Spiritul corporativ

Spiritul corporativ

Coeziunea în echipă este cheia succesului întregii organizații. Desigur, în orice companie există conflicte și acest lucru este normal. Oamenii sunt diferiți și atunci când două puncte de vedere opuse se ciocnesc, apare dezacord. Trebuie să putem rezolva în mod competent situațiile de conflict și să putem menține o atmosferă favorabilă în echipă. Formarea spiritului corporatist al companiei este unul din momentele cheie ale managementului eficient.

De unde să încep?

Dacă sunteți șeful și există oameni subordonați, atunci sunteți responsabil pentru cultura corporativă a întreprinderii. Mai întâi de toate, trebuie să te evaluezi. Ce puteți da oamenilor? Cum vă simțiți despre lucrător? Cum te tratează? Toate aceste întrebări vă vor ajuta să faceți o evaluare obiectivă a dumneavoastră în calitate de lider. Nu este ușor, dar este necesar. De fapt, colectivul de muncă este o reflectare a sefilor și a chipului companiei.

Dacă sunteți o persoană decentă, responsabilă, simpatică și binevoitoare, nu veți avea mari dificultăți în stabilirea unui climat favorabil în echipă. O atenție deosebită trebuie acordată următoarelor aspecte:

  • compatibilitatea lucrătorilor. Fiecare persoană este o persoană, un purtător de anumite calități individuale. Un alt temperament, caracter, mod de viață conduce la faptul că este dificil pentru oameni să găsească un limbaj comun. Prin urmare, este important ca, de exemplu, într-un departament să funcționeze persoane care sunt similare în calitățile lor sau să se completeze armonios reciproc. Pentru a rezolva problema de jos vei fi ajutat de portretul psihologic al persoanei. Contactați specialiștii care sunt implicați în acest lucru. Ei vor compila un portret detaliat pentru fiecare angajat;
  • comunicare informală. Asigurați-vă că organizați serile corporative, sărbătoriți zilele de naștere ale angajaților, ieșiți pe fond de întreaga echipă. Acest lucru este important pentru ca "oamenii muncitori" să aibă ocazia de a comunica informal între ei și cu superiorii lor. Principala regulă: nu exagerați cu alcool;
  • creșterea spiritului corporativ

  • sprijin. Fiecare angajat este, în primul rând, o persoană. Arătați exemplul dvs. de a trata unul pe altul. Participați la viața subordonaților, aveți răbdare, dar fideli. Fiți aproape, dar păstrați-vă distanța. Fii cinstit, dar nu te lăsa superfluu.

Creșterea și consolidarea spiritului corporativ al organizației necesită participarea fiecărui angajat. Dacă această dorință este reciprocă, atunci veți reuși. Dacă există oameni care se bucură de țesuturi de intrigi, bârfe și conflicte constante, atunci nu va fi ușor pentru voi. Cea mai bună cale de ieșire din această situație este de a trage un astfel de angajat și de a-i dori noroc.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: