Bucătăria din Myanmar

Multe țări din Asia de Sud-Est în predilecțiile gastronomice pot fi urmărite de influența marilor vecini din India și China. Bucătăria din Myanmar a reușit să absoarbă toate cele mai neobișnuite, clare și luminoase. În meniul fiecărei unități veți găsi o mulțime de feluri de mâncare picante și o mulțime de condimente, orez și soia - și, ca întotdeauna, totul este puternic prăjit.

La începutul mesei, toate mâncărurile gătite sunt imediat așezate pe masă, nu există schimbări solemne de plăci aici. Oamenii din Myanmar sunt mai predispuși să mănânce cu mâinile decât să folosească tacâmuri. În instituțiile naționale nu este interzis să facă același lucru și pentru turiști, oamenii din Birmania încurajează interesul pentru tradițiile și preferințele lor culturale și culturale.

Bazele bucătăriei

Baza bucătăriei din Myanmar, desigur, este orezul și soia. Lipsa de proteine ​​animale în țară este mai mult decât compensată de cereale și leguminoase. În plus, aici sunt pregătite pește proaspăt și fructe de mare, care sunt prinse din abundență de către pescarii locali. Toate acestea sunt servite, de obicei, cu o mulțime de condimente, legume și fructe locale. Fidea locală este, de asemenea, prezentă în dietă, dar este pregătită mai ușor și mai rapid decât cele ale vecinilor.

Nu vă alarmați, dar oamenii din Myanmar mananca zilnic o varietate de feluri de mâncare de la insecte prajite lăcuste, păianjeni, greieri, gândaci, larve și alte creații apetisante. Toate acestea sunt confiscate cu prăjituri plate din făină de orez. Apropo, orezul este pus în mod obișnuit în aproape fiecare fel de mâncare și chiar în deserturi și supe. Ei spun că birmanezii știu 357 de moduri de a găti orez. Printre cele mai populare feluri de mâncare merită să fie menționate „vis crestături“ (salata de legume cu orez și condimente iuți), „Chin“ (orez fiert cu condimente, carne, pui, piper si usturoi), o salata de orez colorat cu turmeric si multe altele.

Bucătăria din Myanmar este o rețetă bogată și de supă, dar nu se poate spune că aceasta este principala sau cea mai de bază mâncare. Să spunem: totul se duce la alimente care pot fi cultivate, prinse și fierte.

Meniuri birmaneze Orezul este baza bucătăriei naționale din Myanmar Fried Grasshoppers
Orezul este baza bucătăriei naționale din Myanmar Varietate de supă Salată de ouă

sosuri

Oamenii din Myanmar sunt foarte pasionați de sosuri și, se pare, sunt gata să-i facă din orice. Probabil, această dragoste tocmai a venit din India. ardei, date, sofran, usturoi, ghimbir, ceapa, mazare prajite, lapte de cocos, muguri de bambus, orice plante aromatice locale și rădăcini, unt de arahide și chiar pasta de creveti: prepararea lor sunt toate produsele improvizate. Una dintre cele mai cunoscute sosuri - „Ngapo“ - facut din sare, ulei și fermentarea de pește sau creveți, acesta este adesea folosit în loc de sare.

Sos Ngapi

Carne: cum arata?

În sărbătoarea națională, feluri de mâncare din carne și carne pură în particular - o raritate. Acest lucru se datorează în primul rând sărăciei populației. Oamenii cumpără carne în principal pe sărbători, de regulă, este doar o pasăre și oaie, pentru că budismul interzice consumul de carne de vită și islamul - carnea de porc.

Pe de altă parte, toate părțile carcasei merg de la mâncare la carne la grăsime, cozile și urechile. În restaurante mari, veți găsi cu siguranță stomacul de obicei și ochii feluri de mâncare europene din carne, dar exotice va suna, „vrăbiile prajit,“ mai melodic „urechi de porc“, „cozi afumate de boi“, „șarpe de somon pe cărbuni“ și așa mai departe. De obicei, carnea este servită cu o selecție de legume și fructe.

Meatland Myanmar Pui fierbinte

Deserturi și băuturi

Principalele deserturi sunt fructe și zahăr de palmier, ciorchinele obișnuite cu ciocolată sau prăjituri nu sunt în vogă. Prăjituri, clătite, umplute - probabil, întreaga gamă de produse de cofetărie pentru ceai. Trebuie să acordăm credit, climatul local nu trebuie să mănânce zahăr.

De la băuturi, acest ceai din Birmania este baza oricărei sărbători. Este adesea diluat cu lapte și îndulcit puternic cu zahăr. Fiți atenți, majoritatea locuitorilor țării au pus în ea toate aceleași condimente ascuțite și pot să facă ospitalitate și să vă turnați băutura preferată. De asemenea, sunt populare ceaiul verde din China și sucul de trestie de zahăr cu lămâie și gheață. În plus, de la fruct cu tine foarte repede găti orice sucuri proaspete.

Din băuturile alcoolice, turiștii ca berea locală, "Singha", "San Miguel", "Mandalay", "Dagon" și alții sunt considerați cei mai buni. Fanii exotismului ar trebui să încerce cu siguranță "htaye" (pumnul din sucul de palmier) sau "hta-ayet" (lichior de palmier). Băuturile importate de orice nivel și calitate sunt destul de scumpe, dar sunt prezente în fiecare magazin și instituție. Dar cafeaua nu este practic băutură, prin urmare, nu va fi posibil să obțineți un parfum bun.

Mango tort Ceaiul din Birmania

Pentru gurmanzi pe o notă

Călătorind în jurul Myanmarului, se pare că nu ați întâlnit niciodată o combinație atât de neobișnuită de produse. Ia pe un creion niște feluri de mâncare populare de la turiștii curajoși:

  1. Moinga - pește proaspăt sau uscat, lapte de cocos, plante aromatice, fidea de orez, ghimbir, usturoi, ceapa, turmeric, piper, ou si banane stem. Mâncarea este amestecată numai înainte de servire, pentru a vă bucura de gustul profund al bulionului de pește.
  2. Tăiței Shang Hao Swe - supa groasa de orez subțire tăiței supă cu ceapă, usturoi, roșii, arahide mici, chili cu carne de pui sau de porc, sau fără carne, dacă cere în avans. Servit cu verdeață mărunțită și tofu.
  3. Salata calda de ghimbir - varza tocata napa, fasole prajite si linte, ghimbir murat tocat, ceapa, varza crocantă, ardei iute, unt de arahide și sos de pește.
  4. Hmith Chin Hin - o supă în grabă de lăstari tineri de bambus cu creveți. Fructele de mare sunt uneori înlocuite cu pui. Ca întotdeauna, totul este aromat cu usturoi, turmeric, ceapă.

Poate că nu veți găsi în bucătăria bucatelor din Myanmar pe care le veți dori. Dar chiar și așa, turiștii cu o inimă ușoară poartă acasă tot felul de condimente, să aibă o casă acasă pentru a încerca o revoluție culinară. Bon apetit!

Moinga Salată de ghimbir

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

47 − 38 =