Cambodgia, Sihanoukville

Sihanoukville (sau Kampongsaam) este cea mai populară și mai activă stațiune maritimă din Cambodgia. Numele său neobișnuit, neobișnuit pentru țările din Asia, acesta este obligat să guvernatorul a țării Sihanouk, iar „ville“ prefixul împrumutat din limba franceză - a fost o colonie a Franței a fost o țară la momentul formării orașului. Sihanoukville este situat la 229 km de Phnom Penh pe plajă, spălate de Golful Thailandei.

Orașul a fost fondat de francezi la începutul anilor '50. Secolul XX ca primul port de mare adâncime din țară. Până în prezent, Sihanoukville este renumită în Cambodgia și în întreaga lume pentru plajele sale bine echipate, infrastructură dezvoltată și oportunități minunate pentru o varietate de recreere extreme. Cea mai rapidă modalitate de a ajunge la Sihanoukville este cu aerul spre aeroport, situat la 17 km de oraș. De la Phnom Penh este posibil să ajungeți liber cu autobuzul sau cu taxiul.

Vremea în Sihanoukville

Cambodian Resort Sihanoukville este situat în zona tropicală, astfel încât tot timpul anului este însorită și fierbinte: temperaturile din timpul zilei depășește aproape întotdeauna 30⁰S, dar noaptea rareori scad sub 20⁰S. Anotimpurile pot fi împărțite în mod tradițional în stare uscată și umedă. Renumitul sezon ploios se încadrează în vara și toamna - din iunie până în octombrie, când dușurile tropicale, din fericire, sunt de scurtă durată, se adaugă la căldura intensă și umiditatea ridicată. Influxul de turiști, care nu sunt deranjați de temperatura ridicată a aerului, este de obicei în sezonul uscat, adică din noiembrie și din mai.

Străzile din Sihanoukville

Plajele din Sihanoukville

Mândria principală a orașului este plajele cu nisip fin de culoare albă bogată și apă curată cu turcoaz. În furtună, devine puțin tulbure în detrimentul nisipului, care se ridică de jos. Vă aducem la cunoștință o scurtă prezentare a celor mai bune plaje din Sihanoukville:

  1. Occheuteal - Cel mai popular în oraș, lungimea sa este de aproximativ 2 km. O bandă destul de îngustă este căptușită cu șezlonguri și umbrele și, de asemenea, construită cu diverse cafenele și restaurante cu bucătărie asiatică, inclusiv Khmer.
  2. Victoria Beach Centrul de noapte din Sihanoukville, cu multe discoteci de interior și podele de dans deschise. De asemenea, în apropiere există hoteluri, magazine, bancomate și spălătorii - pe scurt tot ceea ce poate face restul cât mai confortabil posibil.
  3. Otres - un loc pentru iubitorii de pace și liniște. Pe plajă, puteți închiria bărci, catamarane, caiace și există o școală de zmeu.
  4. Serendipity - poate cea mai zgomotoasă plajă, unde viața pur și simplu fierbe în detrimentul multor turiști, cafenele, restaurante, magazine, bungalouri și hoteluri. Restul liniștit și măsurat aici nu funcționează.
  5. independență - cea mai curată plajă, aparținând hotelului cu același nume. Pentru oaspeții complexului există un teren separat amenajat, restul teritoriului fiind în folosință publică.

Plajele din Sihanoukville

Ce să vezi în Sihanoukville?

Datorită faptului că istoria orașului a început un pic mai mult de o jumătate de secol în urmă, în Sihanoukville nu sunt multe atracții, dar, cu toate acestea, este posibil să se facă excursii la următoarele locații:

  1. Param National Park - vă permite să vă familiarizați cu natura țării. Include păduri pe apă, pădure sălbatică și chiar câteva insule destul de mari. Acesta este situat la 17 km de oraș.
  2. Insula Bamboo - nu depășește 2 km în lungime. O modalitate excelentă de a evalua posibilitatea de confidențialitate într-un bungalou cu plajă proprie, pentru o mică taxă.
  3. Codul vechi - un loc ideal pentru a vă bucura de un apus de soare uimitor și a face fotografii spectaculoase.
  4. Parcul Național Phnom Bokor - un oraș fantomatic adevărat, la 130 km de Sihanoukville, a fost anterior o destinație de vacanță populară pentru elita franceză. Acum este abandonat și face impresia unui mistic.
Leul de aur în Sihanoukville Templul Wat Leu Insula Bamboo
Phnom Bokor Param National Park aleza

Unde să stați?

În Sihanoukville există mai mult de cincizeci de hoteluri, unele dintre ele fiind situate direct pe ocean, cum ar fi, de exemplu, Independence Hotel Resort Spa 4 *, care se află pe o plajă privată. Un loc liniștit, închis pentru localnici și oaspeții altor hoteluri, are o odihnă liniștită și confortabilă. Hotelul oferă o grădină tropicală, o piscină în aer liber, un centru de fitness și camere cu vedere la ocean. Camerele spațioase ale Hotelului Independence Resort Spa au tot ce aveți nevoie pentru un sejur confortabil: baie modernă, aer condiționat, mobilier confortabil, TV prin satelit, minibar și Wi-Fi. Există, de asemenea, un centru spa și centru de afaceri Juvence. Costul de trai este de aproximativ 95 USD.

Independence Hotel Resort & Spa 4 Sala Independence Hotel Resort & Spa 4 camere Independence Hotel Resort & Spa 4 piscină

În orașul în sine este un hotel modern Sunday Hotel 2 *. Costuri de cazare 35 cu. pe zi. Pentru un astfel de preț atractiv, veți obține un apartament confortabil cu baie, aer condiționat și TV prin cablu, precum și servicii de spălătorie, parcare gratuită și închiriere de mașini. Camerele oferă vederi frumoase la munte și la numai 800 de metri de plajele Serendipity și Ochutel. Acest loc este o alegere excelentă pentru cei care doresc să exploreze Sihanoukville și împrejurimile sale.

Duminică camera Hotelului

Un alt hotel, situat pe ocean, este numit Mary Beach Hotel Stațiune 4 *. Acesta este situat pe noua plajă din Sihanoukville, Otres II. Fiecare cameră are un balcon propriu cu vedere la ocean sau la piscină, unde puteți savura o ceașcă de cafea dimineața și un pahar de vin seara și vă puteți bucura de apusul soarelui. Camerele, în plus față de dotările standard, au un duș cu efect de ploaie și un seif personal. Dacă doriți să luați micul dejun, puteți vizita unul dintre cele patru restaurante ale hotelului, cu preparate din bucătăria japoneză, franceză, asiatică și cambodgiană. Mary Beach Hotel Resort face o insula privată unică, situată în apropiere și în posesia hotelului. Numai oaspeții hotelului Mary Beach au acces la el. Costul de trai în hotel este de la 100 $.

Mary Beach Hotel & Resort 4 Mary Beach Hotel & Resort 4 camere Plaja Mary Beach Hotel & Resort 4

Restaurante din Sihanoukville

Provincia Sihanoukville este plină de cafenele și restaurante, unde puteți savura mâncăruri delicioase. În ciuda unei astfel de varietăți de locuri, merită încă să începem cu un restaurant de bucătărie națională sandan. Este demn de remarcat faptul că proprietatea nu numai place performanța magnifică de feluri de mâncare tradiționale, dar, de asemenea, acțiuni plăcute - în seara există o reducere de alcool, și lista extinsă de vinuri și o selecție excelentă de băuturi va face disponibilitatea de acțiuni mult mai plăcut.

Un alt loc minunat pentru o cină de familie este Secret Garden Bar restaurant. În acest loc meniul constă din bucate din bucătăria modernă, europeană, națională și internațională. Un plus extraordinar este că restaurantul se află pe plajă - parfumul oceanic proaspăt și nisipurile albe fac o ședere la The Secret Garden Bar Restaurantul este ușor și memorabil.

Pentru fanii fast-food și bucătăria americană din Sihanoukville există un loc minunat - Burgersul lui Ernie. Numele vorbește de la sine, aici puteți lua o gustare burgeri și hamburgeri gustoase, care nu au afectat bucătăria națională, astfel încât acestea sunt realizate în varianta clasică, fără condimente și sosuri neobișnuite.

