Valori spirituale și materiale

Principalele criterii pentru auto-realizarea unei persoane sunt valorile spirituale și materiale. De la nașterea copilului, fundamentele viitorului său încep să se formeze. Atmosfera din familie, situația înconjurătoare, toate acestea au un impact direct asupra formării valorilor.

Cu fiecare zi care trece aspectele materiale ale vieții sunt din ce în ce mai semnificative, schimbarea emoțiile, sentimentele și emoțiile în fundal. Mediu face uneori alegerea, deoarece fiecare încearcă să arate „ca imagine“, în timp ce trăiesc într-un apartament frumos și au un cont bancar. În vederea realizării acestor prestații o persoana se cel mai important, care se află în inima și sufletul. Nu a găsi armonia pentru a atinge fericirea este pur și simplu imposibil, pentru că există milioane de exemple de succes, dar oameni nefericiti.

Cum să realizăm unitatea?

Pentru a obține un set complet de valori materiale și spirituale, trebuie să decideți ce este foarte important pentru dvs. și ceea ce nu este absolut necesar în viață.

În psihologie, există un exercițiu destul de ușor pentru a ajuta să sortați valorile spirituale și materiale de auto-realizare umană și, în esență, clar problema. Pentru el, trebuie să ia o bucată de hârtie și onest să răspundă la următoarele întrebări:

  1. Imaginați-vă că viața va fi întreruptă după 15 ani. Gândește-te la ce vrei să faci în acest timp? Ce doriți să primiți după data de expirare?
  2. Acum reduceți timpul până la 5 ani. Ce ar trebui să faci noi și ce nu te-ai opri?
  3. Durata minimă de viață este de numai un an. Cât de bine să trăim? Ce să lași în urmă?
  4. Cel mai trist. Nu mai ești. Ce este scris în secțiunea necrologului tău? Cine ați fost?

Citiți cu atenție ce ați scris și trageți concluziile corespunzătoare.

Diferența dintre valorile spirituale și material

Emoțiile și sentimentele nu scad proporțional cu numărul de persoane care le dețin, spre deosebire de bunurile materiale. Valorile spirituale nu seamănă cu cele materiale în sensul că ele nu dispar după absorbție, ci devin o parte a lumii interioare a unei persoane, îmbogățindu-l astfel.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 3 =