Keflavik

Keflavik (sau Keblavik, așa cum se numește uneori) este situat în sud-vestul Islandei, pe peninsula Reykjanes. Acest oraș combină în mod optim prezența unei infrastructuri turistice dezvoltate și a naturii islandeze neatinsa. Cu toate acestea, toți acești turiști se pot bucura, chiar dacă în sezon nu vor acorda atenție vremii - există aproape întotdeauna un vânt puternic și există ploi.

Un pic de istorie

În secolul al XVI-lea a fost înființat un sat de pescuit care, cu ajutorul americanilor, sa transformat într-un important centru turistic. A fost Keflavik. Ce rol au jucat americanii? În timpul celui de-al doilea război mondial, au construit o bază aeriană uriașă (la standarde de atunci) pentru patrularea submarinelor germane și furnizarea Angliei și Europei în război cu tot ce este necesar. Războiul sa terminat, dar baza nu a fost desființată, deoarece a apărut o nouă "amenințare" - a început războiul coreean. Și acum armata americană se afla pe teritoriul Islandei, dar deja sub egida NATO. Desigur, localnicii s-au opus. Au purtat în mod regulat proteste, au făcut mers cu postere de la Reykjavik până la Keflavik (care se află la aproximativ 50 de kilometri distanță). Este interesant faptul că președintele Islandei, Vigdis Finnbogadottir, a participat și la astfel de acțiuni, deși în acel moment nu era șeful țării. După prăbușirea URSS, baza aeriană își pierde importanța ca fiind unul dintre principalele avanpte ale războiului rece. În 1996, începe să se prăbușească, iar în 2006, trupele americane părăsesc Keflavik și transferă toate infrastructurile islanderilor. Și deși a fost un eveniment plin de bucurie, dar, în același timp, mulți locuitori din Keflavik au pierdut o slujbă bine plătită.

aeroport

Nu puteți vorbi despre Keflavik și nu menționați aeroportul, care a fost inițial o bază aeriană a armatei americane. La sfârșitul războiului, bazei aeriene militare a devenit cel mai mare aeroport, iar statele și Islanda autoritățile Unite au raportat că reușesc să 30 septembrie 2006 Astăzi este poarta de acces către Islanda, prin care marea majoritate a turiștilor din alte țări intră în țară. El este cel care servește zboruri internaționale, iar zborurile interne sunt efectuate de aeroportul din Reykjavik.

Multe fapte și povesti neobișnuite sunt asociate cu Aeroportul Keflavik. De fapt, nu este doar un loc de tranzit pentru turiști, ci și o atracție turistică, cu particularitățile sale.

De exemplu, din cauza vântului puternic, benzile sunt aranjate în trei direcții. Și pe teritoriul acestui aeroport, echipamentele de aviație civilă sunt testate pentru încercări laterale de vânt și de interferență climatică.

Până în 1987 - deschiderea Leif Eriksson terminale - toți pasagerii care sosesc în Keflavik, a trebuit să treacă de punctele de control ale armatei americane, care a privit din exterior este foarte ciudat. Și toate pentru că terminalul de pasageri este inițial poziționat în mijlocul bazei, și du-te la aeronava într-un alt mod a fost pur și simplu imposibil.

Nu mai puțin surprinzător și o varietate de țări și orașe din care traficul aerian prin aeroport. Acest Statele Unite ale Americii și Canada, și 30 de orașe europene (inclusiv la Stockholm, Helsinki, Copenhaga, Praga, Riga, Varșovia, Vilnius și altele).

aeroport

Obiective

 1. Prima atracție a lui Keflavik este a lui aeroportul, dar deja știți despre asta.
 2. Al doilea - orașul însuși, cum îl puteți vedea astăzi. În mărime, nu este foarte mare, dar infrastructura sa merită respect. Aici puteți sta într-o casă de oaspeți sau un hotel de 4 stele, mergeți la o masă într-un restaurant rafinat sau într-un fast-food, vizitați muzee, galerii de artă sau vizitați și admirați atracțiile naturale. Totul este în apropiere și va satisface oamenii cu venituri și gusturi diferite. În Keflavik puteți vizita câteva locuri uimitoare.
 3. Lumea Vikingă - un muzeu mic, care povestește despre istoria și stilul de viață al Vikingilor din Atlanticul de Nord. Expoziția sa centrală este o barcă construită în conformitate cu regulile Viking pentru construcția navelor din secolul al IX-lea și utilizarea celor mai asemănătoare materiale. Este demn de remarcat că în 2000 a fost făcută o excursie la New York. Dezavantajul muzeului este acela că se află la margine, iar aici este mai bine să vii cu mașina. Acesta funcționează zilnic între orele 07:00 și 18:00 și se află la adresa ul. Víkingabraut, 1. Pentru informații, vă rugăm să sunați la +3544222000.
 4. Muzeul Lumii Viking

