Laos atracții

Bogăția fiecărei națiuni nu este nivelul PIB, ci mai ales patrimoniul său cultural. Laos este o țară destul de săracă, mai ales în comparație cu vecinul ei cel mai apropiat, Thailanda. Cu toate acestea, în ceea ce privește templele vechi și artefactele vechi, totul este în ordine aici. Dacă intenționați o excursie la Laos, luați notă de informații despre obiectivele sale: vă oferim descrierea și fotografia.

Templele din Laos

În Laos, de-a lungul timpului, a fost mărturisit budismul. Acest lucru a afectat în mod direct cultura populației și patrimoniul istoric al țării. Există un număr mare de temple și obiecte religioase, dintre care majoritatea sunt învăluite în mituri și legende. Printre acestea se numără:

 1. Wat Sisaket. Templul este cel mai vechi din întreaga țară. Datorită elementelor caracteristice arhitecturii siameze, la un moment dat a experimentat războiul Siamese-Lao, fără a suferi pagube semnificative. Este situat în Vientiane, capitala Laosului, și este renumit pentru numărul său (mai mult de 7 mii) de diferite statui ale lui Buddha situate pe teritoriul său.
 2. Wat Sisaket

 3. Wat Siengthon. Cel mai vechi complex de templu din Luang Prabang. Acesta este un exemplu de arhitectură canonic laotică: mănăstirea este făcută în tonuri albe și aurii, diverse ornamente sunt decorate în interiorul peretelui, iar un acoperiș pe mai multe niveluri coroanează clădirea. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Templul Orașului de Aur, iar construcția sa datează din 1560.
 4. Wat Sienghton

 5. Wat Phu. Acestea sunt ruinele unui vechi complex templu Khmer, situat la poalele Muntelui Phu Kao, în vecinătatea Champasak. Wat Phu este inclusă în Lista patrimoniului mondial UNESCO din 2001. Construcția sa datează din secolul al VI-lea, odată devenită centrul budismului Theravada. Relica principală a complexului este amprenta amprentei lui Buddha pe una dintre pietrele de lângă sanctuar.

Wat Phu

În plus față de temple, există multe alte clădiri religioase în Laos, pe care turistul va fi interesat să le vadă. Printre acestea:

 1. Buddha Park din Vientiane. Aceasta este o zonă relativ mică, în spațiul căreia se ridică mai mult de 200 de statui pe teme religioase. Centralul este o sculptură imensă, sub forma unui Buddha înclinat, întins de-a lungul întregului parc.
 2. Buddha Park din Vientiane

 3. Pha Acela Luang. Pe lângă semnificația religioasă, ea poartă, de asemenea, în sine un simbol al conștiinței naționale de sine, deoarece imensa stupa de aur Pha That Luang este descrisă pe brațele țării. Astăzi este un întreg complex religios, atrăgând atenția majorității turiștilor.
 4. Pha Acela Luang

 5. Barajul ăla. Această structură este, de asemenea, cunoscută sub numele de Stupa Neagră. Odată ce tot aurul a fost înfrânt de către cuceritori în timpul războiului cu Siam. De atunci, stupa a devenit acoperită cu mușchi și înnegrit, iar locuitorii locali se conectează cu ea mai multe legende.
 6. Thath Dam

 7. Paku Peșteri. Această atracție este situată la 25 km nord de Luang Prabang, în largul râului Mekong. De fapt, acesta este un întreg complex de basoreliefuri și sculpturi care descriu Buddha într-o varietate de încarnări.

