Teama de atingere

Mulți rezidenți ai megafațelor se tem de atingere. Și acest lucru nu este cauzat de un fel de traumă mentală copilăresc, ci de dorința de a minimiza contactul fizic cu persoane care nu sunt plăcute sau chiar nefamiliare cu ele.

Frica de atingere, apare adesea din copilărie, că în viața adultă se numește doar "fobie". În funcție de modul în care copilul dezvoltă relații cu părinții săi, cum va reacționa la vârsta adultă la o strângere de mână sau un sărut pe obraz.

haphephobia

Este demn de remarcat faptul că teama de atingeri ale altor persoane se mai numește haptofobie, tixofobie, afefobie, hipnofobie etc. Această fobie apare cu tulburarea obsesiv-compulsivă. Ea își găsește manifestarea sub forma fricii, care poartă în sine și poluarea, care aduce o atingere.

Adesea, o persoană care suferă de o astfel de fobie, în acest fel, încearcă să se protejeze, să-și protejeze spațiul personal. Practic, este limitat doar de teama de a atinge persoana de sex opus. Printre femei acest lucru se datorează apariției fricii de agresiune sexuală.

Există un risc mare de a dezvolta această fobie la băieții care au violat ca un copil. Acest lucru se explică prin faptul că o persoană refuză să aibă încredere în ceilalți. Îi este frică de a fi rănit din nou.

Deci, cineva care suferă de haptofobie atunci când o altă persoană îl atinge, simte sentimente caracterizate atât de stare de rău obișnuită, cât și atacuri de panică, asfixierea.

Nu va fi inutil să observăm că în spatele fricii de a atinge poate fi o fobie complet diferită. Este posibil ca aceasta poate fi: frica de infecție (individ în atingerea alții văd nimic mai mult decât un teren propice pentru germeni), o fobie de oameni de un anumit gen, sau cele care au același semn (de exemplu, frica de oameni de grăsime), teama de agresive reacția unei persoane, teama de străini, străini etc.

De asemenea, se întâmplă că cineva care suferă de haptofobie, se leagă negativ de vânt sau apă. teama de atingerea altoraAcest lucru se datorează faptului că senzațiile rezultate din efectele fizice seamănă cu cele ale altora.

Haptophobia este vindecabilă și un specialist adecvat trebuie să prescrie tratamentul adecvat. Pentru ajutor, trebuie să contactați un terapeut specializat în tratarea fobiei adecvate. La început va încerca să analizeze cauzele acestei frici.

De asemenea, psihoterapeuții recomandă cu tărie eliminarea acestei fobii, fiind într-o mulțime.
Deci, fiecare persoană se teme de ceva într-o oarecare măsură. Uneori, această teamă este destul de normală și uneori este necesar să căutăm vindecarea de fobie și să vă bucurați pe deplin de viața.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 6 = 2