Dagda

Dagda este un oraș frumos și liniștit din zona rurală din sud-estul Letoniei. Ea atrage turiștii din întreaga lume cu natura uimitoare a Latgalianului și bogatul moștenire istorică. Venind aici, nu numai obține fiori de a explora atracțiile orașului, dar, de asemenea, o mulțime de emoții pozitive de la comunicare cu oameni ospitalieri și de ajutor care trăiesc în regiunea Dagda.

Dagda - teren pitoresc pitoresc

Dagda este un oraș în partea de sud-est a Letoniei. Acesta este situat într-una din cele mai frumoase regiuni ale țării - Kraslava. Distanta de la capitala - 270 km.

Primele cronici despre așezare din aceste părți datează din secolul al XVII-lea. În acest moment, cancelarul ducatului Kurzeme a întemeiat aici un mic sat și la numit pe Dageten. Primii locuitori erau catolici, prin urmare cel mai vechi monument istoric al lui Dagda este biserica catolică.

Statutul așezării urbane a fost atribuit lui Dagda în 1950, iar orașul a devenit un oraș abia în 1992.

Atracții în Dagda

Dagda - un oraș care nu a suferit pagube semnificative pe teritoriul său nu a fost efectuat lupte sângeroase, și toată istoria rebelă a satului este redus la mai multe revolte locale. De aceea, în Dagda există multe atracții ale diferitelor epoci.

Monumente istorice și culturale:

 • vechi de negustori evrei de la începutul secolului al XX-lea (Strada Skolas);
 • fostul cinematograf Komjaunietis (Strada Rigas);
 • Cinematograful din Dagda

 • obeliscul victimelor celui de-al doilea război mondial (Strada Aleyas 3a);
 • monumentul victimelor terorii comuniste "Mama întristată" (Strada Rezeknes 2a);
 • Cimitirul evreiesc (St. Petersburg 6);
 • Cimitirul din Dagda

 • Biserica catolică a Sfintei Treimi din 1741 (Strada Aleyas 2);
 • Biserica catolică

 • Biserica Ortodoxa Sf. Nicolae (9, strada Pasta);
 • biserica Vechi credincios al lui Nikolai Pokrova (Strada Ludzas 6);
 • Sala de expoziție locală "Patria" (Strada Lacplesa 1a).

Locul principal pentru turiști este să mergem Parcul Dagda Manor. Anterior, aici era un conac bogat al fondatorului lui Dagda - Ducele de Janis Francis Hylsen. Apoi, averea a fost vândută familiei scriitorului Buinitsky. Dar în 1863 a fost demolat complet, iar pe locul stadiului actual se află scena, unde se țin toate evenimentele festive, festivalurile și concertele orașului.

Scenele sunt înconjurate de un parc pitoresc. Aici este Raul Ilyaka și este un misterios Pestera Dagda. Originea ei este încă contestată de istorici. Unii cred că o formațiune naturală naturală subterană guri de vizitare, dar sunt, de asemenea, cei care susțin că peștera - rămâne de pasaj subteran care duce de la un conac vechi și biserica catolică.

Ce sa fac?

Dacă sunteți un devotat activ, Dagda este un oraș care este ideal pentru turism în acest format. Pe strada Skolas, în centrul de informare turistică, se organizează un birou special de închiriere. Aici puteti inchiria tot ce ai nevoie pentru un tur fascinant (biciclete, schiuri de la distanță cu cizme, căști de protecție și bețe pentru nordic walking), precum și să ia parte la drumeții și excursii cu bicicleta organizate.

Pe malul lacului Dagda (Strada Ezera) este un sit special pentru camping. Aici puteți închiria și bărci și catamarane.

Și mai departe Lacul Ezhezers există o oportunitate de a te testa în rolul unui adevărat vânător de subacvatice. O licență pentru acest tip de activitate (de vânătoare de o zi, de trei zile sau de o lună sub apă) se poate obține de la departamentul forestier local (Pastea 33a).

În Dagdi volost există două ferme de cai ("Chady" și "Uzoleni"). Vreți să vă scufundați complet în istoria antică a regiunii Dagda? Rezervați o excursie într-un cărucior pe un cal sau pe o sanie, însoțită de un ghid. De asemenea, puteți lua o lecție de echitație sau puteți participa la concursuri ecvestre.

Natura interesantă a lui Dagda
Unde să stați?

