Starea de nirvana

stare nirvana

Mulți dintre noi au o idee despre nirvana, foarte vagi și, de asemenea, pulverizați cu o soartă de soartă. Numele grupului omonim, a cărui istorie a fost amintit reprezentanților săi tragice cunoscute religiilor europene este mai mare decât durata de viață țintă a fiecărui budist. Percepția noastră asupra lumii aruncă o umbră asupra conceptului de nirvana, care de multe ori ne tratăm ca nule și starea de „nimic“ (ceea ce nu este surprinzător, deoarece cuvântul este tradus din sanscrită și Pali ca „fading“).

Între timp, pentru orice budist, starea nirvanei este perfecțiunea, care se obține prin eliberare. Legăturile karmice se deschid, eliberându-se de suferință, durere, dorințe. Aceasta din urmă pare oarecum neobișnuită pentru noi, totuși, o persoană care a ajuns la nirvana nu simte influența dorințelor sale asupra evenimentelor vieții. Pasiunile mintale și durerea viselor nu pot cauza nici măcar o răsucire slabă pe suprafața calmă a vieții de oglindă.

Tipuri de Nirvana

În diferite surse, puteți urmări 3 tipuri principale de nirvane:

  • mentale. Aceasta este o stare de nirvana pe termen scurt, care este familiară fiecăruia dintre noi. Cu siguranta te-ai prins uneori pentru o clipa de odihna si chiar de iluminare. Acest lucru poate fi numit nirvana mentală;
  • viață. Nirvana vitală este realizată de om, în timp ce sufletul său este în corp. Aceasta vă permite să întrerupeți cercul reîncarnărilor și să-l aduceți la următoarea formă;
  • eternul. Unul care a obținut nirvana în viață după distrugerea corpului fizic (cu alte cuvinte, după moarte) atinge starea de nirvana veșnică.

Cum se realizează nirvana?

Problema introducerii nirvanei vitale este dată fiecărui budist - la urma urmei, acesta este, de fapt, scopul vieții sale. Este imposibil să vină după eliberare (dacă nu aspiră la ea), nu au timp pentru a ajunge la nirvana în această viață - va trebui să trăiască următorul, cu toată suferința și vicisitudinile sale.

În primul rând, este important să înțelegem însăși sensul libertății pe care ni-l dă nirvana. Aceasta este libertatea, în primul rând, de toate dependențele. Atașamentele pământești ne fac vulnerabili și, în orice caz, sortiți suferinței. La urma urmei, vom pierde inevitabil ceva, cum să intri în starea de nirvanape care le iubim. Momentul acestei pierderi este precedat de teama ei.

Extincția treptată a dorințelor lumești este posibilă datorită multor practici, atât școlare budiste, cât și ne-budiste. Meditație, hipnoză, rugăciune - fiecare își caută calea. Nici unul dintre ele nu garantează rezultatul, numai persoana însuși poate să-și deschidă cercul infinit de reîncarnări. Mulți oameni se tem de ideea unor "insensibilități", dorința de a deveni liberă nu vine la fiecare dintre noi. Deci, va trebui să vină la această decizie în mod conștient și calm, cu o mână fermă pentru a încerca să taie cordonul ombilical, care face legătura cu renașteri fără sfârșit.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

29 − 27 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: