violența domestică

Familia este cel mai apropiat popor și, prin urmare, problema violenței domestice, una dintre cele mai frecvente în societatea modernă, este atât de teribilă. Statisticile sunt dezamăgitoare, iar violența în familie se confruntă cu mai mult de 50% dintre femei. Cazurile în care victima este un bărbat sunt foarte rare - 5% din numărul total de episoade. De obicei, acest lucru se întâmplă în cuplurile în care soțul este mult mai în vârstă decât soția sa. Cel mai rău dintre toate, persoanele care au devenit victime ale violenței domestice nu știu ce să facă, continuând să tolereze hărțuirea.

Tipuri de violență în familie

Există următoarele tipuri de violență în familie: fizice, sexuale, economice și psihologice.

  1. Abuzul fizic cel mai adesea discutat, este cel mai ușor de observat și dovedit. Dar merită să ne gândim că această categorie include nu numai bătăi brutale, ci și palme, lovituri și lovituri. De obicei, aceasta nu se termină după prima bătaia, bătaia a continuat, devenind de fiecare dată mai mult și mai violent, și dacă nu iau măsuri drastice, că toate acestea pot duce la moartea victimei.
  2. Violența sexuală. Se întâmplă adesea ca bărbații să-și forțeze nevestele la intimitate după ce au fost bătuți. Uneori acest lucru se întâmplă ca răspuns la refuzul de a avea un copil.
  3. Violența economică este exprimată în interdicția de a lucra, de a dispune de bani. Cel mai adesea, femeile și liceenii sunt expuși acestui efect. Soțul interzice mersul la muncă, se angajează să sprijine familia pe cont propriu, iar când femeia devine complet dependentă de el, începe să se bată și să pună acest lucru la vina ei.
  4. Violența psihologică (emoțională) în familie - acesta este șantajul, critica constantă, intimidarea, umilirea, coerciția la orice acțiune, interzicerea comunicării cu rudele sau cunoștințele etc. Violența psihologică în familie este foarte frecventă, însă poate fi foarte greu să o recunoști. Și totuși, aceasta are consecințe foarte grave. Cu abuz fizic, o femeie înțelege cel puțin că este necesar să scape, iar victimele violenței emoționale din familie încep să creadă în inferioritatea lor. Femeile sunt sigure că demn de cei mai buni, copii care cresc în astfel de familii, dobândesc o multitudine de complexe care ar putea duce la o tentativă de violență împotriva colegilor sau a unei familii viitoare.

Cauzele violenței domestice

Predispoziția pentru violență este ereditară, dar de cele mai multe ori achiziționate din cauza experiențelor negative din viață, cum ar fi educația în familie, în cazul în care tatăl a fost bătut și batjocorit mama sau copil. Prin urmare, cea mai bună prevenire a violenței în familie este intersecția acestor fenomene cu reabilitarea ulterioară a victimelor. De asemenea, contribuie la răspândirea violenței și diverse stereotipuri, cum ar fi „cuvântul soțului ei. - o lege pentru o soție“ Mulți bărbați preferă să aplice această lege prin violență. Deseori oamenii nu pot pur și simplu să vorbească și să afle relația, preferând să rezolve problemele cu pumnii lor.

Violența în familie, ce să faci?

violența psihologică în familie

Multe femei ezită să solicite protecție împotriva violenței domestice împotriva altor persoane, adesea învinuind pentru ceea ce se întâmplă. Prin urmare, ei nu se întorc la poliție și nu depun dosarul de divorț, preferând să continue să tolereze agresiunea și umilința. Dar pentru a opri un astfel de tratament este necesar, altfel se poate termina foarte trist. Dacă situația nu poate fi gestionată independent, puteți contacta organizațiile specializate din fiecare oraș mare. În unele orașe există centre specializate în care victimele violenței domestice vor primi asistență psihologică și juridică, precum și un adăpost temporar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

75 − = 74