Safari în Tanzania

Una dintre cele mai populare divertisment pentru turiștii din Tanzania este un safari. Africa de Est este bună știință acasă la această distracție, pentru că există un număr infinit de animale sălbatice și păsări trăiesc în parcurile naționale. Dar dacă au fost luate în considerare mai devreme decât de excursii de vânătoare safari, astăzi, acest cuvânt a însemnat, iar vizitele la Africa sălbatice pentru a vedea și de a face fotografii cu animale, în condiții naturale ale habitatului lor.

Caracteristici ale Safari în Tanzania

Safari din Tanzania există în două versiuni:

 • scurte excursii de o zi pe teritoriul unuia dintre parcurile, ceea ce înseamnă o întoarcere pentru o noapte la cabana (safari se desfășoară într-un jeep deschis cu un driver);
 • un safari off-road pe termen lung, atunci când un grup de turiști conduc un SUV la 3000 km pe săptămână.

De regulă, un tur de safari poate fi achiziționat la una din numeroasele agenții. Opțiune mai extinsă - faceți-vă singur un safari în Tanzania. Acesta vă va costa aproape de două ori mai ieftin: va trebui să angajeze doar o mașină, să plătească acces la parc și servicii de îndrumare, ceea ce va face călătoria dvs. mai informativă și sigură.

Prețurile de pe safari in Tanzania depind de durata: 2 zile de distracție vă va plăti 400-450 de dolari, și pentru călătoria de 10 zile - aproximativ 3 mii de $ .. Rețineți că un safari individual, spre deosebire de un grup, va costa ceva mai mult. Chiar mai scump va fi prezent, safari de vânătoare - nu mai puțin de 6-7 mii de unități convenționale. În acest caz, costul unei astfel de safari din Tanzania depinde în mare măsură de trofeele de vânătoare, în cazul în care prada mici sub forma unei antilope sau un babuin va costa turistul într-o sumă relativ mică de aproximativ 200 $, trofeul solid - spune, un leu sau rinocer - deja în zeci de mii.

Safari de vanatoare

Safari Reguli de siguranță turistică în Tanzania

Pentru a face călătoria plăcută și pentru a evita problemele, în timpul unui turneu de safari din parcuri din Tanzania încercați să urmați câteva reguli simple:

 • Păstrați la o distanță sigură de animale, nu vă apropiați prea mult de ei;
 • să se comporte în tăcere pentru a nu înspăimânta animalele;
 • se deplasează numai de-a lungul căilor pietruite sau a căilor, astfel încât să nu dăuneze florei locale;
 • Nu lăsați mașina în parc în locuri care nu sunt marcate cu un semn de parcare;
 • Respectați cu strictețe toate cerințele conducătorului.

De asemenea, ține cont de faptul că, în scopul de a participa la un safari, veți avea nevoie de echipamente: imbracaminte pentru vreme rece și caldă, pantofi confortabil și, desigur, un aparat de fotografiat. Este necesar să aveți un certificat de vaccinare împotriva febrei galbene și a agenți de respingere pentru a proteja împotriva țânțarilor locali - purtători de malarie. În general, merge pe un safari în țară africană, nu interferează cu vaccinarea împotriva hepatitei A și B, tetanos, holera, poliomielita si meningita, precum și aranja o călătorie și de asigurări de sănătate cuprinzătoare.

Safari Equipment

Cele mai bune parcuri pentru safari în Tanzania (Africa)

A patra parte a țării este rezervațiile naționale, unde trăiesc nenumărate animale sălbatice. Este elefanți, lei, rinoceri, antilope, girafe, bivoli, leoparzi, babuini, flamingo roz, struți și multe altele. și colab.

 1. În parcul Mikumi, în lunca râului Mkata, fauna este foarte diversă. Merită să veniți aici doar pentru a vedea cana - cea mai mare antilopă din lume. De asemenea, aici sunt hipopotamuri, lei, zebre, wildebeest, impala, bivoli, numeroase păsări.
 2. Un foarte popular printre iubitorii de safari este Parcul Serengeti. Aici există turme mari de zebre, de wildebeest, gazele, precum și de șacalii africani, hienelor, ghepardelor, servaliselor. În acest cel mai vechi parc din Tanzania, puteți viziona un spectacol spectaculos - ca prădătorii să își obțină mijloacele de trai. Turiștii sărbătoresc și peisaje frumoase din acest parc, cu o ușurare interesantă.
 3. Rezervația Ngorongoro Este renumit pentru cea mai mare densitate de pradă pe întreg continentul african. De asemenea, aici sunt rinoceroza, care se găsesc rar în alte parcuri. În plus, fluxurile mari de animale care migrează din Serengeti trec prin craterul Ngorongoro în sezon.
 4. În parc Tarangire împreună cu prădători mari și ierbivore pot vedea cel mai greu dintre toate păsările zboară - Dropia african, cea mai mare pasăre din lume - struț, și alți reprezentanți ai faunei - mangusta pitic, pitonii tarangirskih Bubale.
 5. Catavi - al treilea cel mai mare parc național tanzanian. Aici, cel mai interesant este observarea hipopotamilor și a crocodililor în lunca râului Katum. Există atât de multe hipopotamuri care au loc bătălii între bărbați, ceea ce este foarte fascinant pentru observator.
 6. În parc din Ruach locuită de nenumărate antelope, care în timpul secetei vin la râul cu același nume. În acest moment, în Ruach, puteți vedea o imagine de neuitat de vânătoare a unor prădători mari pentru antelope kudu. Dar pentru a observa pasarile aici este mai bine sa veniti la sezonul umed, din ianuarie pana in aprilie.
 7. Arusha - un parc relativ mic, dar din nou safari promite să fie foarte interesant. Girafe și flamingo, maimuțe albastre și Turaco colorate, colobus alb-negru și mistreți africani, flamingo și Dik-DIK lasa o impresie de durată a unui parc safari din Arusha. Dar este aproape imposibil să vedem elefanți și lei aici.
 8. De asemenea, popular printre turistii straini este un tur de safari "Tanzania plus odihnă în Zanzibar". Un astfel de trase vă permite să combinați observarea animalelor exotice și să vă odihniți pe plaja albă a Oceanului Indian pe insula Zanzibar.

Tanzania este o țară destul de mare, iar vizitarea tuturor parcurilor, precum și drumul dintre ele, va dura mult timp. Prin urmare, fiind aici, este mai bine să vizitezi 1-2 parcuri, dar în același timp să dai fiecărei călătorii cel puțin câteva zile.

Mikumi Park Parcul Serengeti din Tanzania Rezervația Ngorongoro
Parcul Tarangire Parcul Ruach Safari în parcul Arusha

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 3 =