În orașul Dagda există un singur mini-hotel - casa de oaspeți Rīta veji pe malul lacului. Are trei camere. În curte există o terasă spațioasă, o parcare privată și un loc de joacă pentru copii. Centrul orașului este la 2,24 km distanță. Prețul mediu pe noapte este de 45 EUR.
Cazările sunt, de asemenea, oferite de unele instituții din oraș: construirea unei școli tehnice (Strada 3 din Brivabas) și Școala generală Dagda (Strada Michařina 3a).

Dar dacă călătorești cu mașina, poți să stai în orice casă de oaspeți din apropiere. Există o mulțime de ele:

 • Savagi (7,4 km);
 • Vucini (10,5 km);
 • Ezersetas (15,4 km);
 • Viesu maja Osmany (23,1 km);
 • Raznas Stavkrasti (22,2 km);
 • Casă de vacanță Loci (22,6 km);
 • albatros (25,4 km);
 • Casa de oaspeți Piladzis (29,7 km);
 • Casa de oaspeți Citrons (29,7 km);
 • Casă de vacanță Odzina (29,7 km).

Distanța la Dagda este indicată în paranteze.

Restaurante

Dacă intenționați să stați peste noapte la o școală locală sau la o școală tehnică, puteți pre-comanda mâncare acolo. În restaurante există cafenele, unde vi se vor oferi mâncăruri delicioase și pline de inimă.

Alejs strada 29 a cafenea "Papardele Zieds". Aici puteți gusta mâncăruri delicioase din pește prins în lacurile din Latgale. În meniu se află faimosul știuleț Dagda umplute, anghilă afumată, langă fiartă și alte delicatese locale.

Doar o gustare, mersul în jurul orașului, puteți în cafenea-bistro (strada Daugavpils 9a).

Caracteristicile climatului

Ca și în alte orașe din Letonia, vremea din Dagda este rareori mulțumită de cerul senin, fără cer senin, și nu a fost auzit despre căldura obositoare aici. Cea mai tare lună este luna iulie. Temperatura medie este de + 16,8 ° C. Este cel mai rece în ianuarie, dar înghețurile severe sunt și ele rare. Valoarea medie a temperaturii este -7,6 ° C.

Ori de câte ori intenționați să vizitați Dagda, puneți o umbrelă sau un impermeabil în valiza voastră. Precipitarea în orice moment al anului cade în oraș destul de des.

Cum să ajungem acolo?

Prin Dagda drumurile regionale sunt adecvate: P60 (Dagda - Aglona), P55 (Rezekne - Dagda) și P61 (Kraslava - Dagda).

Din Riga puteți ajunge cu autobuzul. Călătoria durează 4,5 ore. Autobuzele rulează zilnic.

Vrei să ajungi din capitală mai repede și mai confortabil? Puteți folosi serviciul Bla Bla Car. Costul unei asemenea călătorii va costa aproximativ 5,5 EUR.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 1

Dagda

Dagda es una ciudad hermosa y tranquila en el campo en el sureste de Letonia. Atrae a turistas de todo el mundo con su sorprendente naturaleza de Latgal y su rico patrimonio histórico. Al llegar aquí, obtendrá no solo impresiones brillantes del conocimiento de las vistas de la ciudad, sino también muchas emociones positivas del diálogo con las personas hospitalarias y comprensivas que viven en la región de Dagda.

Dagda - tierra pintoresca hospitalaria

Dagda es una ciudad en la parte sureste de Letonia. Está ubicado en una de las regiones más bellas del país: Kraslava. Distancia a la capital - 270 km.

La primera crónica que menciona el asentamiento en estas partes data del siglo XVII. En este momento, el Canciller del Kurzeme Duchy fundó un pequeño pueblo aquí y lo llamó Dageten. Los primeros habitantes fueron católicos, por lo tanto, el monumento histórico más antiguo de Dagda es la iglesia católica.

El estado del asentamiento urbano fue asignado a Dagda en 1950, y la ciudad se convirtió en una ciudad solo en 1992.

Atracciones en Dagda

Dagda es una ciudad que no ha sufrido una destrucción significativa, las sangrientas batallas prácticamente no se llevaron a cabo en su territorio, y toda la historia rebelde de la aldea se reduce a varios levantamientos locales. Es por eso que en Dagda hay muchos lugares de diferentes épocas.

