proprietățile psihologice ale personalității

Simplul concept al personalității este interpretat în psihologie ca fiind contradictoriu. Unii oameni cred că o persoană este o persoană, în timp ce alții spun că trebuie să devii o persoană în cursul vieții sociale. Ca rezultat, o persoană este fie un set de calități înnăscute, fie un set de proprietăți dobândite pe parcursul dezvoltării.

Este a doua opțiune pe care o vom lua în considerare, concentrându-ne pe proprietățile psihologice ale individului.

Viața socială

Personalitatea este atât un obiect cât și un subiect în societate. Adică, o persoană care nu doar o parte din comunitate, turma, dar link-ul său activ, care, deși pot fi supuse influenței societății, dar, de asemenea, desigur selectează și determină propriul destin.

Proprietățile sociale psihologice ale personalității sunt dezvoltate prin comunicare, consum și creație. Formarea acestor proprietăți afectează mai mulți factori - structura sistemului nervos superior, anatomia mediu de comunicare ideologia umană a societății, tipul de activitate, etc.

structură

Să luăm în considerare principalele proprietăți psihologice ale personalității și să începem cu congenitalul - temperamentul.

1. temperament - nu numai dinamica comportamentului uman, ci și un sistem nervos. Potrivit lui Pavlov și Hippocrates, există oameni sanguini, flegmatici, melancolici și colerici. Carl Jung ne-a împărțit, de asemenea, în patru grupe, însă le-a numit extrovertiți și introverți cu anxietate ridicată și cu anxietate scăzută.

Că temperamentul proprietăți predeterminate psihologice ale personalității, din cauza cunoașterea lui punctul de activitate nervoasă, o persoană poate găsi loc de muncă perfectă. Subliniem: este important să nu schimbăm temperamentul (pentru că este în zadar), ci să găsim tipul de activitate pentru care calitățile acestui temperament vor fi cele mai potrivite.

2. caracter - aceasta este a doua linie a proprietăților morale psihologice ale individului. Caracterul este atitudinea unei persoane față de realitatea din jur. Caracterul tetraedric. El vorbește despre relația individului cu el însuși, cu oamenii, cu activitatea și cu valorile morale. morale și psihologice ale personalității

3. A treia componentă a personalității este direcție sau motivație. Nu puteți evalua comportamentul unei persoane fără să știți despre motivația sa. Orientarea este compusă din interese, credințe, idealuri și, bineînțeles, din nevoi.

4. Și ultimul dintre proprietățile psihologice compozite de bază ale individului este abilități. Mulți cred că abilitățile sunt înnăscute. Nu e așa. O persoană poate avea o predispoziție la un anumit tip de activitate, dar această abilitate se va transforma într-o combinație a anumitor circumstanțe - studiu, dezvoltare, educație.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

92 − = 87