 5. Dacă veniți cu copii, atunci merită să vă uitați Giganta în Pestera Neagră, care se află în munți în drum spre port. O puteți vizita zilnic între orele 10:00 și 17:00 la Marina Grof și puteți contacta telefonic la +3544213796.
 6. Casa lui Giant

 7. Iubitorii de muzică pot vizita Muzeul Island Rock and Roll, deschisă în 2014. Aici veți vedea fotografii, clipuri video și memorabilii care vorbește despre muzica populară din Islanda în perioada 1835-2015. Lucrează de la 11 la 18 ore și se află la Hjallavegur. 2. Pentru a clarifica informațiile care vă interesează, puteți apela +3547775532.
 8. Muzeul Rock and Roll

 9. Trebuie să vedem dig. În primul weekend din septembrie, începând cu anul 2000, există un festival de oraș, când acestea luminează o stâncă. Toate acestea se numesc Bergid.
 10. Bergid

 11. De atracții naturale pot fi identificate Laguna albastră, care se află la 15 minute cu mașina de Keflavik și este foarte popular atât cu turiștii, cât și cu populația locală.

Laguna Albastră

Informații utile pentru vizitatori

 1. Pentru a vizita țara, aveți nevoie de o viză Schengen. Cetățenii Rusiei pot să o primească în centrele de viză din Danemarca.
 2. Nu există zboruri directe din orașele din spațiul post-sovietic, așa că va trebui să zbori cu un transfer, dar imediat la Keflavik.
 3. Amintiți-vă că în Islanda puteți plăti aproape pretutindeni cu o carte, deci dacă zborul dvs. sosește târziu, atunci nu este nevoie să stați în linie pentru schimbul valutar pentru coroana islandeză.
 4. Probleme cu internetul gratuit nu vor apărea, deci nu trebuie să cheltuiți în mod special bani pentru cumpărarea unui card SIM și studierea tarifelor operatorilor de telefonie mobilă.
 5. Cei care au decis să închirieze o mașină, trebuie să știți că mașina este alimentată fie cu motorină, fie cu benzină de 95 de metri. Asta e tot. Nu există 92 și nu mai este 80. Totul este laconic.
 6. Amintiți-vă că sezonul turistic începe la începutul lunii iunie și durează 3 luni. Acesta este cel mai cald moment - 18 de grade. Și fiți pregătiți pentru un vânt aproape constant.
 7. Vântul vă va da un alt inconvenient - când aterizarea aeronavei va fi foarte agitat. Piloții sunt folosiți pentru a manevra în astfel de condiții meteorologice, bine, trebuie să aveți încredere în abilitățile lor și puțin frică.

Cum să ajungem acolo?

Răspunsul este fără echivoc - în avion. Sau, dacă aveți suficient timp și resurse, este posibil cu feribotul din orașul norvegian Bergen sau daneze Hansolma navigheze în Islanda Seyðisfjörður, și apoi cu mașina sau cu autobuzul pentru a ajunge la Keflavik.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

3 + 7 =

Keflavík

Keflavik (oder Keblavik, wie es manchmal genannt wird) liegt im Südwesten Islands, auf der Halbinsel Reykjanes. Diese Stadt kombiniert optimal die Anwesenheit einer entwickelten touristischen Infrastruktur und unberührter isländischer Natur. Aber all diese Touristen können genießen, auch wenn sie in der Saison nicht auf das Wetter achten - es gibt fast immer einen starken Wind, und es gibt Regen.