Monumentos culturales e históricos:

 • casas antiguas de comerciantes judíos de principios del siglo XX (Calle Skolas);
 • ex cine Komjaunietis (Rigas Street);
 • Cine de Dagda

 • obelisco a las víctimas de la Segunda Guerra Mundial (Calle Aleyas 3a);
 • monumento a las víctimas del terror comunista "La Madre Dolorosa" (Rezeknes calle 2a);
 • Cementerio judío (San Petersburgo 6);
 • Cementerio de Dagda

 • Iglesia católica de la Santísima Trinidad en 1741 (Calle Aleyas 2);
 • Iglesia católica

 • Iglesia ortodoxa de San Nicolás (9, Pasta Street);
 • la Iglesia del Viejo Creyente de Nikolai Pokrova (Calle Ludzas 6);
 • Sala de exposiciones locales "Patria" (Lacplesa calle 1a).

El lugar principal para que los turistas vayan es Dagda Manor Park. Anteriormente, aquí había una rica mansión del fundador de Dagda: el duque de Janis Francis Hylsen. Luego la propiedad fue vendida a la familia del escritor Buinitsky. Pero en 1863 fue completamente demolida, y en el sitio de la finca hoy se encuentra el escenario, donde se celebran todos los eventos festivos de la ciudad, festivales y conciertos.

Las escenas están rodeadas por un pintoresco parque. Aquí está el Río Ilyaka y es un misterioso Cueva de Dagda. Su origen todavía es disputado por los historiadores. Algunos consideran la educación natural natural subterránea, y hay quienes afirman que la cueva es la parte que sobrevive de un pasaje subterráneo que conduce desde una antigua propiedad o una iglesia católica.

Que hacer?

Si eres un devoto activo, Dagda es una ciudad ideal para el turismo en este formato. En la calle Skolas, en el centro de información turística, se organiza una oficina de alquiler especial. Aquí puede alquilar todo lo que necesita para una emocionante excursión (bicicletas, esquís remotos con botas, cascos y palos para marcha nórdica), así como participar en excursiones organizadas de senderismo y ciclismo.

En la orilla del lago Dagda (Calle Ezera) es un sitio especial para acampar. Aquí también puedes alquilar botes y catamaranes.

Y en Lago Ezhezers hay una oportunidad para ponerte a prueba en el papel de un verdadero cazador submarino. Se puede obtener una licencia para este tipo de actividad (caza de un día, tres días o un mes bajo el agua) en el departamento forestal local (Pastea 33a).

En Dagdi volost hay dos granjas de caballos ("Chady" y "Uzoleni"). ¿Quieres sumergirte por completo en la historia antigua de la región de Dagda? Reserve una excursión en un carro a caballo o en trineo, acompañado de un guía. También puede tomar una clase de equitación o asistir a competiciones ecuestres.

Interesante naturaleza de Dagda
Donde quedarse?

En la ciudad de Dagda solo hay un mini hotel: casa de huéspedes Rіta veji en la orilla del lago. Tiene tres habitaciones. En el patio hay una amplia terraza, aparcamiento privado y un parque infantil. El centro de la ciudad está a 2.24 km de distancia. El precio promedio por noche es de € 45.
Los alojamientos también son ofrecidos por algunas instituciones de la ciudad: construyendo escuela técnica (Calle Brivabas 3) y Dagda Secondary School (Calle Michurina 3a).

Pero si viaja en automóvil, puede alojarse en cualquier casa de huéspedes cercana. Hay muchos de ellos:

 • Savagi (7.4 km);
 • Vucini (10.5 km);
 • Ezersetas (15,4 km);
 • Viesu maja Osmany (23.1 km);
 • Raznas Stavkrasti (22,2 km);
 • Country Holiday Home Loci (22,6 km);
 • Albatros (25,4 km);
 • Casa de huéspedes Piladzis (29.7 km);
 • Casa de huéspedes Citrons (29.7 km);
 • Casa de vacaciones Odzina (29.7 km).

La distancia a Dagda se indica entre paréntesis.

Restaurantes

Si planeas pasar la noche en una escuela local o escuela técnica, puedes pre pedir allí comida. En los restaurantes hay cafeterías, donde se le ofrecerán platos deliciosos y abundantes.

La calle Alejs 29 tiene café "Papardes Zieds". Aquí podrá degustar deliciosos platos de pescado capturado en los lagos de Latgale. En el menú se encuentra el famoso Lucio Relleno Dagda, anguila ahumada, cangrejo hervido y otras delicias locales.

Solo un refrigerio, caminando por la ciudad, puede hacerlo en el café-bistro (calle Daugavpils 9a).

Características del clima

Al igual que en otras ciudades de Letonia, el clima en Dagda rara vez se complace con el cielo despejado y despejado, y no se supo del calor extenuante aquí. El mes más caluroso es julio. La temperatura promedio es + 16.8 ° C. Es el más frío en enero, pero las heladas severas también son raras aquí. El valor de temperatura promedio es -7.6 ° C.

