Maldive - atracții

Pentru multe Maldive sunt concentrate insulele paradisului cu plaje nesfârșite de zăpadă, apă cristalină și infrastructură turistică dezvoltată. Unii călători nu își dau nici măcar seama că această țară are alte locuri interesante, monumente istorice și de arhitectură. De aceea, înainte de a zbura spre Maldive, trebuie să știți în avans despre atracțiile lor, pentru a vă face călătoria chiar mai interesantă.

Atracții culturale din Maldive

Majoritatea monumentelor istorice și arhitecturale ale țării sunt concentrate pe teritoriul capitalei, care este punctul de plecare al tuturor programelor de excursii. Călătoria spre Maldive trebuie să începeți cu Male, pentru a nu pierde din vedere următoarele atracții:

 • Moscheea de vineri (Male Khukukra Miskiu), ridicată în 1658 în timpul domniei sultanului Maldivei, Iskanadar I;
 • Muzica de vineri (Male Huqukra Miskiu), Barbat

 • Muzeul Național, unde sunt colectate descoperiri arheologice și artefacte antice;
 • Centrul islamic, care este principala decorare a capitalei maldivice;
 • Palatul Prezidențial, care poate fi recunoscută prin culoarea albastră și albă frumoasă, porțile forjate și coloanele înalte;
 • Palatul Prezidențial (Theemuge), mascul

 • cripta sultanului Ibrahim (Tomb Sultan Ibrahim), construit în jurul anului 1648-1687;
 • Sultan's Park, creat pe locul palatului fostului sultan.

Fiecare dintre aceste monumente arhitecturale spune despre istoria statului insular, despre conducătorii săi din trecut și prezent.

Atracții naturale din Maldive

În ciuda numărului mare de monumente arhitecturale, decorarea principală a acestei țări este natura ei uimitoare. Întregul stat se bazează literalmente pe atoluri de corali, considerate cele mai frumoase pe pământ. Călătorii vin la Maldive pentru a-și vizita atracțiile principale - plajele cu nisip alb, înconjurate de apă de mare de azur și îngroșate cu palmieri de nucă de cocos și mangrove. Mai ales pentru turiști aici sunt hoteluri de lux care organizează o vacanță de neuitat cu un nivel ridicat de confort.

Male Atoll, Maldive

Turiștii care nu știu că puteți vedea Maldive, asigurați-vă că vizitați următoarele grupe de insule:

 1. Adul Atlului (Cine). Anterior, arhipelagul a fost folosit ca un loc pentru desfășurarea bazei Forțelor Aeriene Britanice. Acum este un paradis pentru iubitorii de scufundări și snorkeling, deoarece vă permite să vă bucurați de frumusețea recifelor de corali și să urmăriți țestoasele și peștii exotici.
 2. Baia Atoll. Cu secole în urmă, acest arhipelag a fost un refugiu pentru navigatorii naufragiați. În zilele noastre, turiștii vin la atolul pentru a face windsurfing, pescuitul maritim, scufundări și alte sporturi nautice.
 3. Una dintre insulele din atolul Baa, Maldive

 4. Insula Hulule. Este un întreg insulă-aeroport, care serveste ca punct de tranzit principal al Maldive. În plus față de infrastructura de transport dezvoltată, îi plac turiștii cu plaje cu nisip alb și cu apele oceanelor cristaline.
 5. South Male Atoll. Arhipelagul este cunoscut pentru faptul că în jurul lui există rezervații marine protejate, lumea subacvatică uimită de bogăția și splendoarea sa. Centrele de scufundări locale organizează scufundări în locuri considerate a fi cele mai bune site-uri din lume.
 6. Scufundări în Maldive

 7. Atolul din Dhaalu. Acest loc este uimitor cu păduri de mangrove, în care țestoasele de mare încă mai cuibăresc. În plus față de vizionarea acestor animale, puteți merge surfing, scufundări, pescuit de noapte sau ciclism.
 8. Surf în Maldive

 9. Atolul Mimu. Potrivit pentru iubitorii de turism etnografic și gastronomic. Aici puteți vizita vechiul sat de pescuit, unde puteți face un grătar sau un pește proaspăt prins.
 10. Ari Atoll. Se compune din 18 insule locuite și 26 de stațiuni. Multe dintre ele sunt situate în apropierea barierei recifului de corali, astfel încât în ​​apele lor puteți observa razele uriașe, rechinii gri reci, țipari morcovi, napoleoni giganti, țestoase marine și pești exotici rare.

Aceasta este doar o parte din cele mai cunoscute și notabile Maldive. Adevărat, odihna pe ele este considerată una dintre cele mai scumpe. Turiștii care călătoresc cu copii și doresc să se odihnească la un buget ar trebui să meargă la Maafushi. Pe această insulă locală există mai multe case de oaspeți cu diferite categorii de prețuri. Ca și alte insule din Maldive, atracțiile principale ale Maafushi sunt plaje, iar atracțiile principale sunt scufundări subacvatice și snorkeling.

Insula Maafushi, Maldive

Reguli pentru vizitarea atracțiilor din Maldive

Fiind în această țară insulară, ca în orice altă țară a lumii, este necesar să se respecte anumite cerințe. Vizitați atracțiile capitalei Maldivei, orașul Male, ar trebui să fie în îmbrăcăminte închisă. Hainele de plajă, în special costume de baie în aer liber, pot fi purtate numai pe plaje speciale de bikini. Este interzis să consumați alcool în afara zonei stațiunii. În plus, aici este categoric imposibil:

 • daunele animalelor marine și terestre;
 • să spargă sau să ia cu ei coralii morți sau vii;
 • pentru a ridica suprafața vieții marine;
 • să se angajeze în vânătoarea subacvatică și pescuitul în largul coastei;
 • să se scalde în mare;
 • baie sau plajă de soare;
 • arunca gunoi.

Plaja bikini din Maldive

Prin respectarea acestor reguli, vă puteți bucura de o odihnă calmă și măsurată. Și, deși nu există monumente arhitecturale grandioase și orașe vechi de secole, atracțiile Maldivelor lăsă în urmă o impresie de neșters și rămân în memoria turiștilor de foarte mult timp.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

31 − = 29