Aeroporturile din Panama

Panama - o țară strălucitoare și plină de culoare din America Centrală. Clima excelentă și locația geografică convenabilă permit turiștilor să aibă o odihnă pe tot parcursul anului pe coasta Mării Caraibelor, navighează și se aruncă cu capul în apele din Oceanul Pacific și, desigur, vizitează toate atracțiile locale. În acest articol vom vorbi despre principalele porți de aer ale acestui stat unic și trăsăturile lor.

Aeroporturile internaționale din Panama

Pe teritoriul Panamei moderne, există mai mult de 40 de aeroporturi, dar numai o mică parte a acestora servește zboruri internaționale. Cele mai multe dintre acestea se află în apropierea marilor orașe turistice și a capitalei:

 1. Aeroportul Panama Tocumen (Aeroportul Internațional Panama City Tocumen). Poarta principală a aerului din țară, situată la 30 km de capitala. Exteriorul clădirii este destul de modern, în interior se află o zonă fără taxe vamale, o cameră de așteptare confortabilă, o mică cafenea și mai multe magazine de suveniruri. Cifra de afaceri anuală a pasagerilor aeroportului internațional din Panama City este de aproximativ 1,5 milioane de persoane. În ceea ce privește transportul, majoritatea turiștilor ajung în oraș cu taxi (25-30 USD), dar există și posibilitatea de a ajunge în autobuz (tariful este de 1 USD).
 2. Aeroportul Tocumen

 3. Aeroportul Albrook "Marcos A. Helabert" (Aeroportul Internațional Albrook "Marcos A. Gelabert"). Situat la doar 1,5 km de capitala Panama, acest aeroport are însă statutul de internațional, dar în prezent acceptă doar zboruri interne. În viitorul apropiat, se planifică, de asemenea, să se lucreze cu zboruri către Costa Rica, Columbia și Armenia.
 4. Aeroportul Albrook

 5. Aeroportul "Ayla Colon" în Bocas del Toro (Aeroportul Internațional Bocas del Toro Isla Colón). Unul dintre principalele aeroporturi internaționale ale țării, care se află la aproximativ 1,5 km de stațiunea populară Bocas del Toro. Are legături cu aeroporturile de capital din Panama și Costa Rica.
 6. Aeroportul

 7. Aeroportul căpitan Manuel-Niño în Changinol (Aeroportul Internațional Changuinola "Capitán Manuel Niño"). Portul ceresc este situat în partea de nord a Panamei și are doar o pistă. Pe teritoriul clădirii cu 2 etaje a aeroportului există o zonă de recreere și o sală de mese, în care poți lua o gustare după zbor. Serveste zboruri spre Bocas del Toro si Panama.
 8. Aeroportul căpitan Manuel-Niño

 9. Aeroportul "Enrique Malik" (Aeroportul Internațional Enrique Malek). Este situat în partea de vest a țării, în orașul David. Este nevoie de zboruri din marile orașe din Panama și din capitala Costa Rica. Recent, a fost deschis un birou de închirieri auto în clădirea aeroportului.
 10. Aeroportul

 11. Aeroportul internațional Panama "Pacifico" (Aeroportul Internațional Panama Pacifico). Cel mai apropiat oraș este Balboa, principalul port maritim și centrul popular turistic al țării, care se află în zona Canalului Panama. Aeroportul "Pacifico" este legat de zboruri de pasageri cu Columbia și Costa Rica.

Aeroportul Panama

Aeroporturi interne Panama

După cum sa menționat deja, Panama are zeci de aeroporturi care zboară între orașele mari și stațiunile din țară. Acesta este un mod foarte convenabil și accesibil pentru a ajunge la locul potrivit, economisind bani și timp. În ceea ce privește prețurile, un bilet, în funcție de sezon și de direcție, va costa 30-60 USD, iar durata zborului nu durează mai mult de o oră.

În ciuda dimensiunilor mici, aceste aerodromuri ale țării sunt în stare satisfăcătoare și dotate cu tot ce este necesar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

64 + = 67