Castele din Suedia

Țara uimitoare a munților și a lacurilor - Suedia - este plină de farmec. Una dintre cărțile sale de vizită sunt castelele și cetățile, din care în Suedia sunt nenumărate. Majoritatea aparțin statului, însă unele sunt închiriate de la organizații private și publice, cu condiția ca forma lor originală să fie păstrată și utilizată în mod intenționat. Țara atent și cu respect tratamentează amintirile din antichitate și alocă anual fonduri mari pentru a le menține în stare perfectă.

Castele și cetăți din Suedia

Mai jos este o listă a castelelor medievale diverse, dar la fel de magnifice, din Suedia: să ne cunoaștem numele și fotografiile, care sunt cu siguranță interesate de iubitorii de antichitate:

 1. Castelul Uppsala. Această structură maiestuoasă a fost ridicată peste o sută de ani sub conducerea a cinci arhitecți care s-au succedat reciproc. Lucrările au început în anul 1549, la ordinul regelui Gustav I Vasa. Construirea mărimii și bogăției ar fi trebuit să depășească castelul arhiepiscopului pentru a arăta măreția statului și a regelui suedez, în special asupra bisericii. Acum sunt trei muzee aici.
 2. Castelul Uppsala

 3. Castelul Kalmar în Suedia în antichitate apăra orașul de invazia vecinilor din Danemarca. Aici s-au purtat negocieri și au fost semnate importante documente istorice pentru țară. În acest moment, un fort frumos este deschis turistilor.
 4. Castelul Kalmar

 5. Castelul Gripsholm în Suedia, construită și deținută de familia lui Bo Yonson Grip, a fost reconstruită radical de către rege, care a confiscat-o de la proprietarul de drept și a lăsat fațada neschimbată. Situat la 60 km de Stockholm, acest castel aparținea unor structuri defensive. Acum există o bine-cunoscută galerie de portrete.
 6. Castelul Gripsholm

 7. Castelul Vadsten în Suedia se referă la memoriile luminoase ale Renașterii. Se compune din patru turnuri de tun și trei structuri de piatră în mijloc. Până în 1716, castelul era reședința regilor, dar după aceea a fost uitat și servit în scopuri tehnice. La sfârșitul secolului trecut, au început să-l readucă la viață. Acum se află muzeul istoric, care este adiacent la Academia Internațională din Vadstena, o agenție de turism și o arhivă.
 8. Castelul Wadden din Suedia

 9. Castelul lui Thida în Suedia - o structură medievală masivă, ridicată la ordinul lui Alexei Oksenshern - un faimos politician suedez sub regele Gustav al II-lea. În chiar perioada de glorie a domniei sale, a construit un castel maiestuos, care până astăzi și-a păstrat frumusețea și grandoarea.
 10. Castelul Örebro, situat în orașul cu același nume din Suedia, pe malul râului Svarton, a fost construit pentru a proteja împotriva raidurilor vecinilor neprietenoși din 1240. Ulterior, apariția sa sa schimbat datorită numeroaselor distrugeri și restaurări, astfel încât în ​​starea pristină a rămas doar vechea veghe. Acum, aceasta este o clădire maiestuoasă care se ridică deasupra suprafeței fluviului, urcând vârfurile turnurilor sale de observare în cerul albastru nesfârșit al Suediei.
 11. Castelul Örebro

 12. Castelul Swaneholm (Svanholme) în Suedia se află la 30 km de Malmö. Odată ajuns pe teritoriul Danemarcei, castelul a trecut de la mână în mână la nobilii danezi și mai târziu a devenit proprietatea coroanei regale a Suediei. Vizitatorii se pot plimba prin vastul parc cu un parc frumos și pot admira viața nobilimii în muzeul local.
 13. Castelul Swaneholm

 14. Castelul Malmo Acesta a construit un pic mai târziu decât celelalte castele și palate din Suedia, deci este mult mai bine conservat. Dupa ce a pierdut scopul său defensiv, închisoarea a fost aici. Acum, turiștii care trec prin șanțul, cad în mijlocul clădirilor istorice și pot admira arme medievale vikinge, probe de plante și animale din regiune, precum și alte descoperiri istorice, păstrate până în zilele noastre.
 15. Castelul Malmo

 16. Castelul din Strömsholm, stând pe insula Lacului Mälaren, nu este ca și alte castele suedeze. A fost construită în 1550 și seamănă mai degrabă cu o proprietate nobilă bogată, deși, de fapt, a aparținut întotdeauna familiei regale. În castel este cea mai bogată colecție de picturi, precum și clubul ecvestru, care desfășoară anual concursuri zgomotoase și aglomerate.
 17. Castelul din Strömsholm

 18. Castelul Drottningholm Este suedezul Versailles. Există un teatru propriu, o biserică, un parc uriaș de sculpturi de zăpadă și fântâni de zăpadă și, bineînțeles, un interior bogat.

Castelul Drottningholm

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

32 − 26 =