Letonia - atracții

Unul dintre principalele motive pentru care fluxul de turiști în fiecare an vizitează o țară cum ar fi Letonia - atracții. Este foarte important ca afluxul de oameni în timpul iernii sau vara nu este la fel de mare ca și în alte țări europene, astfel încât să puteți plimba în siguranță pe străzile din oraș, încet explora ruinele castele medievale.

Monumentele arhitecturale celebre

Locurile de interes din Letonia au umplut întreg teritoriul unui stat mic. Există numeroase monumente arhitecturale păstrate până în prezent și transformate în muzee. Cele mai renumite dintre ele sunt:

  Obiectivele Letoniei pe hartă

 1. celebru Castelul Riga Este resedinta moderna a presedintelui tarii, el este situat pe mal râul Daugava. Clădirea a supraviețuit mai mult de un război, a fost reconstruită în liniște și chiar a reușit să viziteze închisoarea pentru nobili de rang înalt. Castelul a reușit să supraviețuiască celui mai puternic incendiu din 2013. Este considerat unul dintre monumentele semnificative din istoria letonă și are valoare atât istorică, cât și culturală.
 2. Renumitul Castel Riga pe malurile râului Daugava

 3. Casa Blackheads - o priveliște unică a Rīga, care este un monument de arhitectură din prima jumătate a secolului al XIV-lea. A fost construit pentru a organiza întâlniri ale diferitelor organizații publice. La început, casa era deținută de negustori străini, al căror simbol era capul unui șoim negru. Acestea au fost poreclite "Frăția de Blackheads", de unde a venit numele casei. Aspectul original al casei a fost grav avariat in timpul celui de-al doilea razboi mondial, fosta frumusete a fost returnata la sfarsitul anilor '90. Aici sunt organizate recepții solemne în cinstea delegațiilor străine.
 4. Casa de Blackheads - o atracție turistică unică din Riga

 5. O poveste interesantă este legată de o altă casă din Riga - Koskin. A fost construită de un comerciant care nu a fost permis în clădirea ghișeului. Drept răzbunare, omul a găsit pisicile pe acoperiș, întorcându-se cu spatele la Guild, pentru care a primit o mustrare strictă și pisicile sa transformat de atunci în direcția corectă.
 6. Casa lui Koshkin din Riga

 7. Biserica Sf. Petru, care a fost menționat pentru prima dată în 1209. Simbolizează arhitectura medievală din Riga. În acele zile, biserica a fost considerată cea mai mare din Europa, clădire din lemn, și pentru o lungă perioadă de timp și a rămas atât de la Riga, înălțimea templului de 123,25 m. Turnul are mai multe nivele, pe teren (situat la o altitudine de 57 m) și partea superioară (71 m) sunt platforme de vizualizare. Odată ajuns acolo, vă puteți bucura de o vedere magnifică care se deschide spre Orașul Vechi și râul Daugava. Puteți urca pe puntea de observare de sus nu numai pe jos, ci și cu ajutorul unui lift. Dacă te duci duminica la biserică, poți merge la serviciul divin. Pe turla turnului este o figurină cocoș, care este considerat un simbol de protecție împotriva spiritelor rele.
 8. Biserica Sf. Petru - una dintre cele mai înalte clădiri din Riga

 9. Dome Catedrala. Printre faimoasele monumente se numără Catedrala Dome, înființată în 1211 de către episcopul Albrecht von Buksgewden. Interesant este că episcopul a controlat personal construcția, invitând doar pe cei mai buni maeștri, astfel încât catedrala a luat forma finală numai în a doua jumătate a secolului al XIII-lea.

  Pe teritoriul catedralei există un muzeu al istoriei Riga și navigația, care este cel mai vechi muzeu din țară. Principala atracție a Letoniei în această catedrală este organul stabilit în perioada 1883-1824, care impresionează nu numai cu un sunet surprinzător, ci și cu dimensiuni.
  Puteți ajunge în Catedrală Dome în fiecare zi, deoarece este deschis între orele 9.00 și 18.00. Modul de funcționare poate varia în funcție de sezon și de ziua săptămânii. Aici sunt organizate concerte, bilete pentru care sunt achiziționate în avans. Puteți închiria un ghid care vă va spune în detaliu despre exponate și istoria catedralei.

