Standardele duble și moralul dublu - unde să caute dreptate?

Termenul de "standarde duble" este cunoscut pe scară largă în domenii precum știința politică, jurnalismul, economia, studiile sociale. În limba engleză, el a apărut la mijlocul secolului al XIX-lea, fiind numiți cerințe morale inegale pentru bărbați și femei. În limba rusă, el a denotat inegalitatea rasială și de clasă în capitalism.

Care sunt standardele duble?

Standardele duble reprezintă o diferență în evaluarea acțiunilor similare sau identice care au fost comise de persoane diferite. De exemplu, unii oameni judecă pe alții cu prejudecăți și permit o atitudine negativă personală față de indivizi pentru a influența evaluarea acțiunilor lor. Acest fenomen afectează toate sferele vieții sociale, unul dintre oamenii au spus standarde duble de diferite imorale, alții spun că fără ele este imposibilă existența unor relații sociale, și alții neagă cu totul existența unor standarde duble.

Standarde duble - Psihologie

În psihologie, standardele duble sunt cauza stratificării societății, apariția unei cantități uriașe de ipocrizie și minciuni. În general, un astfel de comportament poate fi caracterizat ca "Pot face ceva care nu poate fi diferit și tot ceea ce li se permite să facă este posibil“. O persoană care trăiește conform unor astfel de standarde încearcă să se adapteze simultan mai multor persoane, încercând să le mulțumească. Această dublă moralitate contribuie la crearea unei opinii contradictorii în cadrul unei persoane și a unor standarde duble de comportament.

Se poate exemplifica o persoană care trăiește conform unor astfel de standarde: "Pot fura pentru că am nevoie de o mașină și un apartament, dar dacă ei fură de la mine, trebuie să fie pedepsiți“. Acele fonduri care au fost selectate de la alții în conformitate cu acest principiu nu vor face o persoană fericită. O dovadă vie a acestui lucru - oameni bogați în materie și antipozi - familii care nu și-au putut câștiga capitalul, ceea ce a condus la degradare, alcoolism, dependență de droguri. Dacă astfel de gânduri nu apar de la unul, ci de la mulți membri ai societății, atunci în societate însăși apar și contradicții profunde, o nevroză.

Care sunt standardele duble de comportament?

În viață, oamenii au standarde diferite. De exemplu, dacă într-o grădiniță sau într-o școală copilul se comportă politicos și circumspect față de oamenii din jurul lui, atunci în cercul familiei el se lasă nepoliticos și lipsit de tact. Apoi apare întrebarea: ce înseamnă dublu standard, de ce sunt dezvoltate astfel de comportamente diferite? Un copil la vârsta de șase ani înțelege deja conștient diferența dintre comportamentul la oameni și acasă și își construiește morala cu standarde duble.

Acest comportament se repetă la vârsta adultă și apare din mai multe motive:

 • o casă este un loc în care un copil se poate simți liber, unde nu este nevoie să urmați niște norme de comportament general acceptate;
 • după șase ani, caracterul și schimbarea comportamentului copilului, acest comportament extraordinar pare a fi un protest și o lipsă de dorință de a urma instrucțiunile părinților;
 • cauza poate servi ca o vârstă de tranziție;
 • copilul adoptă standardele de comportament de la adulți, dacă familia ta este nepoliticoasă și lipsită de respect, atunci copilul în relație cu tine se va comporta în același mod.

politica dublă privind standardele

Standarde duble în relații

Stereotipurile dintre bărbați și femei au existat de mult timp, dar acest lucru nu aduce niciun pericol până când o persoană nu începe să trăiască prin ele și nu gândește prin propriul lor cap, ci prin alte persoane. Există multe exemple despre standardele duble din relație:

 1. Toată lumea este obișnuită cu faptul că un bărbat, când este familiarizat cu o femeie, trebuie să facă în mod necesar primul pas, în caz contrar el va fi considerat notoriu.
 2. O femeie trebuie să fie curată și ordonată și nu iartă ceea ce este iertat unui bărbat.
 3. Un om nu are voie să bată o femeie, dar o femeie își permite să ridice mâna pe tovarășul ei, justificând această situație prin faptul că este mai slabă.
 4. În general, se acceptă că nu se întâmplă să se întâmple o prietenie între persoane de sex diferit, cu excepția cazului în care un om este un reprezentant al unei minorități sexuale. Deși acest stereotip este greșit.
 5. O experiență sexuală bogată la bărbați este considerată normă, o femeie cu aceeași experiență va fi numită libertin.

