proprietățile psihice

Fiecare personalitate are propriile proprietăți psihice, care sunt înțelese ca fenomene permanente ale planului mental, care au un efect semnificativ asupra activității vitale a individului. În plus, datorită unor astfel de proprietăți, puteți oferi în siguranță o evaluare socio-psihologică a individului.

Caracteristica principală a proprietăților mentale

Unicitatea caracterului fiecărei persoane se formează pe tot parcursul vieții, ca rezultat al experienței, relației cu lumea înconjurătoare.

Proprietățile mentale ale unui om au o influență considerabilă asupra nevoilor sale și materiale și spirituale. În plus, abilitatea de a forma obiective depinde de gradul de dezvoltare a acestora.

Clasificarea proprietăților mentale

Structura acestora include:

  1. directionalitate - destul de o proprietate complex care include nevoile persoanei respective, obiectivele, motivele care, la rândul său, determină natura activității sale, activitatea vitală. Motivele interioare ale individului reprezintă cea mai mare parte a acestuia. Ei demonstrează ceea ce caută personalitatea, în ce scop sunt efectuate acțiunile. În plus, personifică toate abilitățile personale, direcționând astfel activitatea unei persoane într-o anumită direcție. Directivitatea ca unul dintre tipurile de proprietăți mentale este împărțită în motive, nevoi și scopuri.
  2. motiv. Cuvântul în limba latină se traduce ca "mișcare". Aceasta este motivația care se manifestă în interiorul unei persoane. Sarcina sa principală este aceea de a împinge persoana să efectueze o anumită acțiune. Rezultatul așteptat al acestei motivații este realizarea obiectivului. Dacă vorbim despre specificul fiecărui motiv, atunci acesta este determinat de condițiile vieții. Atunci când condițiile sociale se schimbă, schimbările au loc în dezvoltarea unui anumit număr de motive. Eficacitatea influenței motivelor asupra acțiunilor unei persoane depinde de direcția și conținutul ei. Trebuie remarcat faptul că ele pot fi simple (dorințe obișnuite) sau complexe (idealuri).
  3. nevoie cu alte cuvinte, poate fi numită nevoie umană în spiritual sau material. Este capabil să inducă individul să acționeze. În clasificarea sa este: spiritual (exercitarea de cunoștințe, abilități de comunicare), materiale (îmbrăcăminte, mobilier acasă, produse alimentare și așa mai departe.). Dacă nevoile animalelor se află la nivelul instinctelor, atunci schimbările umane pe toată durata vieții.
  4. goluri. Ele sunt puternic influențate de nevoile materiale și spirituale. În funcție de durata existenței sale, acestea sunt: ​​Advanced (calculate în următoarele săptămâni, luni), viață, operațională (în cel mai scurt timp), pe termen lung (un an sau mai mult). În viața adultă, obiectivul vital este determinarea eficacității exercitării tuturor celorlalte.
  5. temperament. Sunt 4 tipuri: sanguini (astfel de oameni au o activitate fără precedent, timpul de reacție, energia, interesul pentru orice necunoscut, semnificativ), coleric (schimbări frecvente de starea de spirit, izbucniri emoționale, instantanee de luare a deciziilor), flegmatic (gesturi lipsite de expresie de identificare lente și expresii faciale, poate face față cu ușurință corvoada dificil), melancolic (persoană subțire-jupuite, starea de spirit afectează activitatea lor, predispuse la empatie)
  6. tipurile de proprietăți mentale

  7. caracter include caracteristicile individuale ale unei persoane care sunt formate în funcție de tipul de sistem nervos, direcție, inteligență emoțională, minte.

Stări mentale și proprietăți mentale

Datorită stărilor mentale, o persoană interacționează cu lumea înconjurătoare la un moment dat. Ele sunt de natură temporară (acum în furie, după câteva ore de distracție), a variat în natură, sau au un impact pozitiv sau negativ asupra carierei tale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 1