psihozele și nevrozele

Psihozele și nevrozele au în multe privințe o simptomatologie similară, de ce uneori aceste concepte sunt confuze. Cu toate acestea, există o diferență mare și foarte importantă între ele. Vom examina diferențele dintre nevroză și psihoză, care există între ele și termenii de rasă.

Psihoze și nevroze

Referindu-se la semnificația termenilor din dicționar, le puteți caracteriza după cum urmează:

  1. Neuroza este numele unui grup de tulburări psihogene funcționale reversibile. Toate acestea au o durată prelungită, au efectul de a reduce performanțele psihice și fizice și sunt caracterizate de manifestări isterice, nervoase, intruzive sau astenice.
  2. Psihoza sau tulburări psihotice - este numele unui grup de diferite tulburări mentale în care există depersonalizare, iluzii, halucinații, și pseudohallucinations, delir, derealizare, și așa mai departe.

Este de remarcat faptul că tratamentul nevrozelor și psihozelor are loc în funcție de diferite principii.

Care este diferența dintre nevroză și psihoză?

Neuroza este o tulburare reversibilă care poate fi vindecată, chiar dacă durează mult timp. În acest caz, pacientul înțelege că are nevoie de ajutor, ajunge pentru ea. Oricare dintre formele sale, care includ neurastenia, nevroza isterică și tulburarea obsesiv-compulsivă, este tratabilă.

Psihoza este o formă de tulburări psihice, iar în acest caz pacientul nu este capabil să perceapă în mod adecvat realitatea. Are tulburări de memorie, gândire și comportament, această persoană nu mai este capabilă să se controleze. Merită menționat faptul că acestea sunt două stări complet diferite, iar nevroza nu intră în psihoză.

În ciuda faptului că nevrozele și psihozele reactive pot fi similare în simptomele lor, acestea sunt probleme absolut diferite. În cea mai mare parte, acestea diferă în capacitatea pacientului de a fi conștienți de problemele lor și de a căuta o ieșire.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

49 − 48 =