Râurile Madagascarului

Nu departe de coasta Africii de Sud se află insula Madagascar, spălată de apele din Oceanul Indian. Țara este renumită pentru natura sa bogată, istoria interesantă și pentru prezența unor obiective uimitoare.
Teritoriul insulei Madagascar este plin de râuri care joacă un rol imens în dezvoltarea economică a statului.

Care sunt râurile de pe insula Madagascar?

Cele mai mari râuri din Madagascar sunt:

  1. Râul betsiboka, al cărui canal este așezat în nord-vestul insulei. Lungimea totală a râului este de 525 km. O caracteristică distinctivă a acesteia este culoarea apei - roșu-maroniu. Oamenii de știință explică acest fenomen prin catastrofa ecologică, deoarece în zona râului sunt aproape toate pădurile distruse și există o eroziune puternică a solurilor. Betsibuka este unul dintre râurile navigabile din Madagascar, dar în ultimii ani suprafața apei potrivită pentru circulația navelor a fost redusă la 130 km.
  2. Râul Betsibuka

  3. Râul Mangoki este situat în sud-vestul țării. Este una dintre cele mai lungi râuri din Madagascar, având o lungime de 564 km. Mangoki provine din provincia Fianarantsoa și își duce apele în Toliara, unde se varsă în Canalul Mozambic, formând o deltă imensă. Râul este în teren greu de ajuns, în direcția curentului său există insule de barieră, mlaștini de-a lungul malurilor și mangrove groase.
  4. În estul insulei există un râu Râul Maningory, a căror lungime nu depășește 260 km. Acesta curge de la Lacul Alautra și se varsă în Oceanul Indian. Maninguuri este diferit de alte râuri de curentul rapid și numeroasele rapide. Suprafața totală a bazinului acestui rezervor este de 12.645 kilometri pătrați. km.
  5. Râul Maninguuri

  6. Atractiv pentru turiști este râul Tsiribihina, situat în partea de vest a Madagascarului. De-a lungul timpului, se caracterizează prin curenți liniștiți și lenți. Este foarte importantă, deoarece vă permite să vă conectați la provincii greu accesibile, să oferiți rezidenților hrană și medicamente. Pe Maninguri se organizează croaziere pe râuri, permițându-se să se bucure de frumusețile locale. De asemenea, de-a lungul râului se află Parcul Național Tsing-du-Bemaraha.

Râul Tsiribikhin

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

12 − = 6