Insula Nordului

Insula nordică a Noii Zeelande va impresiona cu peisaje frumoase, păduri pitorești, lacuri neobișnuite, o mulțime de ghețari, grote, munți și plaje. Aici veți găsi divertisment pentru toată lumea, indiferent de preferințe și gusturi. Inclusiv aici sunt prezentate și varietăți de turism extrem.

O caracteristică a terenului Noua Zeelandă este natura pură, a cărei conservare autoritățile locale să plătească o mulțime de atenție - chiar și în orașe au grijă de verdeață, crearea de parcuri și zone de conservare.

Insula de Nord a Noii Zeelande - informații generale

Insula nordică este a doua cea mai mare parte a componentelor din Noua Zeelandă - suprafața sa depășește 113 mii de metri pătrați. km. și este inferior insulei de sud (și de asemenea sa clasat pe locul 14 în lista celor mai mari insule ale Pământului). Mai mult decât atât, este cel mai populat din țară - mai mult de 70% din noii Zealandi trăiesc aici. Aceasta este aproape 3,5 milioane de oameni.

Insula Nord pe hartă

De asemenea, în această parte a țării sunt cele mai mari orașe ale țării - capitala Wellington și Auckland.

Pe insulă există munți, vârfuri. Cel mai înalt punct este vulcanul Ruapehu - se ridică la cer la 2797 de metri. Apropo, vulcanul este activ. Și, în general, din cele 6 zone vulcanice din Noua Zeelandă, cinci sunt situate pe Insula de Nord.

Interesant este că linia de coastă creează golfuri încântătoare, incredibil de frumoase și multe golfuri interesante.

Temperatura medie pe insulă atinge + 19 grade Celsius - clima diferă în funcție de partea insulei. În partea sudică și centrală este temperat, răcoros, dar în nord este subtropical.

arhitectură

Firește, în primul rând printre atracțiile arhitecturale sunt două orașe principale ale insulei - Wellington și Auckland.

Auckland Wellington

Să observăm câteva structuri separate, cele mai semnificative, cunoscute:

 • Sky Tower este cea mai înaltă clădire din țară, situată în Oakland. Prin urmare, nu numai că se pot bucura de peisajul urban incredibil (în grafice stare vreme clare, cu o a doua zonă situată la o altitudine de 220 de metri, până la 80 de kilometri), dar, de asemenea, pentru a face un salt bungee jumping;
 • Podul Oakland este un pod cu opt benzi, cu o lungime de peste un kilometru. Traversat peste golful Waitemat. Oferă divertisment extrem - același salt de bungee, precum și varietatea sa cu imersie în apă;
 • Devonport Village este o suburbie a orașului Auckland, în care există numeroase conace neobișnuite, fermecătoare, galerii interesante și cafenele;
 • Ponsonby - o altă stradă fermecătoare din Auckland, care a ocupat literalmente tineretul progresiv - pe el va fi capabil să se bucure de bine ei înșiși și relaxați-vă în cafenele interesante, admirand arhitectura din jur.

Hobbiton

O mențiune specială merită satul Hobbiton, construit special pentru filmarea de către celebrul J. Tolkien.

În fiecare an, fanii care au crescut pe operele acestui scriitor sau au devenit fani ai lumii sale de basm sunt direcționați spre el datorită filmelor regizorului P. Jackson.

În sat există 44 de case de hobbit, sunt așezate strazi fermecătoare, atmosferice, există un pod mic, dar frumos, sub formă de arc.

Hobbiton

Parcul Național Tongariro

După cum sa menționat deja, noii zeelandiști acordă o atenție deosebită conservării naturii. Prin urmare, Insula de Nord are o mulțime de atracții naturale, și-a păstrat pe deplin frumusețea și farmecul ei.

Parcul național Tongariro este obligatoriu. În centrul acestui parc sunt trei munți:

 • Tongariro;
 • Ruapehu;
 • Ngauruhoe.

Vârfurile de munte sunt sacru pentru tribul maori - potrivit religiei lor, munții oferă o legătură completă a aborigenilor cu forțele naturale.

Parcul Național Tongariro Satul de munte din Tongariro

Vulcanul Ruapehu, care este cel mai înalt punct al insulei de nord, merită o mențiune specială. Vulcanul este activ. Conform observațiilor - erupțiile apar aproape în fiecare jumătate de secol. Cea mai mare activitate, înregistrată după începerea observațiilor oamenilor de știință, a avut loc în perioada 1945-1960.

Erupția lui Ruapeho

În ciuda activității vulcanului, pe versanții săi este o stațiune de schi. Puteți merge la centrul de schi fie cu mașina, fie cu un lift special. Cel mai adesea, sezonul durează cinci luni - din iunie până în octombrie, însă pot apărea progrese. Totul depinde de vreme.

Lacul Tuapo

Turistii si Lacul Taupo vor fi incantati de rezultate - dupa cum au aratat studiile, s-au format in jur de 27 de mii de ani in urma exploziei vulcanului. Acum este cel mai mare lac de apă dulce din întreaga emisferă sudică.

Lacul Tuapo

Lacul atrage și locuitorii din zonă, deoarece oferă o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber: pescuitul păstrăvului, înotul, mersul pe jos în jurul cartierului etc.

