Parcurile naționale din Argentina | hounslowtw3.net

Parcurile naționale din Argentina

Parcurile naționale din Argentina

Una dintre atracțiile principale ale Argentinei este natura ei, pentru că milioane de călători din întreaga lume vin aici. În țară există mai multe locuri curate, care nu au fost atinse de mâna omului - este păduri și jungle, lacuri și munți, semi-deserturi si deserturi.

Parcurile naționale majore din Argentina

În această țară, un parc național numit zonă protejată este situată în diferite zone climatice (de la subtropical la tropical) și înălțimea (6,96 m deasupra nivelului mării la -48 m sub apă). Fauna este foarte diversă de stat, adăpostește specii endemice și pe cale de dispariție (tuco, câine, magellanic Vicuna, și așa mai departe), iar pasărea rufous Hornero a devenit un simbol real al țării.

În Argentina, șapte situri de conservare au fost înscrise pe Lista patrimoniului mondial UNESCO. În țară există 33 de parcuri naționale. Să luăm în considerare unele dintre ele în detaliu:

 1. Nahuel-Uapi (Parque Nacional Nahuel Huapi). Este unul dintre primele parcuri protejate din țară și este situat în zona aceluiași lac. Suprafața sa este de 7050 de metri pătrați. km, este situat în nordul Patagoniei, în provinciile Rio Negre și Neuquén. Un obiect interesant este vulcanul Tronador.
 2. Nahuel Huapi

 3. Iguazu (Parcul Nacional Iguazú). Acest parc național din Argentina, renumit pentru cascadele Iguazu. Situat la granița cu Brazilia, lângă Paraguay.
 4. Iguazu

 5. Perfect (Parque Nacional Predelta). Este situat în delta râului Parana și cuprinde trei insule, mlaștini, lagune, are o lume interesantă pentru animale și plante.
 6. Predelta

 7. Parcul Național Los Glaciares (Parque Nacional Los Glaciares) în Argentina. Situat în provincia Santa Cruz, are o suprafață de 4459 de metri pătrați. km și este renumit pentru două lacuri mari: Viedma și Argentino, precum și ghețarii.
 8. Parcul Național Los Glaciares

 9. Ținutul Fiery (Parque Nacional Tierra del Fuego). Parcul este situat pe insula omonimă și este cel mai sudic de pe planetă. Suprafața sa este de 630 de metri pătrați. km. Aici se termină Autostrada Pan-Americană.
 10. Tierra del Fuego

 11. Monte León (Parcul Nacional Monte Leon). Este cel mai tânăr parc național din țară. Acesta este situat de-a lungul Oceanului Atlantic și este renumit pentru a fi acasă la a patra cea mai mare colonie de pinguini Magellanic din America de Sud.
 12. Monte Leon

 13. Los Alairs (Parque Nacional Los Alerces). Acesta este unul dintre cele mai pitorești parcuri din țară. Suprafața sa este de 193 mii hectare și include râul Arrananes și 5 rezervoare.
 14. Los Alerses

 15. Sierra de las Cihadas (Parcul Nacional Sierra de las Quijadas). Parcul este situat în zona paleontologică din provincia San Luis. Suprafața sa este de 73533 ha. Aici puteți vedea urme de dinozauri și alte fosile vechi.
 16. Sierra de las Kijadas

 17. Talampaya (Parque Nacional Talampaya). Oficial, Statutul Parcului Național ia fost dat în 1997. Parcul este situat la o altitudine de 1500 m deasupra nivelului mării. Aici au fost descoperite rămășițele lagozukh (strămoșii dinozaurilor).
 18. Parcul Național Talampaya

 19. Chaco (Parque Nacional Chaco). Scopul principal al parcului este de a proteja câmpiile din Chaco de Est și peisajele unice ale savanei. Pe teritoriul său curge Rio Negro, în jurul căreia crește jungla densă.
 20. Chaco

 21. Ibera (Parque Nacional Ibera). Teritoriul parcului este o zonă mlaștină. Aceasta este proprietatea întregii Americi Latine. Aici există mai multe specii de caimani rare, peste 300 de specii de păsări, cresc plantele unice.
 22. Ibert

 23. El Palmar (Parcul Nacional El Palmar). Scopul principal este conservarea ecosistemului local și a palmierilor. Parcul este situat pe malul râului Uruguay și este alcătuit din terenuri mlaștine, țărmuri stâncoase și cursuri de apă.
 24. El Palmar

 25. El-Leoncito (Parcul Nacional El Leoncito). Are o suprafață de 90 mii hectare și se află pe panta Sierra del Tontal. Pentru vizitatori a fost deschisă din 2002, înainte ca această vizită să fie interzisă.
 26. El Leoncito

