sex și sex

Sexul și genul sunt concepte care sunt în esență similare, ambele diferențiind bărbații și femeile. Numai dacă sexul subliniază diferența biologică, atunci sexul este un rol social.

Conceptul de gen

Dacă ne întoarcem la definiția genului, atunci ne putem imagina esența acestui concept oarecum mai largă. Sexul este o podea din punct de vedere social, adică jumătate ca un indicator care determină comportamentul și locul individului în societate, precum și modul în care anumite comportamente sunt percepute de către societate. Conceptele de sex și de gen sunt strâns legate, iar al doilea se concentrează pe rolul omului în societate, precum și în comportamentul său, care determină relația cu ceilalți membri ai societății.

Astfel, sexul și genul sunt un concept, doar sexul subliniază partea sa socială. Este important să înțelegem că, în sens larg, genul feminin nu include numai femeile, ci și bărbații caracterizați prin comportamentul social al femeilor (de exemplu, persoane cu orientare sexuală netradițională). În acest sens, genul și identitatea sunt legate mai puternic decât sexul și genul.

Genul și familia

Una dintre problemele de gen este stereotipurile de gen diferite. Societatea încearcă să ofere o evaluare a individului în funcție de modul în care se confruntă cu rolul său social. Așa cum este ușor de văzut, psihologia genului este că un om este evaluat din punct de vedere al realizărilor sociale și financiare și o femeie - din punctul de vedere al dobândirii familiei și a copiilor. Adică, chiar și o femeie de succes care administrează o corporație este considerată un eșec dacă nu are o familie. Pentru un om, această situație nu va provoca neplăceri sau condamnări.

Cu toate acestea, în lumea modernă rolurile de gen nu sunt întotdeauna distribuite în mod clasic în familie. Există alianțe în care o femeie câștigă bani, iar un bărbat este angajat în casă și în copii. În 30% din familii, femeile câștigă mai mult decât bărbații, dar acest fapt nu este remarcat deloc - iar acest motiv este stereotipurile de gen.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

56 − = 46