psihologia perinatală

Psihologia perinatală este o știință care studiază viața mentală a unui copil în pântecele mamei. Această arie de cunoaștere nu numai că examinează etapele timpurii ale vieții, ci și le stabilește influența asupra existenței adulte a omului.

Istoria psihologiei dezvoltării perinatale

Fondatorul acestei zone de psihologie este Gustav Hans Graber. Acesta a fost cel care, în 1971, a format primul grup din lume pentru a studia psihologia unui copil înainte de a se naște.

Psihologia pre și perinatală folosește conceptele de psihologie și embriologie de dezvoltare, precum și modele psihanalitice. Este de remarcat faptul că psihologia perinatală și psihologia părinților au servit în multe privințe ca o legătură între medicină și psihologie. Datorită acestei fuziuni a științelor, aceleași probleme pot fi privite din diferite puncte de vedere de către neurologi, geneticieni, ginecologi, pediatri și psihologi.

Probleme ale psihologiei perinatale

În prezent, psihologia perinatală implică examinarea psihologiei mamei, a copilului în uter și a nou-născutului. Psihologul perinatal efectuează următoarele tipuri de consultări:

  1. clase obligatorii pentru femeile gravide, care ridică probleme, cum ar fi atitudine sănătoasă la naștere naturală și alăptare, pregătirea corectă pentru naștere și maternitate, pentru a crea condiții normale pentru făt, depanare în timpul lucrului cu mama sau de cuplu.
  2. Consultarea soțului femeii însărcinate, dezvoltarea în ea a unei poziții corecte în ceea ce privește soția și copilul.
  3. Ajutați la depășirea depresiei postpartum și a efectelor nașterilor asupra corpului femeii.
  4. Asistență în adaptarea copilului la un nou mediu de viață, organizarea alăptării și recomandări pentru îngrijirea adecvată a copilului.
  5. Consultări privind dezvoltarea copilului, monitorizarea dezvoltării acestuia, reglementarea comportamentului acestuia, precum și consultarea mamei cu privire la îngrijirea corespunzătoare.
  6. perioada psihologiei perioadei perinatale

  7. Supravegherea copilului de la 1 la 3 ani, consultări ale părinților săi.
  8. Învățând mamei cele mai importante abilități de a comunica cu copilul, metodele de educație și interacțiune care vă permit să crească un copil sanatos mental.

Nu uitați că sarcina este o perioadă dificilă în viața oricărei femei care, bineînțeles, este însoțită de mari schimbări în viața ei. Activitățile psihologului perinatal urmăresc să-i ajute pe o femeie să-și accepte noua stare și să o învețe atitudinea corectă față de toate actualizările din viață.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

56 − = 49