Relații libere - ce este și dacă să fiți de acord cu acestea?

Relațiile libere dintre un bărbat și o femeie sau persoane de același sex devin obișnuite. Rețelele sociale, site-urile de întâlniri ușurează găsirea unui partener pentru relații fără obligații, eforturile pentru creșterea în carieră nu lasă timp pentru o relație serioasă - acestea sunt tendințele realităților moderne.

Ce înseamnă "relație liberă"?

Relațiile libere - psihologia definesc acest fenomen ca o dorință reciprocă a doi oameni de a-și construi relațiile fără obligații reciproce. Aceasta este o relație onestă în care totul este "transparent" și de înțeles, ceea ce exclude pretențiile, gelozia și dorința de a deține un partener nedivulgat. În multe țări, unde prevalează modul de viață al familiei și se păstrează astfel de tradiții, relațiile libere sunt condamnate și condamnate.

Relații de familie libere

Relațiile libere în căsătorie nu sunt atât de rare pentru societatea modernă. O căsătorie civilă nu este înregistrată și se bazează exclusiv pe încrederea dintre parteneri, nimic nu împiedică un partener să se întoarcă în orice moment și să plece, el nu este obligat să oblige. Se întâmplă astfel, după câțiva ani de căsătorie civilă, cuplul decide să-și înregistreze relația oficial și nu trece și este divorțat timp de un an. Un astfel de paradox. Sentimentul de libertate a consolidat o astfel de alianță, iar transferul său la statutul oficial a dus la distrugere.

Ar trebui să mă ocup de o relație deschisă?

Cum să înțelegeți o relație deschisă și dacă merită să se scufunde în ele? Aceasta este o alegere personală a tuturor. Merită să gândiți, să evaluați avantajele și dezavantajele relațiilor fără obligații și, dacă acest lucru este momentul în care medicul a prescris, de ce nu? Este important să ne dăm înaintea noastră obligația de a nu construi iluzii, atunci de la relațiile libere se poate obține plăcere și o experiență nouă.

relații libere, argumente pro și contra

Relații libere - argumente pro și contra

Relațiile libere fără obligații precum orice alt fenomen social au aspecte pozitive și negative. Pro-urile relațiilor libere:

 • libertatea este fiecare om pentru el însuși;
 • Nu există nici o închidere (dependență) între ele, cu condiția ca ambii parteneri să fie la fel de autosuficienți și să fie mulțumiți de astfel de relații;
 • nimeni nu datorează nimic nimănui;
 • ambii parteneri pot avea și alte relații;
 • nici o plângere împotriva celuilalt.

Minusurile relațiilor fără obligații decurg din plusurile de mai sus și din următoarele nuanțe:

 • relațiile libere sunt construite pe componenta sexuală (atracție, pasiune), despre dragoste aici nu merge;
 • condamnarea celor dragi, a prietenilor, a societății - astfel de relații sunt adesea blamate;
 • fragilitate;
 • uneori, atragerea unui partener se dezvoltă în iubire, fără reciprocitate, iar pauza se dovedește a fi dureroasă pentru partea iubitoare.

Relații libere pentru femei

De ce un tip dorește o relație liberă și chiar devenind un om matur nu se străduiește pentru soliditate și responsabilitate, care este cheia unei relații serioase. În parte, acest lucru explică teoria poligamiei - un om se străduiește să aibă mai mulți parteneri, aceasta este în natura lui. Pentru o femeie, relațiile pot fi interesante și atractive la început, când sentimentele nu sunt încă definite, există doar o atracție fiziologică. Spre deosebire de bărbați, o femeie este mai mult o creatură monogamă și este important ca ea să se simtă protejată, că relațiile libere nu pot da în totalitate.

Cum să transferăm relațiile libere în relații serioase?

Un bărbat oferă o relație deschisă în mai multe cazuri:

 • el nu este pregătit pentru o relație serioasă;
 • recent a supraviețuit unui divorț;
 • face parte din categoria bărbatului doamnelor;
 • munca lui durează o perioadă considerabilă de timp și nu are timp pentru o relație amănunțită;
 • el este un singuratic și nu este creat pentru relații strânse.

În toate aceste cazuri, va fi dificil să direcționați relațiile libere în direcția cea bună, rareori atunci când tranziția apare în mod natural, este necesar să încercați foarte mult și eforturile să nu fie invazive. Sfaturi pentru psihologi cum să aducă relația la un nivel nou și mai serios:

 • să aducă un partener la o conversație, să vorbească despre sentimentele lor pentru el, în timp ce nu rezolva pentru el, nu manipulează;
 • dați-i timp pentru a lua o decizie;
 • dacă conversația sinceră nu a ajutat, este important să aflăm motivele pentru care un om dorește să lase totul ca atare, să-și asculte argumentele;
 • începe să se schimbe și să oprească să se concentreze pe așteptările oamenilor se ocupe cu trauma lor, stima de sine scazuta - autosuficientă femeie este foarte interesantă pentru un om, așa că nu doresc să-și piardă, deoarece cu ea, și este în creștere și în curs de dezvoltare.

cum să spun că nu vrei o relație deschisă

Cum sa spun ca nu vrei o relatie deschisa?

