rață

Probabil ați întâlnit oameni care sunt ferm convinși că un produs este mult mai bun decât altul și nici argumente sau argumente nu le-ar putea convinge altfel. Acest lucru se poate datora sindromului de rață - o caracteristică psihică care este specifică pentru unii oameni. Acest concept nu ar trebui să fie confundat cu sindromul urât rățuit. Vom lua în considerare ambele opțiuni.

Principiul unei rațe

Sindromul de rață este un fenomen psihologic în care o persoană, confruntată cu o nouă zonă pentru el, începe să se distingă, cel mai bun lucru este obiectul care ia prins prima dată ochiul. De exemplu, o persoană care a încercat prima Coca-Cola, nu Pepsi-Cola, va fi convinsă că gustul ei este mult mai bun și viceversa.

Această caracteristică psihologică a fost numită de programul genetic interesant al rațelor. Când o rață se ridică dintr-un ou, primul lucru pe care îl vede este că începe să numere ca mama lui, chiar dacă este o jucărie, o pisică sau un câine, o persoană.
În mod similar, o persoană, văzând ceva nou, poate recunoaște acest lucru ca fiind cel mai bun, fără a acorda atenție informațiilor obiective. Efectul unei rațe face ca o persoană să fie părtinitoare și intolerantă la opiniile altor persoane.

principiul ratusca

Ugly Duckling Sindrom

Sindromul rață urâtă - acesta este un alt fenomen. Aceasta reprezintă alienarea unui membru al familiei de restul. Acest lucru se întâmplă de obicei în un singur părinte sau familii disfuncționale, dar există și excepții. Omul a primit dintr-o dată rolul de outsider, creste cu un sentiment de singurătate și de neînțelegere, vede că părintele nu a îndeplinit așteptările, suferă de acest lucru.

În acest caz, este important să se găsească o rudă spirituală, să se găsească oameni care vor fi apropiați și de încredere, care vor lua în turma lor. O persoană nu se simte confortabil dacă se dovedește a fi oprit din societate. De regulă, astfel de oameni necesită sprijinul unui psihoterapeut, dar mulți se descurcă fără el.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 34 = 40