 27. Rio-Pilcomayo (Parcul Nacional Rio Pilcomayo). Pe acest teritoriu cresc pădurile umede, precum și câmpurile întregi de zăpadă de apă. Parcul este inclus în lista zonelor umede internaționale.
 28. Rio Pilcomayo

 29. Laguna Blanca (Parcul Nacional Laguna Blanca). Aici trăiește un număr mare de specii de păsări. De asemenea, parcul este renumit pentru site-urile pre-columbiene ale indienilor Mapuche și petrolifelor de rock.
 30. Laguna Blanca

 31. Los Cardones (Parque Nacional Los Cardones). Mândria sa principală sunt câmpurile de cactus. Aceste plante au o înălțime de până la 3 m și trăiesc aproximativ 300 de ani.

Los Cardons

Ce alte instituții de protecție a naturii sunt disponibile în țară?

În Argentina, pe lângă Parcurile Naționale, există și rezerve. Cele mai populare dintre ele sunt:

 1. Laguna de los Patos (Reserva Natural Urbana Laguna de los Patos). Rezervația este situată în orașul Rio Grande și include o stepă și un iaz. Acesta este un habitat preferat pentru păsări.
 2. Laguna de los Patos

 3. Cap Virgenes (Reserva naturale Cabo Virgenes). Rezervația are o suprafață de 1230 hectare și este situată pe coasta oceanului. Aici locuiește o colonie de pinguini, numărul cărora depășește 250 mii de indivizi.
 4. Cape Virgenes

 5. Cabo dos Bahias (Reserva Cabo Dos Bahias). Aceasta este una dintre cele mai frumoase rezervații naturale ale țării, în cazul în care vă puteți întâlni cu reprezentanți ai faunei Patagoniei: guanaco, lei de mare, pinguini, etc.
 6. Cabo dos Banias

 7. Corazon de la Isla (Reserva Corazon de la Isla). Rezervația este situată în provincia Tierra del Fuego. Există rute speciale de drumeții pentru iubitorii de animale sălbatice.
 8. Corazon de la Isla

 9. Laguna Oka del Rio-Paraguay (Laguna Oca del rio Paraguay). Rezervație a Biosferei, care este situat perpendicular pe râul Paraguay și acoperă săi afluenți, mlastini, canale, baraje, femei vechi și mâneci. Spațiile de apă se alternează cu palmieri, păduri și pajiști.
 10. Laguna Oka del Rio-Paraguay

 11. Costa Atlantica (Reserva Costa Atlantica). Acesta este situat în provincia Tierra del Fuego. Există multe păsări migratoare de apă și păsări de apă, dintre care se găsesc specii endemice. Zona de rezervă este de 28500 hectare, acoperă suprafețe de pădure și stepi, înverzite cu arbuști.
 12. Rezervația Costa Atlantica

 13. Punta Tombo. Un loc popular în rândul turiștilor care doresc să se familiarizeze cu viața pinguinilor din Magellan, care sunt obișnuiți cu oamenii și se îndrăgostesc de ei. Rezervația este situată în provincia Chubut.
 14. Punta Tombo

 15. Punta del Marques (Reserva Natural Punta del Marques). Scopul principal al rezervației este de a păstra natura Patagoniei. Aici locuiește o colonie de lei de mare, mai ales foarte mult din august până în decembrie. Pentru a le monitoriza, au fost construite platforme speciale cu binocluri puternice.
 16. Punta del Marqués

 17. Punta Bermeja (Reserva Faunistica Punta Bermeja). Este la 3 km de plaja La Loberia. Numeroase păsări și leii de mare trăiesc în rezervă, iar delfinii, balenele și balenele ucigașe trăiesc în apele de coastă. Aici există un centru științific unde ornitologii și oceanologii își conduc cercetarea.
 18. Punta Bermeja

 19. Ischigualasto (Parcul provincial de Ischigualasto). Printre rezerve, acest parc provincial, care se află în zona San Juan, poate fi, de asemenea, atribuit. Acesta este inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO și are un peisaj pitoresc.

Ischigualasto Provincial Park

În Argentina, rezervațiile și parcurile naționale sunt o mândrie națională. Mergând într-o țară, asigurați-vă că pentru a vizita zonele protejate, pentru că aici nu vei vedea doar curat natura, animalele sălbatice și o varietate de plante, dar, de asemenea, se pot relaxa în aer curat, se familiarizeze cu istoria țării și doar petrece timpul mare.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

65 − = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: