Namibia - fapte interesante

Republica Namibia este o "perla neagră" din Africa de Sud-Vest. Este o țară de contraste, contradicții și două elemente - nisip și apă. Aici veți găsi o adevărată Africa sălbatică, care atrage turiști din întreaga lume. Să vedem cele mai interesante fapte despre Namibia.

Principalul lucru despre statul Namibia

Ce trebuie să știți despre țară pentru fiecare turist:

 1. Capitala Namibiei este orașul Windhoek. Namibia se învecinează cu Angola, Zambia, Botswana și Africa de Sud, fiind spălată de apele Oceanului Atlantic.
 2. Țara a două elemente

 3. Țara este guvernată de un președinte ales pentru o perioadă de 5 ani și un parlament bicameral.
 4. Limba oficială este limba engleză, dar mai mult de 30% dintre locuitori vorbesc limba germană. Majoritatea populației sunt creștini, restul sunt luterani.
 5. Din 1993, dolarul namibian a fost introdus în circulație. Primul președinte al țării, Samuel Nujoma, este descris în 10 și 20 de dolari, în timp ce bancnotele de 50, 100 și 200 de denominațiuni reprezintă portretul eroului național Namibia, Hendrik Vitboi.
 6. Dolari din Namibia

 7. Sistemul educațional progresează într-un ritm rapid, mai mult de 20% din bugetul de stat alocat pentru dezvoltarea educației și științei. Aproape 90% din populație este o persoană cu studii literare.
 8. Copiii școlari din Namibia

 9. Până în prezent, Namibia a înregistrat o recesiune uriașă în economie, dar autoritățile construiesc prognoze mai mult decât optimiste pentru viitor.
 10. Cetățenii din mai mult de 40 de țări pot intra în Namibia fără viză.
 11. Alcoolul din Namibia este vândut în magazine specializate, iar în weekend este, în general, imposibil de cumpărat.

Istoric despre Namibia

Astăzi, Namibia este o țară în curs de dezvoltare activă. Dar în trecut a avut o mulțime de durere și dificultăți:

 1. Numele țării a trecut de la numele Desertului Namib, care în dialectul local înseamnă "o mare goliciune" sau "o zonă în care nu există nimic".
 2. Contraste naturale

 3. Din cele mai vechi timpuri, locuitorii au construit sanctuare mari dedicate ... feselor. În fiecare dintre ele se afla o statuie în formă de două emisfere. Arheologii care au săpat aceste descoperiri de mult timp nu au putut înțelege ceea ce au găsit.
 4. În Namibia, fetele pentru căsătorie sunt femei mari de modă. Fatu înlocuiesc "ekori" - aceasta este o coafură neobișnuită din piele de capră, frecată cu gudron, grăsime și ocru roșu.
 5. Fete din tribul Himba

 6. În cele mai vechi timpuri, pe teritoriul Namibiei de astăzi au trăit triburile Bushmen, mai târziu Nama și Damara au venit în aceste locuri. Începând cu secolul al XVI-lea, Tswana, Cavango, Herero, Ovambo au început să locuiască aici. Europenii au aterizat pe aceste meleaguri numai în 1878.
 7. În 1980, a fost semnat un tratat anglo-german cu privire la tranziția întreaga coastă a Namibiei actuale în Germania. Noile autorități nu au împiedicat sosirea coloniștilor europeni, care au luat toate ținuturile din populația locală. Rezultatul a fost revolta triburilor Herero și Nama conduse de Samuel Magarero, când au fost uciși peste 100 de colonizatori.
 8. Genocidul din 1904-1908 a devenit un răspuns la răscoala triburilor namibiene. Victimele forțelor punitive germane au fost 65 mii Herero și 10 mii Nama. Persoanele supraviețuitoare au fost scoase în afara legii.
 9. A supraviețuit după genocidul din 1904.

 10. Africa de Sud a controlat teritoriul Namibiei până în 1988, abia pe 21 martie 1990. Republica Namibia și-a proclamat independența.

Informații interesante despre Namibia

Natura țării este foarte diversă și colorată:

 1. În Namibia, multe animale sălbatice trăiesc: antelope, struți, zebre, ghepardi, lei, elefanți, hieni, șacali, șerpi. Există chiar o colonie de pinguini și ferme, în care conțin ghepardi.
 2. Aceasta este singura țară din lume în care populația de rinocer este în creștere.
 3. În 1999, a fost descoperită o mare bacterie, de 0,78 mm, cunoscută sub numele de "Pearl Gri de Namibia".
 4. În 1986, în nordul Namibiei, cel mai mare lac din lume, Drachenhauhloh, a fost descoperit pe o suprafață de 3 hectare și o adâncime de 84 m.
 5. Teritoriul statului este bogat în depozite de diamante, exporturile cărora au ridicat economia țării. În plus, se dezvoltă extracția de acvamarine, topazuri și alte pietre semiprețioase și aur. În orașul Tsumeb, sunt extrase cele mai mari cristale de lapis lazuli.
 6. Diamantele din Namibia

 7. În Namibia există un oraș-fantomă "diamant" numit Kolmanskop. Odată ce a fost construită în deșertul Namib din cauza diamantelor găsite acolo, dar condițiile în ea erau foarte puțin potrivite pentru viață, iar diamantele s-au terminat, aici stau, abandonate, în nisip.
 8. Casa în Ghost Town Colmanskop

 9. Marmura exploatată în minele namibiene a fost folosită în China, Argentina, Germania, Italia și Spania.
 10. Teritoriul Namibiei este împărțit în două deșerturi - Namib și Kalahari. În același timp, deșertul Namib este cel mai vechi din lume, va fi dovedit de pomi de 1000 de ani care cresc acolo.
 11. Marile expansiuni ale Namibiei

 12. În Namibia, cu aproape 100 de ani în urmă, cu mare ocazie, sa descoperit un meteorit uriaș în lume de 60 de tone, numit Goba.
 13. Fotografii creativi zboară în mod regulat spre Namibia din întreaga lume pentru a trage cele mai contrastante peisaje din lume.
 14. Peisajele din Namibia - visul oricărui fotograf

 15. Aproape de coasta Namibiei au existat naufragii, acum pe recife puteți vedea coastele proeminente ale navelor și ale scheletelor umane. Cea mai notorică faime a venit dintr-un sit numit Coasta Skeleton. Pe una dintre navele scufundate aici cu mai mult de 500 de ani în urmă, sa găsit o comoară cu monede de aur în valoare de peste 13 milioane de dolari.

Skeleton Coast

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

1 + 1 =