Restaurantul Sandan Secret Garden Bar & Restaurant Restaurantul Ernie's Burgers

Piețele din Sihanoukville

Sihanoukville din Cambodgia este plin de locuri uimitoare unde puteți cumpăra tot felul de lucruri - de la fructe și legume neobișnuite până la bijuterii lucrate manual. Unele dintre ele sunt de natură tradițională, în timp ce altele sunt impregnate de atmosfera libertății și a artei. Shopping în Cambodgia, în special în Sihanoukville are câteva forme non-tradiționale, pentru că în loc de străzi cu buticuri și centre comerciale mari sunt piețele obișnuite, care fac parte din tradițiile naționale.

Phsar Pinichicom - o piață de dimensiuni mici, în care cea mai mare parte a vizitatorilor sunt rezidenți locali. Scopul principal al lui Psar Pinichik este alimentarea publică, deci aici, ca și în nici un alt loc, vă puteți familiariza cu principalele ingrediente ale bucătăriei naționale.

Piata Phsar Pinichicom Piata Phsar Pinichicom contra Phsar Pinichicom Piata de fructe de mare

A doua piață este Phsar Leu. Acesta poate fi numit un punct de reper oraș, este cea mai veche piață, organizată în toate tradițiile din Cambodgia: dim luminile, chioșcuri contoare de interior și exterior cu carne și o abundență de fructe și legume, în spatele căreia sunt rânduri de îmbrăcăminte, bijuterii, și chiar piese de schimb. piață atât de lucru din zori până seara, ei sunt pline de vizitatori, dar vânzătorii nu primesc zâmbet obosit și doar cuvinte de bun venit oaspeții lor.

Piata Seria Phsar Leu

Există și o piață duminicală, care se numește Otres Village Weekend Market. Aici artizani locali își prezintă lucrările. Se pare că ești la Muzeul Craftului din Cambodgia. Imaginile, sculpturile și tot felul de produse de designer pot fi achiziționate pe piața duminicală pentru un preț plăcut. Acesta începe să lucreze de la ora 16, dar merită să ne gândim că din mai până în octombrie piața este închisă. În mod surprinzător, există un fel de petrecere cu muzicieni și emisiuni la acest loc, iar continuarea distracției tuturor va fi în așteptare în satul T'Maw Art Colony. Acesta este un sat unde tinerii talentați trăiesc și își vizitează prietenii și colegii. Aici, o atmosferă veselă și ușoară, pentru cei care doresc să se imerseze complet în ea, au închiriat un bungalou la un preț de 40 cu. pe săptămână sau 120 USD pe lună. Puteți, de asemenea, închiria o casă pentru o singură zi - de la 7 USD.

Otres Village Weekend Market Market Otres Market Market Otres Market pe timp de noapte

Ce să aducă din Sihanoukville?

În ultimele zile de odihnă, mulți se întreabă ce poate fi adus din Cambodgia și căutând suveniruri sau daruri interesante pentru cei dragi. În aceste scopuri, în primul rând, ar trebui să mergeți la magazinul de cadouri realizat manual M`lop Tapang. Există obiecte de mătase uimitoare, care, fără îndoială, vor atrage atenția femeilor, precum și tot felul de articole decorative din lemn, ceramică și chiar materiale reciclate, de exemplu, din tubulii de băut. Acest magazin minunat este situat pe drumul spre plaja Serendipity.

Nu mai puțin interesant magazin este situat în apropiere de aceeași plajă, în spatele piață de Samuder. În mod surprinzător, vinde bunuri făcute de mâinile persoanelor cu dizabilități, iar banii proveniți din vânzarea lor merg spre dezvoltarea Asociației Persoanelor cu Handicap. Trebuie remarcat faptul că magazinul prezintă lucruri destul de interesante - de la faimoasele eșarfe cambodze carate, numite "krama", până la mirodenii, cafea și ceai.

În magazin Rajana prezintă lucrări de membrii altor asociații - arte și meserii, și așa mai departe aici veți găsi bijuterii, textile, obiecte de artizanat, bijuterii, cafea și condimente, care sunt o necesitate pentru orice magazin de cadouri. Magazinul, care vinde, de asemenea, bijuterii și accesorii frumoase - este Boutique Hamuman`s, este adiacent la M`lop Tapang.

O librărie interesantă este situată în fața casei GBT I Guesthouse. Numele său este Librăria QA. Acolo veți găsi uimitoare cărți poștale, hărți și tot ce se vinde într-o librărie clasică.

Magazinul Rajana Magazin M`lop Tapang Magazin Lim Senghong Cafea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 75 = 78