Neum

Neum este unul dintre cele mai importante orașe din Bosnia și Herțegovina. Țara este foarte aproape de Marea Adriatică, iar întreaga populație care locuiește în sud-vestul țării se poate spune că respira aerul maritim. Dar coasta însăși ocupă teritoriul Muntenegrului și Croației, iar numai micul oraș bosniac din Neum are acces la mare. Pe ambele laturi ale acestuia se află granița și cea de-a treia coastă maritimă.

Orașul stațiunii

Datorită poziției sale la mare, Neum diferă de alte orașe bosniace în climatul cald și blând. Temperatura medie în luna iulie este de 26 ° C, în ianuarie - + 9 ° C. Precipitațiile cade în principal în timpul iernii, deci nu este nimic de păzit în timpul verii. Neum este un oraș stațiunii care atrage turiștii cu plaje și marea caldă. Lungimea liniei de coastă este de aproximativ 25 de kilometri. În plus, orașul aparține Peninsula Klek alungită muntoasă, pe care puteți avea, de asemenea, o odihnă mare. Partea exterioară merge în larg, astfel încât stațiunea oferă o vacanță pentru toate gusturile: familie și activă cu atracții de apă.

Informații generale

Teritoriul lui Neum în perioada antică și medievală nu a trecut niciodată de la o putere la alta și a fost rezultatul celor mai importante evenimente istorice. Datorită acestui fapt, Neum a devenit un oraș unic, care reflecta caracteristicile naționale ale Turciei, Serbiei și Croației. Granițele existente au fost expuse în 1992.

Economia din Neuma se bazează exclusiv pe turism. Apropo, există două zone de turism, în cazul în care comunitatea atrage resursele sale financiare - un hoteluri de coastă și turiști de tranzit care călătoresc în Croația și Muntenegru. Îl opresc pe Neume la mai puțin de două zile, reușind să scape în magazinele locale și să viziteze restaurante. Nu întotdeauna turiști vizitează Neum din cauza curiozitate, dictată în principal de comoditate, ca „coridor neumsky“ permite, fără prea multe probleme pentru a ajunge la Croația și pentru a transporta bagajele, inclusiv bunuri și vehicule.

După încheierea războiului bosniac, țara a început să-și dezvolte în mod activ cultura. Astfel, din 1995, festivalul muzical "Etnofest Neum" a avut loc anual la Neum. A fost inițiată de liderii croați și este cea mai mare dincolo de teritoriul Croației. Astfel, devine posibilă reunirea muzicienilor din Croația și Bosnia.

Cum să ajungem acolo?

Pentru a vedea Neum pe hartă este necesar să se mărească partea de sud a Bosniei și va fi vizibil doar un mic oraș aproape pătrat, prins între țările vecine. Neum - singura stațiune balneară din Bosnia și o importantă destinație turistică, autoritățile locale astfel încât au făcut o mulțime de turiști ar putea ajunge la ea cu ușurință. Pentru a merge la el autobuze din toate orașele mari din Bosnia. De asemenea, există cale ferată. Prin urmare, o dată oriunde în țară, puteți cumpăra cu ușurință bilet de autobuz / cale ferată care vă va duce la Marea Adriatică caldă.

Neum cu peninsula Neum este un oraș stațiune Неум - панорама

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 4 = 6