Siempre que planee visitar Dagda, coloque un paraguas o un impermeable en su maleta. La precipitación en cualquier época del año cae en la ciudad con bastante frecuencia.

¿Cómo llegar?

Las carreteras regionales son adecuadas para Dagda: P60 (Dagda - Aglona), P55 (Rezekne - Dagda) y P61 (Kraslava - Dagda).

Desde Riga se puede llegar en autobús. El viaje dura 4.5 horas. Los autobuses funcionan todos los días.

¿Quieres salir de la capital más rápido y más cómodo? Puedes usar el servicio Bla Bla Car. El costo de tal viaje costará alrededor de € 5,5.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 2 = 6

Dagda

Dagda ist eine schöne und ruhige Stadt auf dem Land im Südosten von Lettland. Es zieht Touristen aus der ganzen Welt mit seiner erstaunlichen letgallischen Natur und dem reichen historischen Erbe an. Hier angekommen, bekommen Sie nicht nur schöne Eindrücke von der Bekanntschaft mit den Sehenswürdigkeiten der Stadt, sondern auch viele positive Emotionen vom Dialog mit den gastfreundlichen und sympathischen Menschen, die in der Region Dagda leben.

Dagda - gastfreundliches malerisches Land

Dagda ist eine Stadt im südöstlichen Teil von Lettland. Es befindet sich in einer der schönsten Regionen des Landes - Kraslava. Entfernung zur Hauptstadt - 270 km.

Die erste schriftliche Erwähnung der Siedlung in diesen Teilen stammt aus dem 17. Jahrhundert. Zu dieser Zeit gründete der Kanzler des Herzogtums Kurland ein kleines Dorf und nannte es Dageten. Die ersten Bewohner waren Katholiken, deshalb ist das älteste historische Denkmal von Dagda die katholische Kirche.

Der Status der städtischen Siedlung wurde 1950 Dagda zugeschrieben, und die Stadt wurde erst 1992 eine Stadt.

Sehenswürdigkeiten in Dagda

Dagda ist eine Stadt, die keine bedeutenden Zerstörungen durchgemacht hat, blutige Kämpfe wurden auf ihrem Territorium praktisch nicht geführt, und die ganze rebellische Geschichte des Dorfes läuft auf mehrere lokale Aufstände hinaus. Deshalb gibt es in Dagda viele Sehenswürdigkeiten aus verschiedenen Epochen.

Kulturelle und historische Denkmäler:

 • alte Häuser von jüdischen Kaufleuten des frühen zwanzigsten Jahrhunderts (Skolas Straße);
 • ehemaliges Kino Komjaunietis (Rigas Straße);
 • Kino von Dagda

 • Obelisk für die Opfer des Zweiten Weltkriegs (Aleyas Straße 3a);
 • Denkmal für die Opfer des kommunistischen Terrors "Die Schmerzhafte Mutter" (Rezeknes Straße 2a);
 • Jüdischer Friedhof (St. Petersburg 6);
 • Friedhof von Dagda

 • Katholische Kirche der Heiligen Dreifaltigkeit im Jahre 1741 (Aleyas Straße 2);
 • Katholische Kirche

 • Orthodoxe Kirche St. Nikolaus (9, Pasta Straße);
 • die Altgläubige Kirche von Nikolai Pokrova (Ludzas Straße 6);
 • Örtliches Ausstellungshaus "Patria" (Lacplesa Straße 1a).

Der Hauptort für Touristen ist zu gehen Dagda Manor Park. Zuvor war hier ein reiches Herrenhaus des Gründers von Dagda - Herzog von Janis Francis Hylsen. Dann wurde das Anwesen an die Familie des Schriftstellers Buinitsky verkauft. Aber 1863 wurde es vollständig abgerissen, und auf dem Gelände des Anwesens steht heute die Bühne, auf der alle festlichen Stadtveranstaltungen, Festivals und Konzerte stattfinden.

Szenen sind von einem malerischen Park umgeben. Hier ist das Ilyaka Fluss und ist ein Geheimnisvoller Dagda Höhle. Sein Ursprung wird noch immer von Historikern bestritten. Einige betrachten die unterirdische natürliche natürliche Bildung, und es gibt diejenigen, die behaupten, dass die Höhle der überlebende Teil einer unterirdischen Passage ist, die von einem antiken Anwesen oder einer katholischen Kirche führt.

Was zu tun ist?