Dome Cathedral - unul dintre cele mai renumite monumente ale arhitecturii

Atracții în orașele din Letonia

Letonia, ale cărei atracții atrag mulți turiști, este, de asemenea, renumită pentru orașul Daugavpils. Este cel de-al doilea oraș ca mărime din țară după capitală, construit în stil baroc tip Latgalian. Atmosfera și farmecul lui Daugavpils au fost puternic influențate de faptul că el a trecut mult timp de la o putere la alta. Mai întâi a aparținut Cavalerilor ordinului Livonian, apoi suedezilor, apoi rușilor. O astfel de schimbare a proprietarilor nu a putut lăsa urme în arhitectura orașului.

Daugavpils - un oraș în stil baroc tip Latgalian

Cea mai importantă atracție este cetatea orașului. Dar ar trebui să vizitați și obiecte precum Casa Unității, ansamblul bisericesc Jaunbuve. Locuitorii orașului sunt pe deplin mândri și îi arată turiștilor Palatul de Gheață și cea mai mare piscină în aer liber din țările baltice. Puteți ajunge la oraș din Riga cu autobuzul. Călătorii sosesc aici și cu trenul din țările cele mai apropiate.

Jurmala este privită nu numai ca un oraș stațiune, ci și un loc unde un castel unic este construit în stilul neo-gotic. Acesta este complexul de vile din Kristaps și Augusta Morberg, un renumit antreprenor leton și soția sa. Această clădire se evidențiază pe fondul altor case din Jurmala. În prezent, castelul găzduiește nunți de lux și excursii.

Jurmala nu este doar un oraș stațiune, ci și un centru cultural

Atracții naturale

Castelurile și palatele de mai sus nu sunt singurele locuri de interes în Letonia, în Letonia există locuri interesante în afara orașelor. Letonia este cunoscută ca o țară foarte verde, cu o natură unică. Plăcerea maximă poate fi obținută dacă rezervați un tur cu ghid în locurile naturale ale țării. Ele sunt amplasate compact pe tot teritoriul său, făcând călătoria nu este obositoare.

Cele mai memorabile obiecte naturale includ următoarele:

 • cel mai larg cascadă pe râul Venta, similar cu care nu se găsesc în întreaga Europă. Lățimea medie a acesteia este de 100 m, iar în timpul topirii zăpezilor ajunge la o lățime de 280 m. Pentru a ajunge la cascadă, trebuie mai întâi să ajungeți în orașul Kuldiga cu autobuzul din Riga. Apoi, ar trebui să mergeți în partea centrală a orașului, unde să mergeți la cascadă, urmând semnele;
 • Cascada pe râul Venta

 • iubitorii vor avea o odihnă în natură Parcul Dzintari, precum și cel mai vechi parc din Letonia - Verman;
 • Parcul Dzintari din Jurmala

 • Parcul Național Gauja - acoperă o suprafață de 90 de hectare, care conține aproximativ 900 de specii de plante, 150 de specii de păsări, 48 de specii de mamifere, mai multe lacuri și râuri;
 • Parcul Național Gauja - un obiect natural unic

 • Parcul National Kemeri - pe teritoriul a 38 de hectare puteți observa păduri, mlaștini și lacuri neatinsă, aici sunt piste speciale de natură;
 • Parcul Național Kemeri, prin care sunt amplasate trasee speciale

 • Parcul Național Slītere - pentru turiștii aici sunt dotate cu căi naturale, pe care puteți face o călătorie pe jos sau cu bicicleta. În parc puteți vedea obiecte atât de interesante Trageți farul - una dintre cele mai vechi din Letonia, vizitarea satelor de pescuit;
 • Parcul Național Slītere

 • Parcul natural Bauska - prin aceasta sunt puse trasee pitorești, care duc la faimosul castel Bauska și luxos Palatul Rundale.

Castelul din Bauska

Letonia - obiective turistice în timpul iernii

Turiștii vin în Letonia nu numai pe vreme caldă, ci și atunci când zăpada cade. În acest moment, orașul cel mai potrivit pentru călătorii este Sigulda, există divertisment pentru fiecare gust. În Mezaparks, situat aproape de centrul orașului Riga, se construiește cel mai mare patinoar. Pentru iubitorii de schi, pot fi alese o varietate de stațiuni de schi, dintre care cele mai renumite sunt: curte interioară în castele feudale, Traseul Kakisu, Reina Trase, Milzkalns, Žagarkalns, Ozolkalns. În timpul iernii, vin și în Letonia pentru a viziona festivalul de sculptură cu gheață.

Mezaparks în timpul iernii
Festivalul de sculptură în gheață

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

6 + 2 =