psihoză psihomonică

Una dintre cele mai controversate tulburări este psihoza hipomanică. Faptul că un laic este foarte greu să-și determine prezența, mulți care suferă de boală, sunt percepuți de mediul lor ca oameni absolut sănătoși, poate ceva mai energici decât de obicei. În plus, o persoană care suferă de sindromul hipomaniec nu consideră că starea lui este dureroasă și, prin urmare, nu se grăbește să consulte un specialist. Și acest lucru duce la dezvoltarea în continuare a problemei, prin urmare, nu ar trebui să subestimăm frustrarea.

Simptomele și tratamentul

Psihoza psihopică este foarte asemănătoare cu cea din faza anterioară a tulburării bipolare - mania, numai că toate trăsăturile au o severitate mai mică. Oamenii nu pierd contactul cu realitatea și fac bine cu treburile zilnice, nu au halucinații și iluzii. Din exterior, și este greu să observați orice neregulă în comportament - o persoană arată doar puțin mai energică și veselă decât de obicei. El poate gestiona o mulțime de ceea ce anterior nu era disponibil, poate să doarmă 4 ore pe zi și să se simtă bine. Ocazional, persoana în sine observă anormalitatea stării sale și încearcă să-l normalizeze, dar acest lucru nu duce la rezultate adecvate, ci doar prelungește cursul tulburării. În plus, sindromul hipomaniec trece în stadiul culminant, când o persoană își pierde capacitatea de a se controla. Gândirea lui este o colecție de asociații cauzate de o conexiune accidentală. Mai mult decât atât, gândurile sunt generate cu febră, fără a da o evaluare sobră a ceea ce se întâmplă. În acest caz, spitalizarea este necesară pentru ameliorarea simptomelor acute. Discursul unei persoane în această etapă poate fi incoerent, care amintește de forma rupturii schizofrenice. Pericolul hipomaniei sindromul hipomanic psihoza este, de asemenea, în faptul că această condiție este doar tranzitorie la faza depresivă a tulburării, care se caracterizează printr-un curs foarte sever. Prin urmare, în acest caz este necesar să se adreseze unui specialist.

Tratamentul este adesea dificil, în principal datorită faptului că o persoană nu simte nevoia de ajutor, așa că este înclinat să refuze să urmeze cursul, ceea ce este foarte important pentru o ieșire de succes din partea statului. Pentru a ajuta pacientul, se folosește de obicei o abordare complexă cu utilizarea medicamentelor și tehnicilor psihoterapeutice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 83 = 93