Parcul Național Waitaker Rangers

Iubitorii de natură vor fi interesați de Parcul Național Waitaker Rangers, care acoperă o suprafață de 16.000 de hectare. În acest teritoriu există:

 • stânci frumoase;
 • fabuloase păduri de ploaie;
 • o mulțime de iazuri și plaje;
 • cascade fermecătoare și zgomotoase.

De fapt, fiecare fan al turismului verde va găsi divertisment pentru plăcerea lor. Alternativ, puteți lua o barcă și pește în Golful Manukau.

Adorați caii? În ferma Pae o Te există excursii de călătorie pentru turiști.

Vreți să vă aruncați în ocean? O mulțime de plaje curate și frumoase din golfuri sunt echipate - sunt protejate de vânt puternic și valuri uriașe și, prin urmare, sunt complet sigure.

Sau preferați plimbările pe jos sub ramurile copacilor perene? Trasee speciale pentru astfel de drumeții sunt amplasate în parc.

Parcul național Egmont

Creat în 1900 îndepărtat, Parcul Național Egmont este cunoscut pentru vulcani, inclusiv cu același nume. Deși principalul este vulcanul Taranaki. Pentru fanii de drumeții sunt stabilite multe trasee - cel mai scurt este proiectat pentru 15 minute, iar cea mai lungă și cea mai dificilă va dura trei zile. Cea mai atractivă rută trece lângă cascada Dawson.

În Golful Hauraki, a fost creată o rezervă marină - în ea se găsesc balene și delfini. Poți să te uiți cu ei nu numai de pe țărm. angajații de rezervă vă va oferi un fel de „safari“ - o plimbare pe o barcă mică sau o navă, care va înota mult mai aproape de balene.

Parcul național Egmont Hauraki Bay

Miracol miraculos

Wai-O-Tapu - în propriul său loc unic și nu numai din cauza denumirii neobișnuite pentru urechea europeană. În partea vulcanică a insulei de nord a Noii Zeelande se află zona Tuapan, unde există un număr imens de izvoare termale și gheizere. Culoarea surselor este foarte diferită. Nu e de mirare că Wai-O-Tapu are un nume frumos, dar foarte vorbit - Țara minunilor geotermale.

Minunile geotermale din țară

Wai-O-Tapu nu este o rezerva mare, a cărei suprafață totală este de doar puțin mai mult de trei kilometri. Pentru vizitatori sunt oferite rute speciale, trecând prin care turiștii admiră în siguranță și admir gheizerele.

Plăcerea și piscina de șampanie - desigur, nu are această băutură alcoolică. Numele bazinului se datorează cantității mari de bule de formare a dioxidului de carbon care corespund șampaniei. Temperatura acestui "șampanie" numai la suprafață atinge 75 de grade, iar în adâncimi și chiar mai mult - mai mult de 250 de grade.

Obligatoriu la inspecție este un lac multicolor cu un nume "vorbitor" - Paleta artiștilor. Diferite culori se datorează un conținut de fier, sulf, mangan, siliciu și antimoniu a crescut, din cauza căreia apa devine alb, verde, magenta și alte culori.

Lake Artist Palette

Vulcanul privat

Atenția merită vulcanul din Insula Alba - este o mică bucată de pământ situată la 50 de kilometri de Insula de Nord a Noii Zeelande. Înfățișarea pare albă și absolut sigură, dar este un adevărat vulcan, care, potrivit oamenilor de știință, a trecut deja de peste 2 milioane de ani.

Este de remarcat că în 1936 insula vulcanică a devenit proprietatea privată a lui D. Butlom. La mijlocul anilor cincizeci ai secolului trecut, proprietarul declarat White Island o rezervă privată. La începutul acestui secol a fost introdus un sistem de acces obligatoriu - pentru a obține permisiunea de a vizita vulcanul va ajuta în companiile turistice care vor fi livrate acolo.

Mulți oameni care au vizitat aici compară suprafața insulei cu Marte - nu există vegetație pe insulă, atunci există fluxuri de vapori sulfuroși ce străbat cerul. Iar întreaga insulă este acoperită abundent cu zăcăminte de sulf. Deși lumea animalelor se întâlnește cu toate acestea este un mic gannets, păsările, aranjate pentru ei înșiși cuiburi în roci de coastă.

Insula albă Vulcanul privat

Pentru iubitorii sărbătorilor de plajă

Dacă doriți să vă relaxați pe plajă, cumpărați în ocean, aveți un drum direct spre Bay of Plenty sau Golful Plenty. Aici se așteaptă turiști: plaje curate, înnobilate, climă plăcută, o mulțime de pomi de citrice și multe altele.

Golful Plenty

În concluzie

Insula de Nord din Noua Zeelanda va aprecia sa literalmente o natură virgină, pură, peisaj fermecător și obiective turistice neobișnuite, printre care, în calitate de vulcani și izvoare termale. În mod natural, există monumente arhitecturale în orașe mari și nu numai în orașe. Turiștii de pe insulă sunt fericiți și, prin urmare, creează hoteluri confortabile și confortabile.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 2 = 11