Paku Peșteri

Obiective turistice din Laos de o natură non-religioasă

În ciuda unei asemenea abundențe de temple și mănăstiri, în Laos există ceva care să se uite chiar la îndepărtarea de tema budismului. Cu toate acestea, numărul de astfel de atracții pierde în mod clar numărul de obiecte descrise în secțiunea anterioară. Astfel, printre locurile interesante din Laos merită menționate următoarele:

 1. Arcul triumfal al lui Patusay. Monumentul a fost ridicat în 1968 ca un tribut adus memoriei celor care au murit în Războiul de Independență din Laos din Franța. Pe acoperișul monumentului există o punte de observație, de unde se deschide o panoramă excelentă a orașului.
 2. Arcul triumfal al lui Patusay

 3. Palatul Regal din Ho Kham, Fosta resedinta a regilor din Luang Prabang. În acest complex. Aici puteți vedea articole de uz casnic și mobilier, portrete ale cuplului regal, o colecție de cadouri. O parte din complexul muzeal este templul, care găzduiește tronul regal și o copie a statuii lui Buddha Prabang.
 4. Valea raselor. Este o plajă situată la 15 km de orașul Phonsavan. Acest punct de reper este considerat unul dintre misterele nerezolvate ale antichității, deoarece pe teritoriul său sunt împrăștiate vase uriașe de piatră. În total, sunt aproximativ 300, iar greutatea unor exemplare atinge 6 tone! Cea mai veche dintre ghivece este mai veche de 2000 de ani.
 5. Valea raselor

 6. Traseul Ho Chi Minh. Acesta este un muzeu în aer liber, a cărui temă principală este războiul din Vietnam. La un moment dat a existat un punct strategic strategic militar și astăzi teritoriul său este împrăștiat cu rămășițe de echipament militar de sol și aerian.

Obiective naturale din Laos

Laos se poate lăuda nu numai cu monumentele culturale create de om, ci și vă surprinde prin natura sa. Situat liniștit în munți, această țară a oferit numeroase surprize oaspeților săi. Printre minunile naturale din Laos merită să ne uităm la acestea:

 1. Râul Mekong. Acesta este iazul principal din Laos și formează granița de stat cu Thailanda și Myanmar. Astăzi, orezul este în creștere în scurgeri, pe lângă faptul că râul are perspective în domeniul hidroenergetic.
 2. Mekong

 3. Podișul Bolaven. Este o zonă montană care separă valea râului Mekong de lanțurile muntoase Annamite de la granița cu Vietnamul. Platoul este tăiat de rauri accidentate, care creează mai mult de o sută de cascade pitorești. Printre acestea, cascada Fang, reprezentând două cursuri violente de apă, care se încadrează de la o înălțime de 130 m.
 4. Podișul Bolaven
  Waterfall Ventilator

 5. Lac Nam Ngum. Situat în apropierea orașului Pan Keun și este principala sursă de producție de sare. În plus, numeroase croaziere pe bărci se îndepărtează de la lac, scopul căruia este o excursie cu natura Laosului.
 6. Xi Fang Don. Arhipelagul, cunoscut sub numele de Insulele de patru mii. Aproape de granița cu Cambodgia, Mekong se împarte în mai multe ramuri, printre care un mare număr de mici insulițe. Pe cele mai mari chiar există așezări. Dar principala atracție a acestor locuri este caracterul pitoresc.
 7. Xi Fang Don

 8. Peșterile din Laos. În vecinătatea orașului Vang Vieng se întinde peste 70 de peșteri. Cu toate acestea, pentru călătorii sunt puțini disponibili și nu toți sunt bine echipați pentru vizite turistice. Aici, printre stalactitele și stalagmitele maiestuoase și mai masive, puteți găsi temple subterane și diverse statui.

Peșterile lui Vang Vieng

Nu vă înșelați faptul că lista de mai sus limitează numărul de locuri importante din Laos. În nici un caz. În această țară există aproximativ 17 rezerve diferite, cu rezervări, dintre care se numără parcurile populare precum Namha, Dong Sieng Thong și Dong Hiss. Printre atracțiile făcute de om în Laos, este ceea ce puteți vedea chiar și într-un timp scurt, timp de 3 zile. Majoritatea obiectelor de atenție turistică sunt concentrate în orașe mari, cum ar fi Vientiane sau Luang Prabang.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 12 = 16