Wenn Sie ein aktiver Anhänger sind, ist Dagda eine Stadt, die ideal für den Tourismus in diesem Format ist. Auf der Straße Skolas in der Touristeninformation wird ein spezielles Vermietungsbüro organisiert. Hier können Sie alles mieten, was Sie für einen aufregenden Ausflug benötigen (Fahrräder, Fernski mit Stiefeln, Helme und Stöcke für Nordic Walking), sowie an organisierten Wanderungen und Radtouren teilnehmen.

Am Ufer des Dagdasees (Ezera Straße) ist eine spezielle Seite für Camping. Hier können Sie auch Boote und Katamarane mieten.

Und weiter See Ezhezers Es besteht die Möglichkeit, sich selbst in der Rolle eines wahren Unterwasserjägers zu testen. Eine Lizenz für diese Art von Aktivitäten (eintägige, dreitägige oder einmonatige Jagd unter Wasser) kann bei der örtlichen Forstbehörde (Pastea 33a) angefordert werden.

In Dagdi volost gibt es zwei Pferdefarmen ("Chady" und "Uzoleni"). Möchten Sie sich komplett in die antike Geschichte der Region Dagda vertiefen? Buchen Sie einen Ausflug in einem Wagen auf einem Pferd oder auf einem Schlitten, begleitet von einem Führer. Sie können auch eine Reitstunde machen oder Reitturniere besuchen.

Interessante Natur von Dagda
Wo zu bleiben?

In der Stadt Dagda gibt es nur ein Mini-Hotel - Gästehaus Rita veji am Ufer des Sees. Es hat drei Räume. Im Hof ​​gibt es eine geräumige Terrasse, einen privaten Parkplatz und einen Kinderspielplatz. Das Stadtzentrum ist 2,24 km entfernt. Der durchschnittliche Preis pro Nacht beträgt 45 €.
Unterkünfte werden auch von einigen städtischen Einrichtungen angeboten: technische Schule bauen (Brivabas Straße 3) und Dagda Sekundarschule (Michurina Straße 3a).

Aber wenn Sie mit dem Auto anreisen, können Sie in einem nahe gelegenen Gästehaus übernachten. Es gibt viele von ihnen:

 • Savagi (7,4 km);
 • Vucini (10,5 km);
 • Esersetas (15,4 km);
 • Viesu maja Osmany (23,1 km);
 • Raznas Stavkrasti (22,2 km);
 • Land Ferienhaus Loci (22,6 km);
 • Albatros (25,4 km);
 • Gästehaus Piladzis (29,7 km);
 • Gästehaus Citrons (29,7 km);
 • Ferienhaus Odzina (29,7 km).

Der Abstand zu Dagda ist in Klammern angegeben.

Restaurants

Wenn Sie vorhaben, in einer örtlichen Schule oder technischen Schule zu übernachten, können Sie dort Essen vorbestellen. In den Restaurants gibt es Cafeterias, wo Ihnen köstliche und herzhafte Gerichte angeboten werden.

Alejs Straße 29 hat Cafe "Papardes Zieds". Hier können Sie köstliche Gerichte aus den in Latgale Seen gefangenen Fischen probieren. Auf der Speisekarte stehen der berühmte Dagda-Hecht, geräucherter Aal, gekochte Flusskrebse und andere lokale Delikatessen.

Nur einen Snack, um die Stadt zu gehen, können Sie im Cafe-Bistro (Daugavpils Straße 9a).

Merkmale des Klimas

Wie in anderen lettischen Städten ist das Wetter in Dagda selten vom wolkenlosen, klaren Himmel erfreut, und von der erschöpfenden Hitze war hier nichts zu hören. Der heißeste Monat ist Juli. Die Durchschnittstemperatur beträgt + 16,8 ° C. Es ist der kälteste Januar, aber auch starke Fröste sind hier selten. Der durchschnittliche Temperaturwert beträgt -7,6 ° C.

Wenn Sie Dagda besuchen möchten, legen Sie einen Regenschirm oder Regenmantel in Ihren Koffer. Niederschlag fällt zu jeder Jahreszeit häufig in die Stadt.

Wie komme ich hin?

Regionalstraßen eignen sich für Dagda: P60 (Dagda - Aglona), P55 (Rezekne - Dagda) und P61 (Kraslava - Dagda).

Von Riga kann man mit dem Bus dorthin fahren. Die Reise dauert 4,5 Stunden. Busse fahren jeden Tag.

Willst du schneller und bequemer aus der Hauptstadt kommen? Sie können den Service Bla Bla Car benutzen. Die Kosten für eine solche Reise betragen etwa 5,5 €.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

92 − 90 =