teoria freudului

Sigmund Freud (mai bine de pronunțat "Freud") - un bine cunoscut psihiatru austriac și psihoneurolog a fost implicat într-un studiu detaliat al personalității unei persoane.

Teoria inconștientului

Sigmund Freud este fondatorul teoriei și practicii psihanalizei, nucleul acestei doctrine este conceptul inconștientului.
Baza teoriei personalității, creată de Freud, propune un model structural pe trei nivele. În conformitate cu schema generală a personalității - un set de subconștient ( „A“), conștiința ( „I“) și Super-Constiintei ( „supraeu“). Orice sentimente, gânduri, aspirații, acțiuni și acțiunile umane sunt cauzate de activitatea subconștientul său, care este cel mai vechi și puternic departamentul psihicului uman, deoarece este dominat de o irațională și atemporal. Aici, ca și cum lumina nu arde. Se presupune că cele două forțe principale în dezvoltarea și durata de viață a individului este Libido ( „Angajamentul față de viață“) și Mortido ( „Dorința de moarte“ - o idee de Mortido dezvoltat nu de Freud însuși, ci le-a acceptat).

Între cele trei părți ale personalității (cu alte cuvinte, nivelurile sau părți ale psihicului) pot exista relații conflictuale, care sunt sursa tuturor problemelor mentale ale omului.

Cum de a rezolva problemele psihologice?

Fixarea și răsucirea pe aceste probleme pot duce o persoană la rezolvarea patologică a situațiilor, care devine obișnuită pentru el. Și aceasta înseamnă că individul are probleme psihologice foarte grave (care în unele cazuri pot fi considerate boli). Pentru a salva oameni din aceste probleme și de a trata boli psihice sunt invitați efectuarea de lucrări practice psihanalitice, care presupune diagnosticul, inclusiv prin interviuri personale, folosind metoda de asociere liberă, iar tratamentul cu întoarcerea și reședința noi evenimente traumatice majore care au influențat dezvoltarea personalității și viața umană. Ca urmare a unor astfel de evenimente, o persoană supusă psihanalizei este eliberată de complexe inconștiente. Acum poate începe o nouă viață fără anomalii mentale și obiceiuri patologice.

Această parte principală a teoriei lui Freud psihosexuale bazate pe psihanaliza originală pentru a explica orice relație de oameni (nu numai sexuale) dorințe inconștiente și aspirații, care pot fi bine ilustrat de miturile antice grecești.

Înțelesul teoriei lui Freud

Ulterior, teoriile lui Freud au fost reluate critic de cel mai strălucit elev CG Jung. Acest fapt în sine raportează corectitudinea unei asemenea reprezentări în psihanaliză ca "complexul Oedip".

Printre altele, Freud face parte izolarea fazelor specifice de dezvoltare a personalității psihosexuale (inclusiv și în copilărie), detectarea mecanismelor de protecție psihismului deschidere fenomenelor de transport și psihologice teoria psihanalizei zigmundului lui Freudcontratransferul și dezvoltarea unor tehnici terapeutice specifice și pe deplin eficiente, precum metoda asociațiilor libere și interpretarea viselor.

Ideile și teoriile psihologice ale lui Sigmund Freud a avut un impact semnificativ asupra tuturor dezvoltării în continuare a psihologiei, medicina, psihiatrie, precum și astfel de științe fundamentale ca filosofie, sociologie, antropologie. Ideile și părerile despre natura umană, propuse de Freud, au fost, pentru timpul lor, revoluționare și inovatoare. Ele au provocat o resonanță uriașă științifică și culturală generală, au influențat dezvoltarea literaturii și a artei. În prezent, psihologia teoretică și practică sunt bine reprezentate diverse școală neo-freudiană, du-te la baza rădăcină psihanalizei clasice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

29 − = 28