Situația este comună atunci când fetele pun o întrebare pe forumuri psihologice sau pe femei: "Tipul a oferit o relație deschisă, îmi place foarte mult, dar vreau mai mult". Ce să facem în acest caz? Sincer să spun despre acest lucru încă de la început, fără a construi iluzia că, cu ajutorul sexului, puteți lega un partener pentru tine. În lume există unul care are aceleași valori.

Cum să punem capăt unei relații deschise?

Defalcarea relațiilor libere pe inițiativa unei femei este un fenomen frecvent, bărbații aranjează astfel de relații. Femeia, uneori, este de acord să fie cu un om în termenii lui, în speranța de a fi capabil de a „imblanzi“ că el va deveni dependent de ea, dar acest lucru nu se întâmplă, ea a fost dezamăgit, și nimic de făcut decât să dea drumul omului. Cum de a rupe astfel de relații fără promisiuni libere, recomandări:

 • îngăduiți-vă un timp să suferiți;
 • Evitați orice contact: nu răspundeți la apelurile telefonice, la mesaje, nu se întâlnesc;
 • stabili priorități pentru ele însele, a se vedea importanța construirii unor relații armonioase într-un cuplu în care partenerii se apreciază reciproc și sunt pregătiți să creeze o familie cu drepturi depline;
 • dacă relația a devenit dependentă și dificil de completat, merită să cereți ajutorul unui psiholog.

Cum să găsiți un partener pentru o relație liberă?

Dating pentru relații libere sunt foarte populare în rândul persoanelor de orice vârstă. Găsiți un partener potrivit nu este dificil. "Clubul relațiilor libere" și site-urile de dating similare pot fi găsite cu ușurință pe Internet. Numeroase site-uri, grupuri din rețelele sociale populare abundă cu astfel de oferte de a alege un partener sau un partener pentru întâlniri.

filme despre relații libere

Filme despre relații libere

În lumea de astăzi de schimbare a valorilor, și dacă înainte de căsătorie a fost o componentă importantă a unei relații armonioase între bărbat și femeie, dar astăzi nu este o prioritate, tinerii aspiră la o relație fără un angajament, ci parteneri caută, de asemenea, libertatea necăsătorit. "Relații libere" - un film al regizorului german M. Herling despre prietenii, prietenii familiilor. Viața de zi cu zi și rutina impun amprenta asupra relațiilor, iar soții decid să facă "piper" - să schimbe soțiile. Ce se va întâmpla, puteți afla prin vizionarea acestei comedii.

Alte filme despre relația gratuită, fără obligații:

 1. "Prietenie / Prieteni cu Beneficii“. Jamie, eroina aruncă tipul, nu prima dată, și Dylan, al doilea personaj principal, de asemenea, aruncă o prietena din cauza dependentei de munca lui. Amândoi decid că o relație serioasă nu este pentru ei. Dylan sosește la New York, pentru a obține un loc de muncă la o casa mare de publicare, iar la aeroport întâlnește Jamie, cadre de editura, o prietenie se naște, treptat, există atracție între ele. Jamie este de acord cu sexul și cu relațiile libere fără nici un angajament, Dylan o sprijină în asta.
 2. "Noutate / Neotru“. Cunoașterea prin Internet, care este plină de site-uri și aplicații pentru alegerea unui partener - a devenit mai ușor să se familiarizeze și prozaică. Este foarte simplu: sa întâlnit, a dormit unul cu celălalt și fără o divizare, nu sunt necesare eforturi separate sub formă de curte. Gaby și Martin s-au întâlnit prin cerere și au decis să petreacă noaptea împreună fără să se bazeze pe continuarea, dar ceva le-a prins unul la celălalt.
 3. "Mai mult decât sex / Nu sunt strânse atașate“. Adam și Emma s-au întâlnit cu 15 ani în urmă, dar relația lor la acel moment nu sa întâmplat. Adam se strecoară de la un pat la altul și, odată ce trimiteau întâmplător mesaje cu dorința de a petrece timp pentru toate prietenele lui, trimite un astfel de mesaj și Emma. Ei se întâlnesc și se scufundă în relații sexuale libere bazate numai pe fiziologie. Ei nu au iluzii și cred că au nevoie doar de sex unul de celălalt. Este așa?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

39 − 33 =