțeleaptă, care va fi bună pentru fiecare partener. Neînțelegerea dintre un bărbat și o femeie este exprimată în cinci probleme principale.

 • diferența în psihologia bărbaților și a femeilor;
 • neîndeplinirea obligațiilor maritale;
 • egoismul;
 • neînțelegerea scopului relației;
 • lipsa de lucru pe tine.

Cum să eliminați neînțelegerile în relație?

Orice certitudine care rezultă din neînțelegere se bazează pe iluzii. Cineva a citit indiferența în partener și cineva a decis că nu doreau să audă punctul său de vedere, cineva nu a exprimat-o în descrierea problemei sau a descris-o incorect și așa mai departe. Pentru a evita neînțelegerile, se recomandă:

 1. Implementați o abordare informată în relațiile cu ceilalți.
 2. Este clar ca alții să știe ce vrei de la ei.
 3. Formulează expresiile lor foarte clar.
 4. Merită să ne amintim că nimeni nu poate citi mințile.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

34 − = 30