sărăcie verbală

Oamenii comunică între ei prin mijloace verbale și non-verbale, dar comunicarea verbală este principala cale de comunicare. Comunicarea vorbelor se referă la comunicarea verbală; limbajul de sunet care combină cuvântul, intonația, tonul vocii etc. Cu ajutorul discursului, ne transmitem informații reciproce, schimbăm opinii și așa mai departe. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil să "transmiteți" interlocutorului gândurile sale și, de regulă, este legată de sărăcia verbală.

Ce înseamnă sărăcia verbală?

Comunicarea verbală are o importanță deosebită în viața unei persoane, deoarece abilitatea de a-ți exprima propriile gânduri într-o limbă competentă și corectă poate depinde de cariera ta viitoare, de poziția în societate etc. Cuvântul "flexibilitate" pentru toți oamenii este diferit, însă o persoană care știe să-și exprime opinia în mod frumos, inteligent și clar comunică, va fi întotdeauna respectată și reușită.

Ei bine, dacă nu sunt în măsură să explice ceea ce doriți, puteți să nu transmită informații său interlocutor, în cazul în care vocabularul este foarte slabă, oamenii din jurul tău nu te va intelege. Este "nenorocirea" în comunicare, incapacitatea de a-și exprima și exprima gândurile se numește sărăcie verbală. Ca și cum nu ați încerca să explice că nu va fi auzit, sărăcia verbală nu vă va permite să facă acest lucru, ceea ce înseamnă că se va simți singur, care nu a fost înțeleasă de către om, prin urmare, complexele și îndoială și izolare.

Care este cauza sărăciei verbale?

Cauza problemei cu comunicarea vorbirii poate fi:

  1. Trauma psihologică provocată în copilărie. O astfel de traume pot fi obținute datorită faptului că copilul nu i sa permis să vorbească, în mod constant întrerupt de poveștile sale, și așa mai departe, de bine, și în cele din urmă vor, și, astfel, capacitatea de a-și exprima gândurile și rațiunea dispare cu totul.
  2. ce înseamnă sărăcia verbală

  3. Scăzut în respectul de sine. Din cauza incertitudinii într-o persoană se teme să-și exprime propria opinie, gândindu-se că toate poveștile sale pur și simplu nu sunt interesați în exterior, și teama de a privi prost „face“ tăcut, bine, lipsa practicii de vorbire duce la probleme de comunicare.
  4. Analfabetismul banal. Elocvența nu se naște cu o persoană care să vorbească competent, să aibă un vocabular mare, să stăpânească un discurs frumos, o persoană trebuie să se dezvolte. Citirea cărților, comunicarea cu oamenii inteligenți, vizionarea unor filme bune etc. toate acestea ajută la lărgirea orizontului și, bineînțeles, îmbunătățirea limbii vorbite.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 16 = 26