Ein bisschen Geschichte

Im 16. Jahrhundert wurde ein Fischerdorf gegründet, das mit Hilfe der Amerikaner zu einem wichtigen Touristenzentrum wurde. Es war Keflavik. Welche Rolle spielten die Amerikaner? Während des Zweiten Weltkrieges bauten sie einen riesigen (für damalige Verhältnisse) Luftwaffenstützpunkt, um von deutschen U-Booten aus zu patrouillieren und das kriegführende England und Europa mit allem Notwendigen zu versorgen. Der Krieg war vorbei, aber die Basis wurde nicht aufgelöst, weil eine neue "Bedrohung" entstand - der Koreakrieg begann. Und jetzt war das US-Militär auf dem Territorium Islands, aber schon unter der Ägide der NATO. Natürlich waren die Einheimischen dagegen. Sie hielten regelmäßig Proteste, machten Märsche mit Plakaten von Reykjavik nach Keflavik (das etwa 50 Kilometer entfernt ist). Es ist interessant, dass die Präsidentin von Island, Vigdis Finnbogadottir, ebenfalls an solchen Aktionen teilgenommen hat, obwohl sie zu dieser Zeit nicht das Oberhaupt des Landes war. Nach dem Zusammenbruch der UdSSR verliert der Luftwaffenstützpunkt seine Bedeutung als einer der wichtigsten Außenposten des Kalten Krieges. 1996 beginnt es zu kollabieren, und im Jahr 2006 verlassen US-Truppen Keflavik und übertragen die gesamte Infrastruktur auf die Isländer. Und obwohl es ein freudiges Ereignis war, verloren viele Einwohner von Keflavik gleichzeitig einen gut bezahlten Job.

Flughafen

Sie können nicht über Keflavik sprechen und den Flughafen nicht erwähnen, der ursprünglich ein Luftwaffenstützpunkt des US-Militärs war. Nach Kriegsende wird der Militärflugplatz zum größten Flughafen, die US-amerikanischen und isländischen Behörden kontrollieren ihn bis zum 30. September 2006. Heute ist es das Tor nach Island, durch das eine absolute Mehrheit der Touristen aus anderen Ländern ins Land einreist. Er ist es, der internationale Flüge anbietet, und Inlandsflüge werden vom Flughafen Reykjavik durchgeführt.

Viele ungewöhnliche Fakten und Geschichten sind mit dem Flughafen Keflavik verbunden. In der Tat ist es nicht nur ein Transitort für Touristen, sondern auch eine Touristenattraktion mit seinen Besonderheiten.

Zum Beispiel sind die Bänder wegen des starken Windes in drei Richtungen angeordnet. Und auf dem Flughafengelände werden Zivilluftfahrtgeräte auf seitliche Wind- und Klimainterferenzen getestet.

Bis 1987, als das Leyf-Ericsson-Terminal eröffnet wurde, mussten alle Passagiere, die in Keflavik ankamen, die Checkpoints des US-Militärs passieren, was von außen sehr merkwürdig aussah. Und das alles, weil sich das Passagierterminal ursprünglich in der Mitte des Flugplatzes befand und es einfach unmöglich war, das Flugzeug auf einer anderen Route zu erreichen.

Nicht weniger überraschend ist die Vielfalt der Länder und Städte, mit denen der Luftverkehr über diesen Flughafen abgewickelt wird. Dies ist die Stadt der USA, Kanadas und 30 europäische Städte (einschließlich Stockholm, Helsinki, Kopenhagen, Prag, Riga, Warschau, Vilnius und andere).

