Bijelo Field

Bijelo Polje este un mic oraș din Muntenegru, capitala comunității omonime. Orașul este un "lider" turistic al întregii părți din nord-estul țării, oferind oaspeților săi o mulțime de atracții istorice, minunate stațiuni de schi și termale, precum și cel mai înalt nivel de servicii. El este cunoscut prin faptul că, în 1185 aici, în mănăstirea Sveta Petka, a fost creat de Evanghelie celebrul Miroslav, a considerat monumentul cel mai vechi al alfabetului chirilic sârb.

Informații generale

Bijelo Polje este situat în valea râului Lim, la poalele muntelui Bihor, aproape la granița cu Serbia. Orașul este un important centru de transport. Prin aceasta trece drumul din Muntenegru în Serbia, există o gară mare.

Orașul are aproximativ 15 mii de oameni, doar în municipiu - ușor mai puțin de 60 mii, comunitatea se află pe locul trei în Muntenegru. În plus față de turism, industria alimentară este dezvoltată aici (inclusiv instalația care produce apă minerală "Bijela Rada"), precum și industria ușoară - țesături din lână sunt produse în Bijelo Polje.

Orașul își datorează numele în câmpuri mari, în care în primăvară înflorește musetelul mare - întregul județ și, de fapt, arată ca un câmp alb uriaș.

Una dintre străzile orașului

Clima

Clima din Bijelo Pol este temperat continentală. Vara suficient de cald, dar nu fierbinte, temperatura rareori creste peste + 30 ° C, în mod tipic aerul este încălzit până la ziua +20 ... + 24 ° C timp de noapte - și + 12 ... + 15 ° C În timpul verii, precipitațiile sunt scăzute, luna cea mai uscată este iulie (39-40 mm).

Luna umedă este noiembrie (230 mm de precipitații); începând de la el și până în aprilie ploile sunt de aproximativ 12-15 zile într-o lună. În timpul iernii, zăpada cade rar. Temperatura în timpul zilei este de obicei puțin peste 0 ° C, iar noaptea - cu câteva grade mai joase.

Tratament și odihnă activă

Langa Biyelo-Polje exista un izvor de vindecare numit Kiselyak; există și alte izvoare minerale (aproximativ 25 dintre acestea), precum și izvoare termale. Aproape de oraș este faimoasa stațiune de schi Kolasin; pe schi puteți de asemenea să mergeți pe pantele anilor Zavratitsa-Majstorovina, care se află la doar 9 km de oraș.

Stațiune de schi Kolasin

De vară în aer liber entuziaști pot găsi, de asemenea, o mulțime de divertisment, de exemplu, pentru a merge la pescuit în locul unde râul Bistrica se execută în Lim, rafting sau drumeții în parcul orașului Poeților.

Poetul Park

Obiective

Cel mai faimos punct de reper al orașului este Biserica Sfinților Petru și Pavel. În ea a fost scrisă Evanghelia lui Miroslava.

În plus, ar trebui să vedeți Biserica Sf. Nicolae, renumită pentru frescele sale, și Moscheea Gushmir.

Nu departe de oraș merită atenție:

  • mănăstirile Blishkov, Volyavats, Majstorovina, Podvrkh, Samograd;
  • un pod de piatră peste râul Bystrica, lângă satul Lozna Luka;
  • peșterile lui Djalovici, Osia, Novakovici.

Și, bineînțeles, aici sunt multe peisaje naturale frumoase. Putem spune că întreaga vale în care se află orașul Bijelo Polje, este o atracție frumoasă naturală, care vin să se admire muntenegreni, și turiștii străini.

Moscheea Gushmir
Biserica Sf. Nicolae

Unde să trăiești?

Cele mai bune opțiuni de cazare din oraș includ:

  • 4 * Hotel Franca;
  • 3 * Hotel Dvor;
  • 3 * Hotel Dominus.

Puteți să vă relaxați în orașele mici lângă Bijelo Polje, de exemplu, la Mojkovac. În oraș puteți de asemenea să închiriați apartamente, o casă privată sau un apartament.

Hotel Dvor - una dintre cele mai bune opțiuni de cazare din oraș

Restaurante și cafenele ale orașului

În Bijelo Polje nu există nici o problemă cum să găsești un loc unde poți doar să faci o mușcătură și un loc unde poți să ai o cină bună și să petrece o seară plăcută. În special vizitatorii recomandă astfel de unități, cum ar fi:

  • pizzeria Korzo Cafea Produse alimentare;
  • Pizzeria Orao - servește și pizza;
  • Restaurantul Caffe IMPERIJAL, care este specializat în preparate din fructe de mare.

Pizzeria Orao

Evenimente în oraș

În aprilie, cursa anuală de ciclism internațional "Drumurile regelui Nikola" trece prin Bijelo Polje. În luna iulie, orașul găzduiește un festival de teatre de amatori din Muntenegru.

În august, orchestre de tamburină din toată Europa vin aici pentru a participa la festival; în după-amiaza ei interpretează pe străzi și pe piețe, în seara zilei - în baruri și restaurante. În plus, în aceeași lună în Bijelo Polje este cel mai mare festival de poezie din Muntenegru - Ziua poeziei Ratchevic.

Festivalul Internațional al Orchestrelor de Tamburină

cumpărături

Nu există centre comerciale mari în Bijelo Polje. Dar multe magazine, inclusiv magazine de suveniruri - cum se cuvine unui oraș, al cărui principal venit este turismul. Asigurați-vă că pentru a vizita piața orașului, situat în apropiere de Biserica Sf. Nicolae. "Ziua Pieței" este sambata, când produsele sale sunt aduse aici de fermierii din jur. Pentru cumpărături, puteți vizita o piață nouă, care a început activitatea la 1 februarie 2016.

Piața

Cum să ajungi la Bijelo Polje?

Puteți veni aici cu mașina din Budva, urmați M2.3 și E65. Drumul va dura puțin mai mult de 3 ore, va trebui să călătorească 185 km. De la Podgorica până la E65 în Bijelo Polje se poate ajunge în 2 ore (distanța - 120 km). Puteți ajunge la oraș și pe calea ferată, care face legătura între Belgrad și Bar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

25 − = 22