Standarde duble în educație

Sistemul standardelor duble nu a ignorat procesele educaționale. Iată câteva exemple vii.

 1. Mulți aud despre necesitatea de a elimina copiii de pe stradă și pentru a transporta departe ceva util, dar împreună cu această secțiune și cercuri închise, iar cel mai bun caz, a trecut linia de la liber la plătit. Mai mult, puterile care îi determină pe directori să-și forțeze părinții să plătească pentru aceste cercuri și să le asiste în mod obligatoriu.
 2. Prezentarea salariile profesorilor, să ia cea mai mare, care ia în considerare categoria, plățile de stimulare și indemnizații, și, de fapt, 90% primesc sume mult mai puțin sonore. Odată cu aceasta, vorbește despre atragerea tinerilor specialiști, dar creează condiții pe care puțini oameni le agreează.
 3. Statul a alocat pentru finanțarea, de exemplu, semnalizarea care este necesară școlii a adoptat noul an școlar, reparații legate de finanțe și încurajează școlile să caute bani „pe partea“. Directorul începe să ceară ajutor de la părinții lor, dar, de îndată ce unii părinți nemulțumiți scrie o plângere în aceeași organizație, care este recomandat pentru a găsi banii ei înșiși, respingerea, vorbind despre ilegalitatea unor astfel de acțiuni și de promițătoare pentru a pedepsi pe cei responsabili.
 4. Conferințele sunt foarte frecvente pentru a vedea cifrele care arată o tendință pozitivă față de dotarea școlilor dispozitive multimedia, oferindu-le pentru realizările statului, dar în 80% din echipamentele achiziționate cu bani de la sponsori împrumutate, patronii și părinții elevilor aceleași.

Standarde duble în domeniul drepturilor omului

În orice societate umană există un principiu de standarde duble. Printre noi vor fi întotdeauna oameni care vor considera că pot fi mai mult decât ceilalți. Standardele feminine dublu conduc la dezacorduri în pereche, provoacă nedreptate. Și dacă egalitatea există între oameni, atunci doar ca o teorie. De fapt, un bărbat are mai multe responsabilități decât o femeie:

 1. Dacă un om este obligat să servească armata și să se sacrifice în timpul războiului, atunci femeia nu poartă nici o obligație față de stat, drepturile sale civile nu sunt limitate.
 2. Pensia pentru bărbați se calculează după șaizeci de ani. Speranța medie de viață este minus un an și jumătate, adică majoritatea bărbaților nu au practic dreptul la pensie. Femeile primesc o pensie după 55 de ani. După aceea, trăiește în medie 15 ani mai mult.
 3. Drepturile reproductive, dreptul de a controla cheltuielile pentru fondurile alimentare ale copiilor, alegerea paternității pentru bărbați, spre deosebire de femei, este absentă.

dublă morală

Standarde duble în economie

În Rusia, de mult timp, există un astfel de lucru ca "fărădelege", ceea ce înseamnă o încălcare masivă a regulilor fără consecințe pentru violatori. În acest caz, practica standardelor duble divizează Rusia în două părți:

 • un strat sub-elit alcătuit din elita conducătoare;
 • pro-stratul de mijloc și stratul inferior.

Această dublă moralitate în societate contribuie la deformarea conștiinței, determină oamenilor dorința de a intra în categoria celor aleși, care au condiții mai favorabile pentru viață. În timp, cauzele și metodele de aplicare a standardelor duble se pot schimba: taxe și taxe discriminatorii, restricții de viză, blocarea activelor financiare.

Standarde duble în politică

Politica de standarde duble este o politică contradictorie, ambivalentă, diferite principii, legi, reguli privind subiectele, în funcție de considerentele lor de loialitate și beneficii. Asta este, atunci când evaluarea contului nu ia fapte reale și fapte, rolul principal în acest caz este raportul de evaluator la estimat. Acțiunile "proprii" sunt justificate, iar acțiunile "străinilor" sunt condamnate și considerate inacceptabile.

Standarde duble în Biblie

Mulți oameni cred că nu există standarde duble în viața spirituală, dar nu este așa. Religia de mai multe secole a folosit postulatul lui Isus în sensul literal, în timp ce adevăratul înțeles a fost distorsionat. De exemplu, toți credincioșii se consideră sclavi ai lui Dumnezeu, deși o astfel de idee este în mod inerent blasfemistă, deoarece Dumnezeu a creat oameni astfel încât ei să poată fi egali între egali. Astfel de distorsiuni sunt întâlnite în mod constant. Problema standardelor duble din Biblie conduce la formarea înșelăciunii și duplicității în societate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 12 = 14