stare mintală

Suntem cam nebun. Nu ai reușit niciodată să ai această idee în capul tău? Uneori, o persoană pare să creadă că statutul său mental este cu mult peste limitele a ceea ce este permis. Dar pentru a nu gîndi în zadar și a nu ghici, să ne uităm la natura acestui stat și să aflăm ce este evaluarea stării mentale.

Descrierea stării mentale

Trebuie remarcat faptul că, înainte de a spune, pentru a-și face verdictul, un specialist studiază starea mentală a clientului său printr-o conversație cu el. Apoi analizează informațiile pe care le primește ca răspunsuri. Cel mai interesant lucru este că această "sesiune" nu se încheie. De asemenea, psihiatrul evaluează apariția persoanei, verbală și nonverbală (adică gesturi, comportament, vorbire).

Scopul principal al medicului - pentru a afla natura apariției unor simptome, care pot fi atât de timp și de cotitură în stadiul bolii (din păcate, dar acesta din urmă opțiune este mai puțin veselă decât primul).

Nu ne vom mișca în procesul în sine, ci vom da câteva exemple de recomandări:

  1. apariție. Pentru a determina starea mentală, acordați atenție apariției unei persoane, încercați să determinați în ce mediu social se referă. Faceți o imagine a obiceiurilor sale, a valorilor vieții.
  2. comportament. În acest concept ar trebui să includă următoarele: expresie facială, mișcare, expresii faciale, gesturi. Aceste criterii ajută la o mai bună determinare a stării mentale a copilului. La urma urmei, limbajul non-verbal al corpului este mai pronunțat în el decât în ​​cazul unui adult. Și asta sugerează că, în caz de ce, nu va putea scăpa de răspunsul la întrebarea pe care o pune.
  3. vorbire. Acordați atenție caracteristicilor de vorbire ale unei persoane: ritmul discursului său, monosillabicitatea răspunsurilor, verbozitatea etc.

Atunci când face un diagnostic, expertul pune totul pe scurt și succint. De exemplu, dacă o persoană are un statut neuropsihologic, descrierea va fi similară cu următoarea:

  • nu există anomalii în memorie, starea de spirit;
  • fără amețeli, dureri de cap frecvente;
  • conștiința este clară.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 3 = 5