Auce

Auce vă va întâlni cu o atmosferă misterioasă profundă. În acest loc, marea poveste a unei astfel de misterioase și ispititoare Letonia se împletea cu o amintire tragică a luptei întregului popor sovietic pentru pace și libertate. Și cartierul orașului vă va uimi cu cordialitatea și bogăția naturală.

Auce este custodia memoriei veșnice

Auce este un mic oraș leton situat în sud-vestul țării, la 7 kilometri de granița cu Lituania. Aproape 4 mii de oameni locuiesc aici. Distanța până la Riga este de 100 km.

Prima mențiune a așezării datează din 1530, dar statutul orașului Auce a fost primit doar în 1924, precum și noul nume. Înainte de aceasta, orașul era numit Vecsuze. Atunci a fost pusă calea ferată, ceea ce a stimulat dezvoltarea activă a industriei și a comerțului. La începutul secolului XX, Auce a fost recunoscut pe întreg teritoriul Letoniei. În acest moment au fost construite mori, un stadion, o fabrică de cărămidă, o tipografie, o bibliotecă, o cinematografie și o fabrică de textile.

Astăzi orașul este centrul administrativ al regiunii Aussk. Are mai multe întreprinderi mari care operează, se stabilesc relații comerciale puternice cu regiunile învecinate și există și o agricultură de instruire și testare.

Auce - stradă în centru
Obiective

În ciuda faptului că Auce nu este un oraș turistic, puteți auzi adesea vorbirea rusească în ea. Faptul este că aici, pe partea sudică a străzii Jelgavas, între granița orașului și strada Brivibas, este unul dintre cele mai mari cimitire frate. În acest loc, 3923 de soldați sovietici și-au găsit pacea veșnică, care a murit în 1944-1945. Acesta este, practic, același număr de oameni ca și astăzi, care locuiește în Auce. Cimitirul are 98 de plăci memoriale cu numele soldaților. În fiecare an, rudele lor vin aici din toată fosta Uniune Sovietică pentru a aduce un omagiu războinicilor curajoși.

Cimitirul Auce

În plus față de cimitir, în Auce există multe alte atracții:

 • Palatul din Wetzauz (este necesară înregistrarea preliminară, tel .: +371 6374 5302);
 • Muzeul Auck (tel .: +371 6374 4880);
 • clădire administrativă a municipalității din regiunea Auce;
 • Monumentul "Sundial";
 • Monumentul

 • zona Aspaziei;
 • Casa de Craciun Auca;
 • Biserica Evanghelică Luterană din Vecauce (fișă preliminară obligatorie, tel .: +371 2884 9204);
 • Biserica romano-catolică Auca.

Biserica Auce

Mergând în jurul orașului, asigurați-vă că vă uitați zona Aspaziei 3. Degustarea produselor din cătină (suc, marmeladă, vin, fructe confiate, ceai) este ținută aici. Toată lumea poate obține cadouri delicioase pentru ei înșiși, prieteni și rude.

Ce sa fac?

În comparație cu alte orașe din Letonia, Auce este considerat un mic oraș provincial. Nu există cluburi de noapte, centre comerciale și de divertisment și baruri. Dar viața din oraș nu poate fi numită plictisitoare. Pe piața principală se petrec adesea evenimente vesele, festivaluri și concerte.

Centrul orașului

Puteți lua o gustare în cafenele confortabile. Unul dintre ele se află pe zona Aspaziei 7, numită Veris, al doilea - pe strada Rajnya 43 - leva.

Dacă doriți să vă familiarizați cu istoria regiunii Atssk, puteți vizita orașele și satele din apropiere. În sat Bene, situat la 13,1 km de Auce, există un conac vechi incredibil de frumos. De asemenea, în brutăria locală puteți urmări procesul de coacere a pâinii și de a participa la degustarea de prăjituri.

Într-un sat mic Ile (La 14,1 km de Auce) în curtea rurală din Guntinas cresc ciuperci terapeutice speciale - Reishi și veselka. Lucrătorii fermei vă vor spune despre proprietățile lor uimitoare și vă vor oferi să testați ciupercile miraculoase în fapte.

Iubitorii de pescuit pot merge la Lielautse (9,3 km de la Auce). Aici, pe malul lacului există o stație cu barci, unde este organizat pescuitul licențiat. Este posibil să închiriați chiar și una dintre casele cu 4 paturi pe apă pentru o noapte pentru a vă bucura de distracția preferată.

Informații utile

 • Târgul de primăvară și de toamnă se organizează anual în Auce pe piața principală a orașului;
 • centrul cultural al regiunii Ausk - st. Ausmas, 3 (+371 6374 5282);
 • poliția municipală - st. Raina, 2 (+371 6374 5574);
 • ATM - SEB, pl. Aspazia, 3;
 • stații de benzină: st. Brivibas, 4; Str. Raina, 30;
 • centru de informare turistică din regiunea Ausk - st. Raina, 14 (+371 2882 9208);
 • clima din Auce este moderat rece (luna cea mai calda din luna iulie este temperatura medie + 16,8 ° C), cea mai rece este ianuarie (temperatura medie este -4,9 ° C).

Unde să stați?

Din păcate, există și hoteluri, centre de agrement și case de oaspeți în Auce. Dar nu-ți face griji, nu vei rămâne fără adăpost. Puteți să eliminați camera din Palatul din Wetzowski. Pe teritoriul său există, de asemenea, un restaurant excelent, unde vi se vor oferi mâncăruri delicioase din bucătăria națională.

Doriți să vă relaxați într-un loc mai modest? Cazarea pentru turiști este asigurată de căminul studențesc (strada Akademiyas 6) și de internatul școlii secundare a licitațiilor (strada Yura Matera 11).

Fapte interesante

 • La sfârșitul lunii iulie, în Auce este ținut Festivalul Internațional de Bandă de Alamă, care atrage muzicieni din toată țara;
 • Autez este singurul oraș din Letonia care își sărbătorește ziua de nume (ziua orașului este sărbătorită pe 4 martie);
 • Auce stema - o imagine neagră a cancerului, pe fond roșu făcut în asemănarea de pavilion comercial Duke lui Iacov (alegerea simbol al orașului nu este intamplatoare - în pâraie locale, cum ar fi mulți ani în urmă, este găsit o mulțime de tipuri de cancer).

Cum să ajungem acolo?

Auce trec prin drumurile regionale P104 (Tukums - Auce - frontiera cu Lituania (Vitina)) și P96 (Puri - Auce - Grivayshi), precum și drumuri locale: V1116 (Auce - Vadakste) și V1128 (Dobele - Ile - Auce).

Din Riga puteți ajunge cu autobuzul. Ei provin din capitală în fiecare zi. Durata călătoriei este de la 2:15 la 3:25 (în funcție de ruta autobuzului).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 7 = 1