Psihopatia personalității isterice - simptome și tratament

Chiar și vechii greci au descris comportamente care s-au abătut semnificativ de la normă. Psihopatia este o tulburare de personalitate, care în traducere înseamnă "suflet suferind" sau "boală a sufletului". Motivul poate fi nu numai ereditatea, ci și înfrângerea sistemului nervos în copilărie.

Ce este psihopatia isterică?

Psihopatia isterică este o tulburare de personalitate care se manifestă prin elemente de demonstrativitate. Cei care suferă o astfel de boală tind să întreprindă acțiuni neașteptate care atrag atenția altora. Isteric, într-un mod diferit, psihopatia "hysteroid" se observă la 2-6% din populație și la ambele sexe în aceeași măsură.

Cea mai importantă trăsătură a pacientului este egocentrismul pronunțat. O persoană trebuie să fie admirată și interesată de ele. Nu este vorba numai de reacții pozitive, de ură sau de bucurie - nu există nici o diferență. Pacientul, ca actor, sta pe scenă și are nevoie de cel puțin câteva reacții din partea publicului.

Psihopatie isterică - simptome

Tulburarea isterică poate începe să se manifeste deja la vârsta preșcolară. Comportamentul copilului va deveni mai provocator, dorința de a atrage atenția și admirația celorlalți prin orice mijloace va crește și încurajarea acțiunilor altcuiva va fi percepută extrem de negativ și uneori agresiv. Acești copii vor căuta orice ocazie de a-și demonstra toate talentele, dependența de laude va crește. Odată cu vârsta, imaginea bolii poate începe să reapară cu noi simptome:

  • egocentrism;
  • imitarea sinuciderii;
  • scrierea de fapte inexistente despre viața sa, despre trecut;
  • manipulări frecvente pentru a-și îndeplini propriile sarcini;
  • tulburări de sentimente isterice;
  • tulburări de conversie isterică (pierderea funcțiilor senzoriale sau motorii);
  • la maturitate, imaturitate a acțiunilor și judecăților;
  • emoționalitate sporită;
  • teatralitatea;
  • touchiness.

psihopatie psihiatrică

Psihopatie psihiatrică la bărbați

Psihopatia psihică psihică la bărbați este mult mai pronunțată decât la femei. În adolescență, această frustrare este adesea în mâinile tinerilor, deoarece astfel de nevoi precum dorința de a fi vizibile și de a atrage atenția o pot distinge între ceilalți colegi. Cu toate acestea, în viața de familie, toate acestea vor împiedica doar stabilirea de relații cu partenerul.

Accentul constant pe tine, ca obiect principal într-un cuplu căsătorit, nu este în niciun caz cea mai bună cale de a construi o relație armonioasă și sănătoasă. Dacă un om nu primește atâta atenție de care are nevoie, atunci pot să urmeze nu numai mici certuri domestice, ci și gelozie manie.

Psihopatie psihiatrică la femei

Ipsocrația psihică la femei, ca și bărbații, este caracterizată de egocentrism și de egoismul exprimat, dar, spre deosebire de sexul opus, o femeie trebuie să aibă neapărat un scop sau o idee urmărită de ea. Până la vârsta de 20-25 de ani, obiectivul super-setat îl surprinde pe pacient încât va face totul pentru ao realiza.

Dacă pacientul direcționează toată energia pentru a-și atinge obiectivele, atunci acesta este cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla în poziția ei, în caz contrar, toate acestea pot fi folosite în scopuri distructive. Și dacă cineva încearcă să intervină, atunci pacienții pot scrie o astfel de persoană în lista dușmanilor, iar atitudinea față de el va fi acest lucru până la capăt.

Tulburarea isterică a personalității - tratament

Etapa inițială nu necesită un tratament amănunțit, primele simptome fiind necesare pentru a efectua măsuri preventive cu ajutorul unui psiholog. Dacă boala este inițiată, tratamentul tulburării de personalitate isterică se poate face atât cu ajutorul psihoterapeuților, cât și al spitalelor.

Recuperarea finală într-o astfel de boală este imposibilă, dar simptomele pot fi obținute prin prevenirea în timp util și terapia adecvată. Este de remarcat faptul că pacienții cu psihopatie sunt capabili să caute ajutor, ceea ce este benefic pentru rezultatul final al tratamentului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 3 = 4