Munții Suediei

Suedia este o țară care nu merge la plajă și la soare strălucitor. Dar se poate numi în mod sigur regina munților, din cauza ceva, și există o mulțime de ele.

Care sunt munții din Suedia?

Lista celor mai renumite munți din Suedia, a căror înălțime depășește marcajul de 2000 m, este prezentată mai jos:

  1. Kebnekaise (Kebnekaise) - cel mai înalt munte din Suedia, situat în Laponia, lângă Cercul Arctic. Kebnecaise este format din 2 vârfuri: sudul - cu o înălțime de 2106 m și nordul - 2097 m. Turiștii preferă acest loc pentru numeroasele rute stabilite spre vârf. În prezent, înălțimea vârfului sudic scade treptat datorită topirii gheții cu care este acoperită.
  2. Kebnekaise

  3. Sarekchokko (Sarektjåkkå) - al doilea cel mai înalt munte din Suedia. Acesta este situat în regiunea Norrbotten, în Parcul Național Sarek. Muntele constă din 4 vârfuri (Sturtoppen-2089 m, Nurdtoppen - 2056 m, Sidtoppen - 2023 m și Bukttoppen - 2010 m). Urcarea pe vârf a Sarechkokko este considerată una dintre cele mai lungi și mai dificile rute din țară.
  4. Sarektjåkkå

  5. Kaskasapakte (Kaskasapakte) - de sus, unul dintre cei trei lideri ai celor mai înalți munți din Suedia. Înălțimea sa este de 2.043 m. Muntele este situat în Laponia, lângă Kebnecaise. Piciorul Cascasapakte este decorat cu lacul glacial Tarfala.
  6. Kaskasapakte

  7. Akka (Akka) - un vârf de munte situat în comuna Jokmokk. Face parte din Parcul Național Stora-Shefallet. Cel mai înalt punct al muntelui este la aproximativ 2015 m deasupra nivelului mării. Locuitorii din Laponia Akka au fost considerați un loc sacru, despre care sunt compuse multe legende. Lângă munte este cel mai mare rezervor al țării - Akkavre.

Akka

Experienții de turism adesea se întreabă dacă există vulcani în Suedia. Răspunsul este acesta: în ciuda multor munți, înalți și nu foarte înalți, nu există vulcani pe teritoriul țării.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 3 = 1