Antananarivo

Astăzi este dificil să ne imaginăm un om modern de succes, care nu-i place să călătorească. Și dacă totul începe cu stațiunile din Turcia și Egipt, atunci în timp, felierea leneșă pe plajă umple marginea, iar sufletul necesită impresii noi. Ghidat de astfel de aspirații, mulți turiști vin pe insula Madagascar, începând să cunoască orașul Antananarivo, capitala națiunii insulare.

Informații generale

Istoria capitalei începe în secolul al XVII-lea. Odată Antananarivo era un sat mare, în care era interzisă construirea de case de piatră. Aceasta a fost asociată cu o interdicție regală directă, astfel încât conducătorii care locuiau în palatul de piatră se bucurau și mai mult de poziția lor, înălțându-se peste bârnele de lemn ale oamenilor obișnuiți. Dezvoltarea rapidă a orașului a început în 1896, când Madagascarul a devenit o colonie a Franței. În acea perioadă, universitatea, numeroasele etaje de tranzacționare și primele instituții de stat au fost construite în cel mai scurt timp posibil.

Palatul Regal

Astăzi, Antananarivo, sau Tana, în calitate de locuitori ai Madagascarului numesc afectiv capitala, este una dintre cele mai mari așezări ale statului. Nivelul de trai aici este un ordin de mărime mai mare decât în ​​alte orașe ale insulei, dar străzile arată modest și nu bogate. Populația din Antananarivo este de aproximativ 2,61 milioane de oameni. Aceasta este caracteristică, în comparație cu alte orașe din Africa, aici rareori vedeți idler pe stradă. Toată lumea este ocupată cu ceva: construiește, pregătește și comercializează.

Peisajul orașului

Clima din Antananarivo este subequatorială ușoară. În sezonul uscat, care durează între mai și septembrie, temperatura medie este de + 23 ° C. Sezonul ploios durează între octombrie și aprilie, iar temperatura zilnică atinge o medie de + 27 ° C.

Pe harta lumii, Antananarivo, ca toată Madagascarul, este legată de Africa. De pe continent este separat de strâmtoarea Mozambicului.

Pentru turist, pe o notă

Înainte de a vizita Tanu, ar trebui să citiți cu atenție câteva momente și aspecte ale odihnei, pentru a evita orice neînțelegere care ar putea strica restul. Deci, planificând o vacanță în Antananarivo, ar trebui să aveți în vedere:

 • instabilitate în raport cu sistemul monetar. Aici în curs sunt note de diferite tipuri și perioade de eliberare. Cel mai bine este să stocați pe mici franci - nu veți pierde;
 • cumpărături pentru piețele din Antananarivo, nu uitați de negocieri. În majoritatea cazurilor, prețurile sunt umflate artificial și sunt orientate în mod special către turiști;
 • Pietrele prețioase și bijuteriile trebuie achiziționate numai în magazine specializate, care eliberează în mod necesar un certificat de export. Același document ar trebui să însoțească produsele de blană;
 • pentru ca hainele în stilul "militar" pot fi pedepsite, care variază de la pedeapsa la detenție;
 • Dacă ați primit o invitație de a rămâne cu rezidenții locali, ar trebui să oferiți cu siguranță o mică donație proprietarilor. Rum și tutunul sunt cel mai adesea folosite;
 • alegeți cu atenție un hotel, acordând atenție domeniului serviciilor oferite. Multe hoteluri de cinci stele din Antananarivo, la nivelul serviciilor, ajung abia la cele trei stele din Europa.

Case în Antananarivo

Atracții Antananarivo

Capitala Madagascarului Antananarivo are o serie de avantaje, împotriva cărora fotografiile de la călătorie vor fi bogate și colorate. Desigur, numărul lor nu poate fi comparat cu orașele de vârf din Europa, dar nu vă veți plictisi. Deci, atracțiile principale ale Tanei:

 1. Ruva, resedinta regilor din Antananarivo. Acesta este un complex întreg de palate, care cuprinde și mormintele domnitorilor Madagascarului. Acesta este situat la o altitudine de 1400 m deasupra nivelului mării, iar construcția sa datează din 1820. În timpul unei demonstrații politice din 1995, palatul a suferit un incendiu, dar în cele din urmă a fost restaurat.
 2. Curtea din Rueva

 3. Parcul de lemuri spre Antananarivo. Situat la 20 km de limitele orașului. Unul dintre cele mai bune locuri de pe insula pentru a vă familiariza cu o varietate de tipuri de lemuri. Teritoriul este dotat cu zone speciale pentru hrănirea animalelor, iar la ieșire există un magazin de suveniruri.
 4. Gradina zoologica din Tsymbazaz. Într-o zonă relativ mică, se colectează toate speciile principale de animale din Madagascar: lemuri, crocodili, broaște Aldabran și broaște țestoase malgașe. Zoo-ul are o suprafață totală de 24 de hectare.
 5. Lacul Anousi. Acesta este situat în zona centrală a orașului, în zona parcului. Atrage turistii cu culoarea neobisnuita a apei. În plus, în centrul rezervorului a fost ridicat un monument pentru cei uciși în timpul conflictelor militare.
 6. Lacul Anousi

 7. Piețele capitalului. Nu există un loc mai bun pentru cumpărături în Antananarivo decât bazarul din Piața Independenței. Această piață se mândrește cu locul printre cele mai mari din întreaga țară, iar teritoriul său a crescut în câteva trimestre ale orașului. În plus, iubitorii de cumpărături ar trebui să viziteze, de asemenea, districtul comercial Analakeli.

În plus față de atracțiile menționate mai sus, în capitala se poate vedea vechea moschee Antoukhumadinika, vizitați Muzeul de Arheologie și Stadionul Mahamasima, faceți o fotografie pe fundalul Palatului Prezidențial.

Hoteluri și restaurante

În Antananarivo, o selecție largă de hoteluri, găsirea celei mai potrivite opțiuni pentru dvs. nu va fi dificilă. Cel mai prestigios hotel al capitalei este Carlton Madagascar, din ferestrele cărora puteți vedea o vedere pitorească a Lacului Anusi. Sunny Garden Hotel se străduiește să creeze o atmosferă confortabilă și o dispoziție romantică pentru oaspeții săi. Un fel de notă futuristă în stilul său poartă hotelul Ibis Antananarivo Ankorondrano, oferind oaspeților săi un nivel decent de servicii și confort. Dacă, în mod prioritar, aveți design și decorațiuni - plătiți atenția dvs. hotelului Lokanga Boutique, care se află într-una din clădirile restaurate de pe Dealul Royal.

Carlton Madagascar
Ibis Antananarivo Ankorondrano
Lokanga Boutique Hotel
Sunny Garden

Bucătăria din Antananarivo va gusta aproape tuturor. Culturile culinare din Africa sunt foarte clar trasate în mâncărurile tradiționale malgașe, pe bază de orez, carne și legume. Cu toate acestea, în capitală există numeroase restaurante, care servesc bucate din bucătăria europeană, estică și chiar mediteraneană. Printre cele mai bune restaurante din Antananarivo se numără La Varangue, Villa Vanille, Cafe Dzama Cocktail. Bucurați-vă de gustul bucătăriei tradiționale în unități precum Le Glacier și Cafe de la Gare.

Cafe de la gare
La Varangue

Cum să ajungeți în capitala Madagascarului?

La 17 km de Antananarivo se află Aeroportul Internațional Iwato. Există trafic aerian din Rusia, dar destul de neregulat. Cel mai bine este să zbori cu un transfer la Paris.

De capital în sine puteți călători cu autobuzul, taxiul sau pe jos. Apropo, în timpul orelor de vârf din centrul orașului există adesea blocaje mari, iar în astfel de cazuri este mai bine să alegeți ultimul mod de transport.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

86 + = 91