Flughafen

Sehenswürdigkeiten

 1. Die erste Attraktion von Keflavik ist seine der Flughafen, aber du weißt es schon.
 2. Die zweite - die Stadt selbst, wie du es heute sehen kannst. In der Größe ist es nicht sehr groß, aber seine Infrastruktur verdient Respekt. Hier können Sie in einem Gästehaus oder einem 4-Sterne-Hotel übernachten, in einem exquisiten Restaurant oder Fast-Food-Restaurant essen gehen, Museen, Kunstgalerien besuchen oder die Naturattraktionen bewundern. Alles ist in der Nähe und wird Menschen mit unterschiedlichem Einkommen und Geschmack zufriedenstellen. In Keflavik können Sie mehrere erstaunliche Orte besuchen.
 3. Wikingerwelt - ein kleines Museum, das über die Geschichte und Lebensweise der Wikinger im Nordatlantik erzählt. Das zentrale Exponat ist ein Boot, das in Übereinstimmung mit den Vikinger Regeln für den Bau von Schiffen aus dem 9. Jahrhundert gebaut wurde und die ähnlichsten Materialien verwendet. Es ist bemerkenswert, dass im Jahr 2000 eine Reise nach New York gemacht wurde. Das Museum hat den Nachteil, dass es am Stadtrand liegt, und hier ist es besser, mit dem Auto zu kommen. Es arbeitet täglich von 07:00 bis 18:00 Uhr und befindet sich in der Ul. Víkingabraut, 1. Für Informationen rufen Sie bitte +3544222000.
 4. Wikinger-Weltmuseum

 5. Wenn Sie mit Kindern kommen, lohnt sich ein Blick auf Giganta in der Schwarzen Höhle, Das ist in den Bergen auf dem Weg zum Hafen. Sie können es täglich von 10.00 bis 17.00 Uhr im Marina Grof besuchen und unter der Telefonnummer +3544213796 Kontakt aufnehmen.
 6. Das Haus des Riesen

 7. Musikliebhaber können besuchen Isländisches Rock-and-Roll-Museum, Eröffnet im Jahr 2014. Hier sehen Sie Fotos, Videos und Erinnerungsstücke, die von 1835 bis 2015 über populäre Musik in Island erzählen. Er arbeitet 11 bis 18 Stunden und bei Hjallavegur gelegen, 2. den interessanten Informationen Clarify Sie 3547775532 anrufen können.
 8. Rock-and-Roll-Museum

 9. Ein Muss Pier. Am ersten Wochenende im September, seit 2000, gibt es ein Stadtfest, wenn sie einen Stein anzünden. All dies heißt Bergid.
 10. Bergid

 11. Von Naturattraktionen kann ausgemacht werden Die blaue Lagune, Das liegt 15 Autominuten von Keflavik entfernt und ist sowohl bei Touristen als auch bei der einheimischen Bevölkerung sehr beliebt.

Die Blaue Lagune

Nützliche Informationen für Besucher

 1. Um das Land zu besuchen, benötigen Sie ein Schengen-Visum. Bürger von Russland können es in den Visumzentren von Dänemark bekommen.
 2. Es gibt keine direkten Flüge von den Städten des postsowjetischen Raums, so dass Sie mit einem Transfer, aber sofort nach Keflavik fliegen müssen.
 3. Denken Sie daran, dass in Island, können Sie fast überall die Karte bezahlen, also wenn Ihr Flug verspätet ankommt, dann gibt es keine Notwendigkeit für einen Wechsel in der isländischen Krone in der Schlange steht.
 4. Probleme mit freiem Internet werden nicht auftreten, so dass Sie nicht speziell Geld ausgeben müssen, um eine SIM-Karte zu kaufen und die Tarife von Mobilfunkbetreibern zu studieren.
 5. Wer sich dafür entscheidet ein Auto zu mieten, sollte wissen, dass das Auto entweder mit Diesel oder 95-m-Benzin betankt wird. Das ist alles. Es gibt keinen 92. und noch mehr 80. ist nicht hier. Alles ist lakonisch.
 6. Denken Sie daran, dass die touristische Saison Anfang Juni beginnt und 3 Monate dauert. Dies ist die wärmste Zeit - 18 Grad. Und sei auf einen nahezu konstanten Wind vorbereitet.
 7. Der Wind wird Ihnen noch eine weitere Unannehmlichkeit bereiten - bei der Landung wird das Flugzeug sehr zittern. Bei solchen Wetterbedingungen werden Piloten eingesetzt, um manövrieren zu können. Man muss seinen Fähigkeiten vertrauen und ein wenig Angst haben.

Wie komme ich hin?

Die Antwort ist eindeutig - im Flugzeug. Oder, wenn Sie genügend Zeit und Ressourcen haben, ist es möglich, mit der Fähre von der norwegischen Stadt Berge oder dänische Hansolma nach Island Seyðisfjörður fahren und dann mit dem Auto oder dem Bus nach Keflavik zu bekommen.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

65 − 55 =